W sobotę 6.09 organizujemy działkowe dożynki. Ponieważ mamy największy taras i stół całe obchody będą u nas. Mam problem : 1) Jak udekorować żeby było dożynkowo 2) Ponieważ będziemy gospodarzami , to jak się ubrać(to ma być spotkanie na wesoło) 3)potrawy .jakie byście serwowali? 4)z czego zrobić wieniec jak to są działki wypoczynkowe i nikt nie ma płodów rolnych Liczę na wasze świetne pomysły. Pozdrawiam . Grażyna
Może skorzystasz z pomysłów rolników z Wielkopolski :))) Mam wrażenie, że chopy wiedzą jak się bawić w dożynki :))))))) musiałabyś się ino o słuszną porcję słomy postarać (sfotografowane w drodze do domu - myśleliśmy, że poumieramy ze śmiechu)
Udekorowac trawami, kwiatami,trzcina jak tam rosnie. Wieniec mozesz zrobic z traw i galazek brzozy na przyklad:) Potrawy tez mozna dekorowac swiezymi kwiatami, owocami, listkami i tym podobne. Zycze milego dozynkowania:) Pozdrawiam
ad 1. A może to Cię zainspiruje http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=133218&post=133218&offset=560 ad. 2 Ubrać się "na ludowo" - Męża w koszulę, przepasaną jakąś szarfą, z kapeluszem na głowie, a sama w jakąś długa spódnice, bluzke z falbanami, czerwone korale i wianek na głowę :)))) ad.3. Najlepiej zrobić dożynki składkowe- zeby każdy coś przyniósł, ale jesli macie byc gospodarzami w całym tego słowa znaczeniu, to chyba najlepiej sprawiłby sie grill (bo mozna wszystko przygotowac wczesniej, a potem tylko wrzycic na ruszt :) do tego pomiidorki z bazylia i fetą, jakieś ze 2 sałatki, smalec własnej roboty; ogórki, warzywa, mięsa, kiełbaski, kaszanka - do grillowania i co tam jeszcze Wam pasuje :) ad.4 wieniec z traw, gałazek, szyszek, jarzebiny, owoców, kwiatów
W sobotę 6.09 organizujemy działkowe dożynki. Ponieważ mamy największy taras i stół całe obchody będą u nas. Mam problem :
1) Jak udekorować żeby było dożynkowo
2) Ponieważ będziemy gospodarzami , to jak się ubrać(to ma być spotkanie na wesoło)
3)potrawy .jakie byście serwowali?
4)z czego zrobić wieniec jak to są działki wypoczynkowe i nikt nie ma płodów rolnych
Liczę na wasze świetne pomysły. Pozdrawiam . Grażyna
Może skorzystasz z pomysłów rolników z Wielkopolski :))) Mam wrażenie, że chopy wiedzą jak się bawić w dożynki :)))))))

musiałabyś się ino o słuszną porcję słomy postarać
(sfotografowane w drodze do domu - myśleliśmy, że poumieramy ze śmiechu)
Bardzo mi się to podoba. Już nawet wiem co wykorzystać . Bardzo dziękuję i czekam na następne pomysły.
Udekorowac trawami, kwiatami,trzcina jak tam rosnie. Wieniec mozesz zrobic z traw i galazek brzozy na przyklad:)
Potrawy tez mozna dekorowac swiezymi kwiatami, owocami, listkami i tym podobne. Zycze milego dozynkowania:) Pozdrawiam
Dzięki tineczko.Pozdrawiam
Zobacz tutaj: http://fotogalerie.pl/galeria/ikcelam50040;jsessionid=4B1DF47056B71F1CB253CD441AEA1D0C#2741901189413851s1
Smakosiu , to świetne pomysły . Bardzo dziękuję.
ad 1. A może to Cię zainspiruje http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=133218&post=133218&offset=560
ad. 2 Ubrać się "na ludowo" - Męża w koszulę, przepasaną jakąś szarfą, z kapeluszem na głowie, a sama w jakąś długa spódnice, bluzke z falbanami, czerwone korale i wianek na głowę :))))
ad.3. Najlepiej zrobić dożynki składkowe- zeby każdy coś przyniósł, ale jesli macie byc gospodarzami w całym tego słowa znaczeniu, to chyba najlepiej sprawiłby sie grill (bo mozna wszystko przygotowac wczesniej, a potem tylko wrzycic na ruszt :) do tego pomiidorki z bazylia i fetą, jakieś ze 2 sałatki, smalec własnej roboty; ogórki, warzywa, mięsa, kiełbaski, kaszanka - do grillowania i co tam jeszcze Wam pasuje :)
ad.4 wieniec z traw, gałazek, szyszek, jarzebiny, owoców, kwiatów