może macie jakieś pomysły jak wykorzystac taką kaszkę dla dzieci bez dodatku mleka.moja mała tego nie lubi,a mi się je troszkę zostało.czekam na Wasze pomysły.
Anay narobilas mi apetytu ;) U nas tez sie gotowalo kaszke na gesto, ale jak troche przestygla polewalo sie ja sokiem z czarnego bzu, a jak akurat go nie bylo to jakimkolwiek sokiem takim do rozcienczania. Pysznosci.
moje dzieciątko niecierpi kaszki z talerza a tym bardziej bezmlecznej, więc aby nie wyrzucać mieszam z mlekiem (biebiko) i mała wypija ze smakiem. np. 210ml wody+4 miarki kaszki i 3 miarki mleka.
dziewczyny dzieki za fajne pomysły!!! ciastka z kleiku ryzowego juz kiedys robilam i byly super teraz sprobuje zastapic ja kaszka smakowa zobaczymy jakie pyznosci mi z tego wyjda:) pozdrawiam
a może zrobisz grisikowca -ciasto z kremem z kaszki, wykonywanym tak jak krem do karpatki - tyle, że zamiast budyniu należy ugotować kaszkę. I jeżeli jest to kaszka smakowa to może z owocami na wierzchu i zalane galaretką. Np: biszkopt, krem grysikowy, owoce, galaretka. albo: biszkopt, mus jabłkowy z galaretką (mus z kg jabłek + 2 galaretki), biszkopt, mus jabłkowy z galaretką, krem grysikowy, wierzch posypać kokosem albo wiórkami czekolady czy kakao
może macie jakieś pomysły jak wykorzystac taką kaszkę dla dzieci bez dodatku mleka.moja mała tego nie lubi,a mi się je troszkę zostało.czekam na Wasze pomysły.
Tu jest jakiś wątek chyba w tym temacie: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=38632&post=38632
u nas zawsze gotowało się na bardzo gęsto, wylewało na talerz i zostawiało do ostygnięcia. potem kroiło i do rosołu, zamiast makaronu - uwielbiam!!!!
Anay narobilas mi apetytu ;)
U nas tez sie gotowalo kaszke na gesto, ale jak troche przestygla polewalo sie ja sokiem z czarnego bzu, a jak akurat go nie bylo to jakimkolwiek sokiem takim do rozcienczania. Pysznosci.
moje dzieciątko niecierpi kaszki z talerza a tym bardziej bezmlecznej, więc aby nie wyrzucać mieszam z mlekiem (biebiko) i mała wypija ze smakiem. np. 210ml wody+4 miarki kaszki i 3 miarki mleka.
dziewczyny dzieki za fajne pomysły!!! ciastka z kleiku ryzowego juz kiedys robilam i byly super teraz sprobuje zastapic ja kaszka smakowa zobaczymy jakie pyznosci mi z tego wyjda:) pozdrawiam
a może zrobisz grisikowca -ciasto z kremem z kaszki, wykonywanym tak jak krem do karpatki - tyle, że zamiast budyniu należy ugotować kaszkę. I jeżeli jest to kaszka smakowa to może z owocami na wierzchu i zalane galaretką.
Np: biszkopt, krem grysikowy, owoce, galaretka.
albo: biszkopt, mus jabłkowy z galaretką (mus z kg jabłek + 2 galaretki), biszkopt, mus jabłkowy z galaretką, krem grysikowy, wierzch posypać kokosem albo wiórkami czekolady czy kakao
ja to bym sama zjadla. mozna dodac mleka. co szkodzi?