Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Płyta gazowa na szkle

• Autor: esob1 Data: 2008-09-02 23:52:42

http://www.euro.com.pl/kuchnie-do-zabudowy/dane-techniczne-mastercook-mpw6e-fl-cmpw-4gls.bhtml
    Wkrótce muszę podjąć decyzję dotyczącą zakupu kuchenki. Interesuje mnie taka o szerokości 50 cm, ponoć tylko Mastercook je produkuje. Znalazłam tanią (boję się, żeby nie okazało się, że zbyt tanią...) o interesujących mnie parametrach. Jeśli macie jakiekolwiek doświadczenia z tego typu płytą, to poproszę o opinie. Nie mam możliwości, by osobiście obejrzeć sprzęt, bedzie on sprowadzony do sklepu, pod warunkiem, że go nabędę... Może znacie sklep, hurtownię, gdzie mogłabym to coś obejrzeć (mieszkam na północny wschód od Olsztyna, ok. 60 km)? Jak narazie jestem straszona, że trudno płytę utrzymać w czystości, że zsuwaja się garnki z rusztów itp., z tym, że nie dotyczą tego konkretnego modelu.
    Ewentualnie wybrałabym płytę grzewczą ze stali, tylko na zdjęciu wydaje mi się, że ma zbyt dużo różnych zagłębień i też może być to kłopotliwe podczas czyszczenia:
    http://www.agdhome.pl/p,pl,6370,mastercook+mpw6+flmpw+4gls+x.html
    Jesli możecie, to pomóżcie w podjęciu decyzji.

• Autor: agik Data: 2008-09-03 05:57:33

Witaj! Moja mama ma taką płytę i twierdzi, że nie zamieniłaby jej na żadna inną. Nie jest trudna do utrzymania w czystości-  bardzo łatwo się ją myje- jedynie, co- to rzeczywiście- widać na niej każdą krople płynu- alw ywstarczy przetrzeć szmatką i już.
    Gotowałam na niej wiele razy i zapewniam Cie, ze nic się nie zsuwa...
    Co więcej- moja siostra, po doświadczeniach z mamy kuchenką, kiedy urządzała własne mieszkanie, również taką zamówiła i równiez twierdzi, ze nie chciałaby żadnej innej.
    To, co napisałam, odnosi się do samej płyty z czarnego szkła, a nie do konkretnego modelu, bo nie pamiętam, jaką ma mama, a jaą siostra- ale zdaje się, ze dwóch różnych firm.

jeszcze coś mi przyszło do głowy- skoro i tak nie mozesz obejrzeć płyty, zanim kupisz, to może poszukaj w internecie- mniej zapłacisz, a masz możliwość zwrotu, gdyby Ci nie pasowała...

• Autor: lajan Data: 2008-09-03 06:05:44

Posiadam kuchnię AMICA fakt , ze 60 cm. jest super. bardzo łatwo utrzymać w czystości, w załączeniu jest też  specjalna zdrapywaczka w przypadku rozlania czegoś. Jedyna wada to to że  garnki muszą mieć równe dna. Nie tracisz wtedy energii do ogrzania.Polecam.

• Autor: elo Data: 2008-09-03 08:54:20

Też mam kuchenkę AMICA  60 cm. Jestem zadowolona z płyty szklanej, dobrze się czyści, i nic się nie zsuwa.

• Autor: miauka Data: 2008-09-03 13:30:29

ja mam ceramiczna .... walnelam tu elaborat o niej a jak skonczylam to zajrzalam na linki..heh tak to jest jak sie oglada a nie czyta.
    Powodzenia w zakupie

• Autor: esob1 Data: 2008-09-04 16:47:33

Dzięki wszystkim za dodanie otuchy, będę próbowała znaleźć jednak sklep, w którym "na żywo" zapoznam się ze sprzętem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu