http://florist-florist.blogspot.com/ to moje wypocinki sa
zebralam sie do kupy i mam niby stronke..
Maddalena do roboty.
Anay dziekuje za ....w sumie nie wiem jak to napisac. Twoj blog sklonil mnie do tego, ze ja tez moge miec. Moje zdjecia sa jednak czesto robione w biegu, w locie.....ale sa
Bardzo podobała mi się dekoracja z dyni. Taki fajny jesienny klimat. Coraz więcej tych blogujących. Żeby nikogo nie zgubić, chyba sobie opracuję jakiś rozkład jazdy międzyblogowej :) lubię tak o Was poczytać, pooglądać Was od kuchni, od kwiaciarni czy zgoła jeszcze w innych okolicznościach...
Och, jak ja lubię takie piękne rzeczy...:))) Choinka jest cuuuudna ale dynia w jesiennych szatkach to dla mnie numer jeden. Miauka - co tu duzo mówić - masz po prostu talent i artystyczną duszę...:))
wlasnie mocno sie zastanawiam nad PSF w Poznaniu albo tez nad szkoła Barbary Niskiej ponadto slyszałam dobre slowa odnosnie kursów Giełdy Wielkopolskiej nie wiem co robic a niestety musze bo moja szefowa gamga :(((
ps a jak sie ja wykonuje czy papier sie nasacza w jakis specjalnych preparatach wpierw a potam sie łaczy woskiem siatke i papier??
w szkole ucza tego i wielu innych rzeczy. Odradzam Niska. PSF jest fajna szkola ale tez ma mase roznych wad. POgrzeb u nich na stronie. Przede wszystkim sa bardzo drodzy. Jak szefowa gega to niech sponsoruje, bo wyplata jedna na miesieczna oplate moze nie wystarczyc.
widzisz moja szefowa stwierdzila ze chce otowrzyc policealna szkołe o profilu bukieciarstwo :)) i stwierdziła ze mam to nadzorowac :((( a ja po prostu musze sie douczyc 5 lat pracy w kwiaciarnii to nie wszystko :(((( wiec trzeba wybrac szkole
moja byla szefowa wlasnie wyslala moje kolezanki po fachu do niskiej i sa bardzo zawiedzione natomiast PSF odstrasza mnie cena i tym ze daleko odemnie bo mieszkam na mazurach :(( myslalm nad kuracmi weekendowymi w gildiii wielkopolskiej wiesz cos na ten temat ??
Uwazam aby nauczac florystyki najpierw trzeba byc dokladnie przeszkolonym o zasadach, proporcjach i innych takich. Tak naprawde to jest rzemioslo, podobnie jak kowalstwo i slusarstwo, ktore trzeba umiec dobrze wykonywac technicznie. Dopiero potem liczy sie doswiadczenie i polot w pracy. Ja sie techniki uczylam od polskiego mistrza jak i od niemieckich doskonalych florystow z mistrzowskimi papierami. Daleko jest mi do nich nadal.
Kursy nie naucza Cie technik, naucza komercyjnej florystyki, ktora chyba juz umiesz pracujac w kwiaciarni od lat, no moze dolozoa kilka pomyslow na kwiaty i ich ulozenie.
Sama juz nie wiem co robic aby uczuc w szkole - skonczylm nauki rolnicze i pedagogike i musze miec kierunkowe albo staz w pracy kierunkowe to skonczony kurs albo tez szkoła i stad moje problemy i pytania co w koncu wybrac na co sie zdecydowac
tylko jakiej szkoły ??????????????? chyba zrobie tak ze pojde na egzamin kompetencji zawodowych kosztuje niewiele i wtedy zobaczymy co i jak z ta moja wiedza :PP
Ale głupio napisałam. Skoro do komunii, to nie bukiet a raczej bukiecik. A jeszcze lepiej jak będzie to projekt wianuszka na głowę :-) Wie wiem, do tego dnia jeszcze kawał czasu, ale sama wiesz jak on szybko umyka :-)
http://florist-florist.blogspot.com/ to moje wypocinki sa
Obejrzałam. Jestem pod ogromnym wrażeniem
. Masz talent w rękach. Mogę tylko pozazdrościć
http://florist-florist.blogspot.com/ Już aktywny!
No i do oglądania MARSZ!
Ale cuda-wianki!!! Normalnie prześliczne.
Brawo Miauka! Gratuluję strony i tego talentu, co to nikt Ci go nie odbierze
znam duzo bardzie utalentowanych...... ale co tam, cos tam sobie moge tez podlubac :)
Miaukusiu, sliczne to! chcialam dodac komentarz do bloga..ale jakos .. takos nie wyszlo... jakichs meldunkow odemnie chcieli.. :(
Masz wielki talent :) Gratuluje.
ojej dziekuje smakosiu, zapomnilam go aktywowac...taka bylam w goracej wodzie kapana
Przeeecuuuuuuuudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:))))))) zaraz zrobię link z mojego.
:) jak będziesz chciała, to zrobię Ci banner :) napisz do mnie. anay@onet.pl
napisalam :)
Cudeńka aż dech zapiera! Pozdrawiam Eyta
ALe masz pomysły!!!!!!!!!!!! PIĘKNE!!!!
Niesssaaamowite te Twoje wyroby ! Gratuluję pomysłów i inwencji twórczej. Tez bym tak chciała. Pozdrawiam :)
Jest w zakładkach,mam już sposób na chandrę;będę oglądała Twoje ozdoby.Dziewczyno rób te cudeńka,taki talent nie można marnować.
Masz zdolne łapki a pomysły rewelacyjne .Choinka jest świetna. Pozdrawiam i trzymaj tak dalej.
Coraz więcej tych blogujących. Żeby nikogo nie zgubić, chyba sobie opracuję jakiś rozkład jazdy międzyblogowej :) lubię tak o Was poczytać, pooglądać Was od kuchni, od kwiaciarni czy zgoła jeszcze w innych okolicznościach...
Miauka , przepiekne, jestem najbardziej zachwycona uzywaniem bieli i materialow z natury, to takie skandynawskie:)
Miauka, jakie to wszystko jest piekne!!!!
Zdolniacha z Ciebie, jak nie wiem, co...
Przepiękne :) gratuluję talentu.
Ja bede Twoim stalym fanem ;)
Och, jak ja lubię takie piękne rzeczy...:))) Choinka jest cuuuudna ale dynia w jesiennych szatkach to dla mnie numer jeden.
Miauka - co tu duzo mówić - masz po prostu talent i artystyczną duszę...:))
miauka
powiedz mi z czego robilas ta choinke ??? bo nie znam tego materialu :))
slicznie robisz wience pomysly tez masz bdb
powiedz mi jak ty znajdujesz te wszystki kursy i warsztaty ???
skonczylam Polska Szkole Florystyczna w Poznaniu.
hejka miauka
wlasnie mocno sie zastanawiam nad PSF w Poznaniu albo tez nad szkoła Barbary Niskiej ponadto slyszałam dobre slowa odnosnie kursów Giełdy Wielkopolskiej nie wiem co robic a niestety musze bo moja szefowa gamga :(((
ps a jak sie ja wykonuje czy papier sie nasacza w jakis specjalnych preparatach wpierw a potam sie łaczy woskiem siatke i papier??
tak w opisie to trudno wytlumaczyc :)
hejka
widzisz moja szefowa stwierdzila ze chce otowrzyc policealna szkołe o profilu bukieciarstwo :))
i stwierdziła ze mam to nadzorowac :((( a ja po prostu musze sie douczyc 5 lat pracy w kwiaciarnii to nie wszystko :(((( wiec trzeba wybrac szkole
moja byla szefowa wlasnie wyslala moje kolezanki po fachu do niskiej i sa bardzo zawiedzione natomiast PSF odstrasza mnie cena i tym ze daleko odemnie bo mieszkam na mazurach :(( myslalm nad kuracmi weekendowymi w gildiii wielkopolskiej wiesz cos na ten temat ??
niestety nie wiem wiele.
Sama juz nie wiem co robic aby uczuc w szkole - skonczylm nauki rolnicze i pedagogike i musze miec kierunkowe albo staz w pracy
kierunkowe to skonczony kurs albo tez szkoła
i stad moje problemy i pytania co w koncu wybrac na co sie zdecydowac
nie umiem pomoc... powiem tyle, ze florystyka to nauka, a to trzeba umiec, znac.... pedagogiga i rolnictwo to ciut za malo. Moim zdaniem.
tylko jakiej szkoły ???????????????
chyba zrobie tak ze pojde na egzamin kompetencji zawodowych kosztuje niewiele i wtedy zobaczymy co i jak z ta moja wiedza :PP
zdublowal mi sie post
Miaukolu Kochany, po prostu mnie zatkało, Ty to masz Talent przez duże T Dziewczyno!! Dlaczego Ty mi bukietu ślubnego nie robiłaś???
Wielkie buziaki:)
Nie płacz eNka.Może Miauka zrobi projekt na bukiet do komunii dla Twojej Łusi :-) Ucałuj ją koniecznie. Pozdrawiam.
Ale głupio napisałam. Skoro do komunii, to nie bukiet a raczej bukiecik. A jeszcze lepiej jak będzie to projekt wianuszka na głowę :-) Wie wiem, do tego dnia jeszcze kawał czasu, ale sama wiesz jak on szybko umyka :-)
wianuszek, cos na stol.....hiihi :)
chwal się, chwal bo masz czym!!! Cuda robisz , widac ze to kochasz ! Masz ogromny talent
Pozdrawiam i życze kolejnych cudnych dzieł
Łoooooooooojjj Miaukolu - bo ja .................z DUMY to ""pynknę" :))))
I ja do tych wszystkich gratulacji się przyłączam :)))) i ...........
naprawdę jestem baaaaaardzo z Ciebie dumna :)))))))
Cmokam Ciebie baaaaardzo mocno !!
buziol babolu :):):)
Oj, jakie to piękne. Podziwiam i zazdraszczam talentu!!!
nie zazdraszczaj bo "talent" odleci :):):):)