Forum

Kuchenne porady

mrozic smalczyk czy nie mrozic? oto jest pytanie

  • Autor: miauka Data: 2008-09-07 15:29:28

    czy smalec z cebulka i dodatkami mozna zamrozic?


    mam tego troche a mam rowniez ogromnego lenia na sloikowanie i dodatkowo niepewnosc... bo kiedys smalczyk mi plesnia pieknie obrosl.

    pomozcie madrzy ludzie :)

  • Autor: Rzymianka Data: 2008-09-07 15:48:36

    Można zamrozić, najlepiej w malych pojemnikach,aby po rozmrożeniu dlugo nie stal w lodowce.Pozdrawiam! 

  • Autor: Glumanda Data: 2008-09-07 16:13:16

    Zamrozic mozesz..ale nie na bardzo dlugo... bo jednak traci on na aromacie i nieraz ma lekko zjelczaly posmak.. :)

  • Autor: miauka Data: 2008-09-07 16:23:56

    tak sobie mysle, ze moze po rozmrozeniu mozna go rozpuscic jeszcze raz i przywroci mu sie swietnosc....?

  • Autor: Janek Data: 2008-09-07 16:42:13

    Ja w słoiki  bym wsadził i pasteryzował.
    Pychol
    Janek

  • Autor: miauka Data: 2008-09-07 16:46:04

    no wiem, ale rzecz w tym ze sie mnie nie chce :)


    pychol :*

  • Autor: ekkore Data: 2008-09-07 18:14:20

    roztopiony wlać gorący do słoika. temperatura topnienia smalcu jest wysoka i na pewno samo chwyci (mowa o słoikach) - u mnie wczoraj właśnie skonsumowali kilkumiesięczny smalczyk. Pycha...

  • Autor: tineczka Data: 2008-09-07 20:42:56

    Pycha:)) Ja juz nie pamietam jak smalec smakuje, nie jadlam od wiekow :)))

  • Autor: miauka Data: 2008-09-08 21:28:43

    no i w sloikach w koncu siedzi a jeen pijemniczek na probe w zamrazalniku :)

    dziekuje za porady :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu