czy smalec z cebulka i dodatkami mozna zamrozic?
Można zamrozić, najlepiej w malych pojemnikach,aby po rozmrożeniu dlugo nie stal w lodowce.Pozdrawiam!
Zamrozic mozesz..ale nie na bardzo dlugo... bo jednak traci on na aromacie i nieraz ma lekko zjelczaly posmak.. :)
tak sobie mysle, ze moze po rozmrozeniu mozna go rozpuscic jeszcze raz i przywroci mu sie swietnosc....?
no wiem, ale rzecz w tym ze sie mnie nie chce :)
roztopiony wlać gorący do słoika. temperatura topnienia smalcu jest wysoka i na pewno samo chwyci (mowa o słoikach) - u mnie wczoraj właśnie skonsumowali kilkumiesięczny smalczyk. Pycha...
Pycha:)) Ja juz nie pamietam jak smalec smakuje, nie jadlam od wiekow :)))
no i w sloikach w koncu siedzi a jeen pijemniczek na probe w zamrazalniku :)
czy smalec z cebulka i dodatkami mozna zamrozic?
Można zamrozić, najlepiej w malych pojemnikach,aby po rozmrożeniu dlugo nie stal w lodowce.Pozdrawiam!
Zamrozic mozesz..ale nie na bardzo dlugo... bo jednak traci on na aromacie i nieraz ma lekko zjelczaly posmak.. :)
tak sobie mysle, ze moze po rozmrozeniu mozna go rozpuscic jeszcze raz i przywroci mu sie swietnosc....?
Pychol
Janek
no wiem, ale rzecz w tym ze sie mnie nie chce :)
roztopiony wlać gorący do słoika. temperatura topnienia smalcu jest wysoka i na pewno samo chwyci (mowa o słoikach) - u mnie wczoraj właśnie skonsumowali kilkumiesięczny smalczyk. Pycha...
Pycha:)) Ja juz nie pamietam jak smalec smakuje, nie jadlam od wiekow :)))
no i w sloikach w koncu siedzi a jeen pijemniczek na probe w zamrazalniku :)