Forum

Kuchenne porady

co upiec??

• Autor: *agnieszka* Data: 2008-09-08 16:06:45

Mam wielką ochotę na jakieś ciasto. Ale nie mam pojęcia co upiec- szarlotki mi się już przejadły, na sernik nie mam sera a na makowiec maku, brakuje mi też kremówki. Mam za to: puszkę brzoskwiń i ananasów, słoik nutelli, duży jogurt naturalny, galaretki, kiśle i budynie,mały serek homogenizowany, na biszkopt mam wszystko co potrzeba. Czy ma ktoś jakąś "wizję" co z tego można wykombinować?

• Autor: Baśka Data: 2008-09-08 16:11:06

Piekłam ostatnio - budyniowiec-jabłkowiec autorstwa mamuni ,sądzę że z brzoskwiniami będzie pyszne.

• Autor: *agnieszka* Data: 2008-09-08 16:18:33

Chyba się skuszę właśnie na to. Komentarze są ok więc zabieram się do roboty! Dzięki za podpowiedź

• Autor: Baśka Data: 2008-09-08 20:49:16

Ups,ale udało Ci sie to ciasto.Zastanawiam sie co ja źle zrobiłam,że moje sie nie dopiekło.

• Autor: *agnieszka* Data: 2008-09-08 21:34:15

A może jabłka miały dużo soku i ciasto go wchłonęło i tak się dobrze nie dopiekło. Moje były niezbyt soczyste i tak na środku gdzie jabłek było więcej ciasto wyszło trochę płaskie a po brzegach jest ładnie upieczone. Jak piekę szarlotki na kruchym cieście to zawsze nim dam jabłka to obsypuje surowe ciasto bułką tartą to nie chłonie tak soku.

• Autor: Baśka Data: 2008-09-08 22:47:53

dzięki Basia

Przejdź do pełnej wersji serwisu