Forum

Kuchenne porady

Mikser

• Autor: pieszczoszek4 Data: 2008-09-08 17:14:22

Mam pytanie do użytkowników WŻ - chciałabym kupić taki mikser tylko do ciasta. Mam robota firmy zelmer Fenomen i bardzo przeszkadza mi napęd który jest w środku misy. Chcąc zrobić biszkopt muszę wywalać pianę do innej miski zeby ją połączyć z mąką. Bardzo lubię piec ale to mnie strasznie wkurza.Proszę o radę. Wiem że na Was można liczyć.Pozdrawiam

• Autor: *agnieszka* Data: 2008-09-08 17:34:58

Ja mam taki zwykły ręczny Zelmer Robi bez miski ale za to w zestawie miałam kubek miksujący. Sprawdza się rewelacyjnie, już drugi rok go używam a kubek nadaje się świetnie do koktajli. A w trakcie ucierania mam już taką wprawę że lewą ręką nasypuje składniki do szklanek i do miski:)

• Autor: exotica Data: 2008-09-08 18:51:51

Też mam mikser Zelmer z misą obrotową. Można używać jako mikser ręczny lub zakładać na stojak z misą - jak dla mnie jest rewelacyjny. Jestem bardzo zadowolona. Od dłuższego czasu używałam również robota wielofunkcyjnego z napędem w środku misy, co mnie strasznie denerwowało, no i w końcu kupiłam zelmera. Do mniejszych ilości ciasta świetny jest ręczny blender Philips - ładnie wygląda i super się sprawuje. Polecam.

• Autor: alman Data: 2008-09-09 07:30:32

Ja również mam mikser z misą obrotową firmy Zelmer, dla mnie rewelacja. Jedyne co to to, że wykończenia z masy  dość szybko pękają /chodzi mi np. o elementy przy mieszadłach/.

• Autor: ekkore Data: 2008-09-09 08:14:11

Ja też mam zelmera z misą. Służy mi już 16 lat. Może stracił na kolorze (zżółkł), ale jeszcze całkiem cąłkiem pracuje.
    Jak będę wymieniała to też na zelmera - no chyba, że wcześniej dorobię się KA.

Nota bene KA - żeby było śmiesznie widziałam reklamętego robota na kanale motoryzacyjnym -cały program o zaletach - może dlatego, aby panowie nie krzywili się za bardzo na jego cenę?

• Autor: lubczyk69 Data: 2008-09-09 08:43:37

Pianę do ciasta typu biszkopt zawsze należy ubijać osobno i później na sam koniec mieszać ją łyżką z resztą ciasta. Żadnym mikserem!

• Autor: cailleach Data: 2008-09-09 15:29:24

o to chyba właśnie chodziło - jak nie kombinować z wygrzebywaniem piany z miski z napędem, żeby ręcznie wymieszać... Chyba jedyny patent to pianę też ubić ręcznie. Chyba że nie?

• Autor: cailleach Data: 2008-09-09 15:31:32

aha, też mam zelmera Robi z misą (plus wszelkie przystawki) i bardzo polecam!

Przejdź do pełnej wersji serwisu