Witam, może ktoś mi pomoże i zna sposób jak przetworzyć paprykę na zimę.... czytałam, ze papryka po przerobieniu nie traci właściwości, pomyslalam wiec, że dobrze by było porobic przetwory w słoiki... czy cos takiego robicie? Nie interesuje mnie leczo, ani marynowana.... tak sobie pomyslalam, czy mozna taką papryka po usunięciu z niej skórki jakoś dalej przysposobić do zimowej konsumpcji... Z góry dziekuję za pomoc.
Możesz paprykę zamrozić . Już tak robiłam .Później używałam ją do leczo.Mroziłam oczyszczoną lecz ze skórkąPaprykę można też ukisić jak ogórki we wekach . .
Ja paprykę opiekam w piekarniku i obraną ze skórki zamrażam.Jest doskonała do salatek, sosow itp. a zajmuje dużo mniej miejsca w zamrażarce. Pozdrawiam!
Grilowane, obrane ze skorek mozesz wlozyc do sloikow zalac oliwa z oliwek+ czosnek+swiezy tymian ( albo inne ziola) i trzymac gdzie chcesz:) Pozdrawiam.
Witam,
może ktoś mi pomoże i zna sposób jak przetworzyć paprykę na zimę.... czytałam, ze papryka po przerobieniu nie traci właściwości, pomyslalam wiec, że dobrze by było porobic przetwory w słoiki... czy cos takiego robicie? Nie interesuje mnie leczo, ani marynowana.... tak sobie pomyslalam, czy mozna taką papryka po usunięciu z niej skórki jakoś dalej przysposobić do zimowej konsumpcji...
Z góry dziekuję za pomoc.
Zaraz wstawię przepis, poszukaj u mnie.
Ja paprykę opiekam w piekarniku i obraną ze skórki zamrażam.Jest doskonała do salatek, sosow itp. a zajmuje dużo mniej miejsca w zamrażarce. Pozdrawiam!
Słoiki nie zajmują wcale miejsca w zamrażarce, tylko w piwnicy. Ja nie mam dużo miejsca w zamrażarce, więc wolę marynować, pozdrówka.
Grilowane, obrane ze skorek mozesz wlozyc do sloikow zalac oliwa z oliwek+ czosnek+swiezy tymian ( albo inne ziola) i trzymac gdzie chcesz:) Pozdrawiam.