Forum

Kuchenne porady

sprawdzone przepisy na urodziny kto zna?....plis

  • Autor: nati2 Data: 2008-09-09 16:13:02

  • Autor: HCICK Data: 2008-09-09 18:03:33

    a troszke jasniej mozesz o co konkretnie pytasz? ciasta , miesa, salatki...........?

  • Autor: basia b Data: 2008-09-10 10:37:49

    Proponuje ci zrobic kurczaka w sezamie, pyszne, łatwo i szybko, a na dodatek może byc i na ciepło i na zimno np. do zimnej płyty. Do tego sałatka czosnkowa lub sos czosnkowy.

  • Autor: nati2 Data: 2008-09-11 20:59:27

    czy przepis na tego kurczaka znajde na twojej stronie....

  • Autor: nati2 Data: 2008-09-10 15:49:41

    w zasadie chodzi o ciasta bo mnie prosili abym coś upiekła a za tydzień córa ma urodziny i coś na gorąco by mi sie przydało z góry dzięki za odp.....

  • Autor: marta.kiluk Data: 2008-09-11 17:46:46

    Ja proponuje karkówkę na ciepło:

    Karkówkę kroimy w plastry 0,5cm grubości, Przyprawiamy sola pieprzem, delikatnie vegeta lub/i ziołami. Odstawiamy na 2h.
    Na oleju smażymy pokrajana w dość grube plasterki cebule(sol pieprz) przekładamy do miseczki.
    Na tym samym oleju smazym karkowke(nie moze sie mocno spiec, tylko delikatnie zapiec),

    Przekladamy warstwami cebule z karkowka w naczyniu zaroodpornym. Zapiekamy pod przykryciem z 30 min, az karkowka bedzie miekka.

    To danie mozna przygotowac dzien wczesniej i pozniej tylko odgrzac w piekarniku.
    Podawac z pieczonymi ziemniaczkami i surowka np. z czerwonej kapusty
    Polecam

  • Autor: nati2 Data: 2008-09-11 20:57:40

    dzięki akurat mam spory kawałek w zamrażalce więc wypróbuje ,,,,,

  • Autor: nati2 Data: 2008-09-11 21:01:10

    robie torta ale nie wien co dalej ......

  • Autor: Olciaa Data: 2008-09-13 23:12:41

    ja zawsze robie sałatke na ciepło.paczka makaronu ryżowego i 1 kg swiezych pieczarek.makaron gotuje pieczarki(drobna kostka) smaze na oleju! nie maśle! do tego wrzycam na patelnie ten makaron.wczesniej 2 zabki czosnku(przecisnietego przez ta malutka praske).Vegeta i pieprz.robie wczesniej przed podaniem podgrzewam w mikroweli.pycha do urodzinowej kolacji na cieplo. aaa inna super pyszna rzecz to szparagi(takie ze słoika zawijam w plasterki szynki prawdziwej wędzonej i zalewam sosem czosnkowym(1 duza smietana 12 % i 4 zabki czosnku,sól,pieprz,papryka ostra.musi postac sos 3 h w lodówce( szparagi zawijam w szynke wczesniej sosem polewam przed podaniem.fajny deser to robie 4 kolory galaretek.rozlewam do talerzy.po zastygnieciu kroje w kostke.wrzycam do tortownicy zalewam: duzy kubek ubitej smietany 18 %,około 4 łyżki cukru, rozpuszczona i ostygnieta mala paczka zelatyny w niewielkiej ilosci wody.mieszam i zalewam tym galaretke.odstawiam do lodówki.mozna dodac do galaretki owoce świeze lub z puszki.potem kroje jak tort.super wyglada:) polecam

Przejdź do pełnej wersji serwisu