Proponuje ci zrobic kurczaka w sezamie, pyszne, łatwo i szybko, a na dodatek może byc i na ciepło i na zimno np. do zimnej płyty. Do tego sałatka czosnkowa lub sos czosnkowy.
Karkówkę kroimy w plastry 0,5cm grubości, Przyprawiamy sola pieprzem, delikatnie vegeta lub/i ziołami. Odstawiamy na 2h. Na oleju smażymy pokrajana w dość grube plasterki cebule(sol pieprz) przekładamy do miseczki. Na tym samym oleju smazym karkowke(nie moze sie mocno spiec, tylko delikatnie zapiec),
Przekladamy warstwami cebule z karkowka w naczyniu zaroodpornym. Zapiekamy pod przykryciem z 30 min, az karkowka bedzie miekka.
To danie mozna przygotowac dzien wczesniej i pozniej tylko odgrzac w piekarniku. Podawac z pieczonymi ziemniaczkami i surowka np. z czerwonej kapusty Polecam
ja zawsze robie sałatke na ciepło.paczka makaronu ryżowego i 1 kg swiezych pieczarek.makaron gotuje pieczarki(drobna kostka) smaze na oleju! nie maśle! do tego wrzycam na patelnie ten makaron.wczesniej 2 zabki czosnku(przecisnietego przez ta malutka praske).Vegeta i pieprz.robie wczesniej przed podaniem podgrzewam w mikroweli.pycha do urodzinowej kolacji na cieplo. aaa inna super pyszna rzecz to szparagi(takie ze słoika zawijam w plasterki szynki prawdziwej wędzonej i zalewam sosem czosnkowym(1 duza smietana 12 % i 4 zabki czosnku,sól,pieprz,papryka ostra.musi postac sos 3 h w lodówce( szparagi zawijam w szynke wczesniej sosem polewam przed podaniem.fajny deser to robie 4 kolory galaretek.rozlewam do talerzy.po zastygnieciu kroje w kostke.wrzycam do tortownicy zalewam: duzy kubek ubitej smietany 18 %,około 4 łyżki cukru, rozpuszczona i ostygnieta mala paczka zelatyny w niewielkiej ilosci wody.mieszam i zalewam tym galaretke.odstawiam do lodówki.mozna dodac do galaretki owoce świeze lub z puszki.potem kroje jak tort.super wyglada:) polecam
a troszke jasniej mozesz o co konkretnie pytasz? ciasta , miesa, salatki...........?
Proponuje ci zrobic kurczaka w sezamie, pyszne, łatwo i szybko, a na dodatek może byc i na ciepło i na zimno np. do zimnej płyty. Do tego sałatka czosnkowa lub sos czosnkowy.
czy przepis na tego kurczaka znajde na twojej stronie....
w zasadie chodzi o ciasta bo mnie prosili abym coś upiekła a za tydzień córa ma urodziny i coś na gorąco by mi sie przydało z góry dzięki za odp.....
Ja proponuje karkówkę na ciepło:
Karkówkę kroimy w plastry 0,5cm grubości, Przyprawiamy sola pieprzem, delikatnie vegeta lub/i ziołami. Odstawiamy na 2h.
Na oleju smażymy pokrajana w dość grube plasterki cebule(sol pieprz) przekładamy do miseczki.
Na tym samym oleju smazym karkowke(nie moze sie mocno spiec, tylko delikatnie zapiec),
Przekladamy warstwami cebule z karkowka w naczyniu zaroodpornym. Zapiekamy pod przykryciem z 30 min, az karkowka bedzie miekka.
To danie mozna przygotowac dzien wczesniej i pozniej tylko odgrzac w piekarniku.
Podawac z pieczonymi ziemniaczkami i surowka np. z czerwonej kapusty
Polecam
dzięki akurat mam spory kawałek w zamrażalce więc wypróbuje ,,,,,
robie torta ale nie wien co dalej ......
ja zawsze robie sałatke na ciepło.paczka makaronu ryżowego i 1 kg swiezych pieczarek.makaron gotuje pieczarki(drobna kostka) smaze na oleju! nie maśle! do tego wrzycam na patelnie ten makaron.wczesniej 2 zabki czosnku(przecisnietego przez ta malutka praske).Vegeta i pieprz.robie wczesniej przed podaniem podgrzewam w mikroweli.pycha do urodzinowej kolacji na cieplo. aaa inna super pyszna rzecz to szparagi(takie ze słoika zawijam w plasterki szynki prawdziwej wędzonej i zalewam sosem czosnkowym(1 duza smietana 12 % i 4 zabki czosnku,sól,pieprz,papryka ostra.musi postac sos 3 h w lodówce( szparagi zawijam w szynke wczesniej sosem polewam przed podaniem.fajny deser to robie 4 kolory galaretek.rozlewam do talerzy.po zastygnieciu kroje w kostke.wrzycam do tortownicy zalewam: duzy kubek ubitej smietany 18 %,około 4 łyżki cukru, rozpuszczona i ostygnieta mala paczka zelatyny w niewielkiej ilosci wody.mieszam i zalewam tym galaretke.odstawiam do lodówki.mozna dodac do galaretki owoce świeze lub z puszki.potem kroje jak tort.super wyglada:) polecam