Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Co kupić ??

• Autor: ASTI Data: 2008-09-10 06:32:58

Mam prośbę do młodych mam. Mianowicie moja siostra jest w ciąży i chciałabym kupić jej jakiś prezent ,ale jakiś praktyczny żeby naprawdę była zadowolona , no i nie wiem .Proszę wszystkie mamy o jakieś pomysły co najbardziej wam się przydaje przy pielęgnacji waszych malutkich pociech ??? Z góry dziękuję za odpowiedzi .

• Autor: Juciaaa Data: 2008-09-10 10:18:56

Ja tez jestem w ciazy i ostatnio dostalam od tesciowej bielizne ciazowa i fajna koszule nocna, takze ciazowa, Bardzo mi sie ten prezent spodobal bo jak zawsze sa inne wydatki i o takich sie nigdy nie pamieta!!!! A dla pociech to wszystko hehe czego niema:)

• Autor: łOSOS Data: 2008-09-10 10:37:11

mnie najbardziej podobały sie takie prezenty...:duża ilośc pampersów i chusteczek hahaha, karuzela do powieszenia nad łóżeczko,termosik do butelki(super przydatny na spacerku),i ciuszki ale w większych rozmiarach bo te maleńkie już mieliśmy przygotowane, mięciutki kocyk(chociaż już miałam 2kupione...przydał sie jeszcze jeden) pościel do łóżeczka,
    i znowu duuuużo pampersow hahahah pozdrawiam serdecznie marta

• Autor: Petra Data: 2008-09-10 11:04:19

ASTI, słyszałam o przesądzie, ze kobietom w ciąży dla maluszków nicego się nie kupuje. Pomysł z ubraniem ciążowym, bielizna jest genialny. Możesz także pomyślec o kosmetykach np. p/rozstępom dla kobiet w ciąży. a dla maluszka zdążysz jeszcze cos kupić, jak przyjdzie na świat. I zdążysz zrobić wywiad co jest najpotrzebniejsze.

Pozdrawiam!

• Autor: anay Data: 2008-09-10 11:50:12

"przesąd" - dobrze powiedziane i warto powtórzyć kilka razy, ze zrozumieniem:  "przesąd, przesąd, przesąd" czyli totalna bzdura.

:)))))

• Autor: anay Data: 2008-09-10 11:54:39

Mnie niezmiernie od samego początku jak się urodził bobas przydało się nosidło - chusta.  I ja i dzidziuś czuliśmy się razem dobrze. Dzieci dużo noszone, spędzające dużo czasu z mamą, które czują się bezpiecznie są spokojniejsze i bardziej pogodne. :)  Tyle specjaliści - ja potwierdzam.  A chusta to nie jest taki mały wydatek przy wszystkich kosztach jakie związane są z dzieckiem, więc na pewno siostrze to ulży.
    Możesz też zastanowić się nad poduszką - taką dużą profilowaną, której może użyć mama do relaksu, ale też potem do karmienia dzidziusia albo układania go w niej.

• Autor: Shanna Data: 2008-09-10 12:03:23

trudno powiedziec co kupic - moze jakies kosmetyki dla przyszlej mamy. dla dziecka nie ma co kupowac teraz - zawsze na to bedzie czas i z racji cen najlepiej mloda mamusia cieszy sie z pieluszek bo tego schodza "tony".

• Autor: anay Data: 2008-09-10 12:06:58

przyszło mi jeszcze coś do głowy.  dostałam od mamy książkę o pielęgnacji dziecka, która bardzo mi pomogła przyzwyczaić się do myśli, co mnie czeka tak naprawdę - może nie dało pełnego wyobrażenia, ale mocno oswoiło z tym co ma być.
    i podobał mi się, choć nigdy nie kupiłam - adapter do pasa bezpieczeństwa do samochodu.
    aha, jak się urodził dzidziuś to ZDECYDOWANIE w pierwszych dniach zbawienna była sprezentowana przez męża poduszka połogowa. ;)

z pieluszkami jest jeden kłopot. jak się za dużo kupi, a dzidziuś urośnie (a rośnie na początku niesamowicie szybko) to potem nie wiadomo co zrobić z za małymi pieluszkami.

• Autor: aga9999 Data: 2008-09-10 12:09:25

a u mnie poduszka połogowa lezy nierozpakowana :) roznie z tym bywa

• Autor: katarzyna24 Data: 2008-09-10 12:32:15

Ja dla mojej córeczki kupiłam leżaczek. Bardzo przydatny, dziecko bezpieczne, przypięte pasami :
    Służył mi dlugo, mogłam spokojnie gotować, sprzątać i mieć małą na oku. Można odpiąć zabawki i pasy i będzie małe krzesełko. Kosztował trochę pieniędzy, ale opłacało się. Mnie także cieszył prezent typu- pampersy. Ubranka, nie wiem czemu ale jakie kto przyniósł to były za krótkie rekawki i w pasie za ciasne. Nie nosiła więc. Proponuje wybierać takie od 12 miesiąca, to już będzie chodzić dziecko i wtedy będą potrzebne ubrania - spodenki i koszulki. Mnie ciszył też zakup elektronicznej niani. Mieszkam w dużym domu + ogród. Mała spi na piętsze, ja w piewnicy, nianie podłanczam i słysze czy płacze, czy spi dalej :D Pozdrawiam

• Autor: nadia Data: 2008-09-10 12:42:00

Moja siostra jest bardzo zadowolona z niani elektronicznej, bedac w innym pokoju slyszysz czy dziecko juz sie obudzilo, czy placze czy tez sobie gaworzy... :)

• Autor: kryska Data: 2008-09-10 13:01:16

witam. ja rownieez mysle ze elektroniczna niania to dobry pomysl(moja Julia ma prawie rok i ciagle uzywamy ). pozatym bardzo fajne sa pojemniki na pieluchy przebierajac bobasa w sypialni wrzucasz tam pieluche niemusisz biec do smietnika a zapach nieroznosi sie po pokoju. naprawde polecam no i kosmetyki dla bobasa.

Przejdź do pełnej wersji serwisu