Z czym podać cannelloni? Nie chodzi mi o farsz ale o gotową już potrawę. Moje cannelloni będzie z nadzieniem mięsnym. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję
Użytkownik Teresa.Marcjan napisał w wiadomości:
> surówkę dobiera się w zależności od tego jakim farszem nadziewany jest makaron
Teresko, Bettsi napisała: "Moje cannelloni będzie z nadzieniem mięsnym".
Bettsi, pewnie cannelloni już wyjedzone,ale dopiszę się do Twojego postu :-) Moim zdaniem możesz zrobić taką tradycyjną sałatę z pomidorem, ogórkiem i co tam jeszcze lubisz, polane oliwą i octem balsamicznym. Można też zaserwować ogórki małosolne, albo kiszone. Jak ktoś lubi smaki octowe, to pasują tutaj marynowane warzywa typu papryka, dynia, ogórek itp. Pozdrawiam. Narobiłaś mi smaka :-)
to chyba kazda surówka pasuje... ja bym podała z najbardziej ulubioną :) albo z jakąś na bazie sałaty- kolorową, albo składająca się z kilku rodzajów sałat...
Dziękuję wszystkim, a cannelloni robię jutro na obiad więc smakosiu nie spóźniłaś się z podpowiedziami. Zrobię chyba sałatę z pomidorem, ogórkiem i sosem na bazie oliwy i octu winnego.
Z czym podać cannelloni? Nie chodzi mi o farsz ale o gotową już potrawę. Moje cannelloni będzie z nadzieniem mięsnym. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję
Cannelloni możemy nadziewać serami, szpinakiem, pieczarkami, lub farszem sporządzonym z kilku składników w/w z dodatkiem migdałów...
Teresko dziękuję za rady, ale jak juz pisałam nie chodzi mi o farsz tylko o dodatek np. jakaś surówka
Użytkownik bettsi napisał w wiadomości:
> Teresko dziękuję za rady, ale jak juz pisałam nie chodzi mi o farsz tylko o
> dodatek np. jakaś surówka
surówkę dobiera się w zależności od tego jakim farszem nadziewany jest makaron
Użytkownik Teresa.Marcjan napisał w wiadomości:
> surówkę dobiera się w zależności od tego jakim farszem nadziewany jest makaron
Teresko, Bettsi napisała: "Moje cannelloni będzie z nadzieniem mięsnym". Bettsi, pewnie cannelloni już wyjedzone,ale dopiszę się do Twojego postu :-) Moim zdaniem możesz zrobić taką tradycyjną sałatę z pomidorem, ogórkiem i co tam jeszcze lubisz, polane oliwą i octem balsamicznym. Można też zaserwować ogórki małosolne, albo kiszone. Jak ktoś lubi smaki octowe, to pasują tutaj marynowane warzywa typu papryka, dynia, ogórek itp. Pozdrawiam. Narobiłaś mi smaka :-)
to chyba kazda surówka pasuje... ja bym podała z najbardziej ulubioną :)
albo z jakąś na bazie sałaty- kolorową, albo składająca się z kilku rodzajów sałat...
surówka z kapusty pekińskiej , polecam ;)
z tym samym z czym podalabys spagetti bolognese, moim zdaniem najlepiej z zielona salata w winegrecie.
Oczywiscie z duza miska swiezej salaty + pomidory + ogorek + pokrojona na cienkie talarki biala , albo czerwona cebula i to przyprawione sola , swiezo mielonym pieprzem , octem balsamico i dobra oliwa virgin. Alternatywa: salatka z poszatkowanej cienko kapusty ( mozna rowniez dodac starta swieza marchew ) doprawionej sola ( sporo ) , cukier ( sporo ), swiezo mielonym pieprzem czarnym i octem + suszony tymian, wymieszac dokladnie. Odstawic na 10 minut zeby kapusta zmiekla, dodac oliwe np z rzepaku , wymieszac dokladnie. Przed podaniem osiaczyc z soku, wylozyc do miski. Smacznego:)
Jeszcze raz dziękuję