Forum

Gawędy o jedzeniu

Z czym podać cannelloni?

  • Autor: bettsi Data: 2008-09-10 18:59:11

    Z czym podać cannelloni? Nie chodzi mi o farsz ale o gotową już potrawę. Moje cannelloni będzie z nadzieniem mięsnym. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję

  • Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-09-10 19:04:28

    Cannelloni możemy nadziewać serami,  szpinakiem, pieczarkami, lub  farszem  sporządzonym  z kilku  składników w/w z dodatkiem migdałów...

  • Autor: bettsi Data: 2008-09-10 19:09:03

    Teresko dziękuję za rady, ale jak juz pisałam nie chodzi mi o farsz tylko o dodatek np. jakaś surówka

  • Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-09-10 19:15:14

    Użytkownik bettsi napisał w wiadomości:
    > Teresko dziękuję za rady, ale jak juz pisałam nie chodzi mi o farsz tylko o
    > dodatek np. jakaś surówka

    surówkę dobiera się w zależności od tego jakim farszem nadziewany jest makaron

  • Autor: smakosia Data: 2008-09-10 20:23:43

    Użytkownik Teresa.Marcjan napisał w wiadomości:
    > surówkę dobiera się w zależności od tego jakim farszem nadziewany jest makaron
    Teresko, Bettsi napisała: "Moje cannelloni będzie z nadzieniem mięsnym". Bettsi, pewnie cannelloni już wyjedzone,ale dopiszę się do Twojego postu :-) Moim zdaniem możesz zrobić taką tradycyjną sałatę z pomidorem, ogórkiem i co tam jeszcze lubisz, polane oliwą i octem balsamicznym. Można też zaserwować ogórki małosolne, albo kiszone. Jak ktoś lubi smaki octowe, to pasują tutaj marynowane warzywa typu papryka, dynia, ogórek itp. Pozdrawiam. Narobiłaś mi smaka :-)

  • Autor: agik Data: 2008-09-10 19:15:51

    to chyba kazda surówka pasuje... ja bym podała z najbardziej ulubioną :)
    albo z jakąś na bazie sałaty- kolorową, albo składająca się z kilku rodzajów sałat...

  • Autor: makusia Data: 2008-09-10 19:50:32

    surówka z kapusty pekińskiej , polecam ;)

  • Autor: bettsi Data: 2008-09-10 20:35:11

    • Dziękuję wszystkim, a cannelloni robię jutro na obiad więc smakosiu nie spóźniłaś się z podpowiedziami. Zrobię chyba sałatę z pomidorem, ogórkiem i sosem na bazie oliwy i octu winnego.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2008-09-10 20:37:03

    z tym samym z czym podalabys spagetti bolognese, moim zdaniem najlepiej z zielona salata w winegrecie.

  • Autor: tineczka Data: 2008-09-10 21:14:27

    Oczywiscie z duza miska swiezej salaty + pomidory + ogorek + pokrojona na cienkie talarki biala , albo czerwona cebula i to przyprawione sola , swiezo mielonym pieprzem , octem balsamico i dobra oliwa virgin. Alternatywa: salatka z poszatkowanej cienko kapusty ( mozna rowniez  dodac starta swieza marchew ) doprawionej sola ( sporo ) , cukier ( sporo ), swiezo mielonym pieprzem czarnym i octem + suszony tymian, wymieszac dokladnie. Odstawic na 10 minut zeby kapusta zmiekla, dodac oliwe np z rzepaku , wymieszac dokladnie. Przed podaniem osiaczyc z soku, wylozyc do miski. Smacznego:)

  • Autor: bettsi Data: 2008-09-10 22:39:47

    Jeszcze raz dziękuję

Przejdź do pełnej wersji serwisu