Witam, niedługo obchodzę swoje 18-naste urodziny i w związku z tym moje siostry mają problem z kupieniem dla mnie prezentu. Zapytały się mnie co chciałabym dostać. Moim ukochanym hobby jest gotowanie i od dawna marzę o naprawdę dobrej i sprawdzonej książce kucharskiej, która mnie nie zawiedzie. Chciałabym poradzić się Was, czy znacie jakąś dobrą książkę kucharską? Zależy mi na przepisach z wszystkich kategorii: ciasta, dania mięsne, surówki, sałatki itd. Oczywiście chciałabym,żeby była bogato ilustrowana i cóż, porządna. Żeby służyła mi na długie lata, a przpisy nie były skomplikowane. Jeżeli któraś z Was ma takie ,,dzieło" lub wie, jaka jest najlepsza to prosiłabym o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję:)
Witaj. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:). Dla mnie najlepszą książką kucharską jest WZ. :) Przepisy ciekawe i co najwazniejsze sprawdzone. Wszystkie przepisy ,które wypróbowałm, drukuję,wkładam do ''koszulki'' i tym sposobem dorobiłam sie już dwóch segregatorów:).A może jakiś dobry robot kuchenny?pozdrawiam.
Z ksiazek kucharskich to polecalabym ''Kuchnia Polska'', chociaz tak jak kolezanka, najlepsza dla mnie teraz ksiazka kucharska jest wlasnie WZ :) Takich przepisow jak tutaj to nigdzie nie znajdziesz, sa sprawdzone, zilustrowane,obdarzone komentarzami,zawsze mozesz sie zapytac jesli czegos nie rozumiesz, lub nie wiesz jak zrobic, albo dlaczego Ci nie wychodzi ....w ksiazkach tego nie znajdziesz...:) Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkiego najlepszego :)))
Jestem zadowolona z książki "Wielka Księga Dobrej Kuchni" - Barbara Rias-Bucher Przepisy w tej książce nie zawsze są proste ale za to ciekawe. Jest w niej wiele porad i przepisów podstawowych. Wydanie "Świat książki" Tyle , że jak już pisały poprzedniczki, najwiecej korzystam z przepisów z WŻ. pozdrawiam jasia
Witaj, osobiscie polecam goraco ksiazki autorstwa Ewy Aszkiewicz. Ja mam "365 obiadów na polskim stole" i jestem ta ksiazka zachwycona. Znajdziesz tu przepisy ze wszystkich kategorii, dosyc latwe, niektore wrecz banalne, ale do wszytskich dolaczono fotografie. Korzystam z tej ksiazki kuz od ponad 2 lat i kilka razy nawet kupowalam na prezent; wszytskim sie podobala i wszyscy z niej pozniej korzystali.
Bardzo Wam dziękuję. Jasne, Wielkie Żarcie jest naprawdę super, ale oprócz gotowania jestem również miłośniczką ksiażek. Mam sporą biblioteczkę w domu i chce ją uzupełniać, a książka kucharska jest dobrym rozwiązaniem. A właśnie i również mam spory segregator z wydrukowanymi przepisami z Wielkiego Żarcia;) Ale książka to ksiązka - kocham je:)
Pod koniec października będzie w ksęgarniach nowa książka kulinarna pt. "O kremówce w Wadowicach i widelcu w butelce", Wydawnictwo Nowik Opole.
Wprawdzie nie jest to książka kucharska i nie ma w niej przepisów, za to zawiera sporo wiadomości przydatnych osobom lubiącym gotować. Wspaniały materiał na prezent pod nadchodzącą choinkę.
Witam, niedługo obchodzę swoje 18-naste urodziny i w związku z tym moje siostry mają problem z kupieniem dla mnie prezentu. Zapytały się mnie co chciałabym dostać. Moim ukochanym hobby jest gotowanie i od dawna marzę o naprawdę dobrej i sprawdzonej książce kucharskiej, która mnie nie zawiedzie. Chciałabym poradzić się Was, czy znacie jakąś dobrą książkę kucharską? Zależy mi na przepisach z wszystkich kategorii: ciasta, dania mięsne, surówki, sałatki itd. Oczywiście chciałabym,żeby była bogato ilustrowana i cóż, porządna. Żeby służyła mi na długie lata, a przpisy nie były skomplikowane. Jeżeli któraś z Was ma takie ,,dzieło" lub wie, jaka jest najlepsza to prosiłabym o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję:)
Witaj. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:).
Dla mnie najlepszą książką kucharską jest WZ. :) Przepisy ciekawe i co najwazniejsze sprawdzone. Wszystkie przepisy ,które wypróbowałm, drukuję,wkładam do ''koszulki'' i tym sposobem dorobiłam sie już dwóch segregatorów:).A może jakiś dobry robot kuchenny?pozdrawiam.
Z ksiazek kucharskich to polecalabym ''Kuchnia Polska'', chociaz tak jak kolezanka, najlepsza dla mnie teraz ksiazka kucharska jest wlasnie WZ :) Takich przepisow jak tutaj to nigdzie nie znajdziesz, sa sprawdzone, zilustrowane,obdarzone komentarzami,zawsze mozesz sie zapytac jesli czegos nie rozumiesz, lub nie wiesz jak zrobic, albo dlaczego Ci nie wychodzi ....w ksiazkach tego nie znajdziesz...:) Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkiego najlepszego :)))
Jestem zadowolona z książki "Wielka Księga Dobrej Kuchni" - Barbara Rias-Bucher
Przepisy w tej książce nie zawsze są proste ale za to ciekawe. Jest w niej wiele porad i przepisów podstawowych.
Wydanie "Świat książki"
Tyle , że jak już pisały poprzedniczki, najwiecej korzystam z przepisów z WŻ.
pozdrawiam jasia
Witaj,
osobiscie polecam goraco ksiazki autorstwa Ewy Aszkiewicz. Ja mam "365 obiadów na polskim stole" i jestem ta ksiazka zachwycona. Znajdziesz tu przepisy ze wszystkich kategorii, dosyc latwe, niektore wrecz banalne, ale do wszytskich dolaczono fotografie. Korzystam z tej ksiazki kuz od ponad 2 lat i kilka razy nawet kupowalam na prezent; wszytskim sie podobala i wszyscy z niej pozniej korzystali.
Bardzo Wam dziękuję. Jasne, Wielkie Żarcie jest naprawdę super, ale oprócz gotowania jestem również miłośniczką ksiażek. Mam sporą biblioteczkę w domu i chce ją uzupełniać, a książka kucharska jest dobrym rozwiązaniem.
A właśnie i również mam spory segregator z wydrukowanymi przepisami z Wielkiego Żarcia;) Ale książka to ksiązka - kocham je:)
Książka Pascala "Po prostu gotuj" jest bardzo fajna, chociaż kosztow na. Ładnie wydana i napisana.
Pod koniec października będzie w ksęgarniach nowa książka kulinarna pt. "O kremówce w Wadowicach i widelcu w butelce", Wydawnictwo Nowik Opole. Wprawdzie nie jest to książka kucharska i nie ma w niej przepisów, za to zawiera sporo wiadomości przydatnych osobom lubiącym gotować. Wspaniały materiał na prezent pod nadchodzącą choinkę.