Ja w domu mrożę makowiec i sernik na kruchym cieście. Najczęściej na święta zawsze robi się więcej i wiem że się tego wszystkiego nie zje. Wyciągnięte z zamrażarki ciasto rozmrażam w lodówce przez noc a potem wyciągam. Ciasto jest prawie tak samo dobre w smaku jak świeże.
Ja mrożę wszystkie ciasta, oprócz kruchego, bo ciasto kruche robi się twarde... mroziłam nawet W-Ztkę z kremem alkoholowym...i po rozmrożeniu była pyszna, nic nie stracila w smaku, z tym, że ciasto kroimy, zaraz po wyjęciu z zamrażarki
Mrożę także różne ciasta , nawet torta ale wcześniej kroję na porcje Każdy kawałek oddzielnie pakuję w folię spożywczą a póżniej wyciągam tyle porcji ile potrzebuję, rozwijam i nakładam na talerzyki.Szybko się rozmraża .
Ja też mrożę wszystkie ciasta... z galaretką, kremem itp..nigdy nie miałam problemu..żeby się pokruszył po rozmrożeniu ale nie dzielę na porcje..lecz w kawałku i jest bardzo smaczne i świeże ! pozdrawiam !!
Mam pytanie odnośnie mrożenia ciast,czy można zamrozić każde ciasto?Czy po rozmrożeniu,nie są one zbyt wilgotne,czy nie umniejsza to walorom smakowym?
Ja w domu mrożę makowiec i sernik na kruchym cieście. Najczęściej na święta zawsze robi się więcej i wiem że się tego wszystkiego nie zje. Wyciągnięte z zamrażarki ciasto rozmrażam w lodówce przez noc a potem wyciągam. Ciasto jest prawie tak samo dobre w smaku jak świeże.
Ja mrożę wszystkie ciasta, oprócz kruchego, bo ciasto kruche robi się twarde... mroziłam nawet W-Ztkę z kremem alkoholowym...i po rozmrożeniu była pyszna, nic nie stracila w smaku, z tym, że ciasto kroimy, zaraz po wyjęciu z zamrażarki
Mrożę także różne ciasta , nawet torta ale wcześniej kroję na porcje Każdy kawałek oddzielnie pakuję w folię spożywczą a póżniej wyciągam tyle porcji ile potrzebuję, rozwijam i nakładam na talerzyki.Szybko się rozmraża .
Zamrażać można wszystkie ciasta oprócz tych z galaretką.
Ja zamrażałam tort z kremem, miodownik z serem bez dzielenia na porcje. Po wyciągnięciu były pyszne - jak świeże.
A ja zamrażałam nawet z galaretką i nic się z nim nie stało.
Ja też mrożę wszystkie ciasta...
z galaretką, kremem itp..nigdy
nie miałam problemu..żeby się
pokruszył po rozmrożeniu ale
nie dzielę na porcje..lecz w kawałku i jest
bardzo smaczne i świeże ! pozdrawiam !!
Dziekuję wszystkim za odpowiedź
A ciasta z bitą śmietaną??? też można mrozić? dziś zamroziłam kilka kawałków z ową masą i teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam...;))