Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Podziękowania dla Wspaniałych!

• Autor: Wkn Data: 2008-09-15 20:03:33

Kochani, myślicie, że na Nadmorskim Zjeździe Żarłoków miano wspaniałego nosił tylko połówek Luckystar Charlie? Nic podobnego!
    Wspaniałych było tam duuużo więcej!

Wspaniałych, bo przyjechali.
    Wspaniałych, bo cierpliwie mokli na deszczu i kostnieli na wietrze z uśmiechem na twarzach.
    Wspaniałych, bo z minami Indianina znieśli niepoważne zabawy, którymi terroryzowała ich Wkn, i która miała ich jeszcze tyle w zapasie, że na następny zlot zostało.
    Wspaniałych, bo wspaniałości nawieźli.
    I wreszcie Wspaniałych, bo nie udusili Otomińskiego kucharza za to, co jadłu uczynił lub go na ruszcie na wolnym ogniu nie upiekli, ech... a trzeba było...

w najbliższych dniach (jak tylko praca pozaWuŻetowa pozwoli) pojawi się oficjalna bardziej szczegółowa relacja w postaci fotoreportażu, z załączoną mową powitalną ułożoną przez Marengo oraz bajką o wielce mówiącym tytule "Horror kuchenny".

Tymczasem mogę napisać jedynie, że było
    niepowtarzalnie, bo nie mogło być inaczej, skoro TACY ludzie przyjechali.
    Piwo się lało, a serca i nogi miękły wszystkim bez wyjątku, doskonale dostosowując się do gumowatości serwowanego grillowanego mięsiwa. Lecz jakże mogło być inaczej - w końcu spotkaliśmy się trzynastego!

A mimo to było naprawdę wspaniale i bez namysłu podjęłabym się organizacji Zlotu ponownie (lecz teraz raczej dusiłabym, smażyła i piekła po nocach niż skazała Was na ośrodkowego kucharza, nawet gdyby to groziło utratą zdrowia i rozwodem).

DZIĘKUJEMY, że jesteście!

na koniec bardzo prywatne PS. Nie wiem, co o tym mysleć, Bodku, ale zostawiasz u nas na stałe coraz większe rzeczy (co prawda mają tylko 5 mm i są strasznie twarde, ale przyzwyczaiłeś nas już do ekstremalnych wrażeń). W dodatku jeszcze za nie dodatkowo płacisz, niereformowalny wariacie...

• Autor: Aleex Data: 2008-09-15 20:13:15

A my dziękujemy Wam - Wspaniałym - za zorganizowanie spotkania. Było niesamowite !!!!!!!! Przyznaję, że jechałam do Otomina z obawą: jak to będzie i jacy ludzie będą. Zastanawiałam się, czy nie rozczaruję Was sobą. Szybko okazało się, że nawet nie miałam czasu, aby pomyśleć o swoich obawach. Przywitaliście wszystkich tak serdecznie, wszyscy byli tak bardzo mili, atmosfera, mimo chłodu i deszczu, rewelacyjna, że od razu poczułam się z Wami jak z dobrymi znajomymi. Po kilku chwilach mój Połówek uśmiechał się porozumiewawczo, widząc moją radość wśród Was. SERDECZNIE  DZIĘKUJĘ  i............ do zobaczenia następnym razem.

• Autor: krysia64 Data: 2008-09-16 00:18:31

Nie wiem jak Wy kochani po zlocie .............
    ale nam zostały takie oto jęzory ..............
    .a że musimy je utrzymać w takiej barwie ..to ćwiczymy dalej ...............a mamy godzinę 00;20 ....sączymy Black Eristoff-a.....którego polecamy ,jest mniamuśny!!!!!

• Autor: Elek Data: 2008-09-16 10:20:54

My też mamy się dobrze , chociaż TAKICH ozorków nie posiadamy :P:P:P
    Ciekawe jak te jęzorki wyglądają dzisiaj :P:P:P

• Autor: Glumanda Data: 2008-09-16 12:10:50

Ozorki jak ozorki... ale dzis przerzucilo sie na oczy i jakos tak chodzimy ..jakby halny powiewal ...

• Autor: Elek Data: 2008-09-16 12:38:29

... Danusiu ... no to teraz trzeba  zacząć od nowa ... tak dla przywrócenia równowagi :P:P:P

• Autor: Ave Data: 2008-09-16 20:11:13

Glumandziu, to może trzeba by się "zakotwiczyć" czymś płynnym ;)))))))))

• Autor: makusia Data: 2008-09-16 11:38:58

wyglądacie przebojowo :) hahahhaaaaa

• Autor: tineczka Data: 2008-09-15 20:19:52

Super, ale fajnie mieliscie!!!!!!!!!!! A cieszcie sie , ze to nie byl piatek 13-nastego, hihihihi

• Autor: aloiram Data: 2008-09-15 20:21:01

Ja, również Wam dziękuję za to spotkanie. Było super. Żałuję, że byłam tak krótko i nie było ze mną mojego Połówka, by mógła Was wszystkich poznać :-)) Pozdrawiam.

• Autor: Aleex Data: 2008-09-15 20:22:41

A ja cieszę się, że mogłam Cię poznać i porozmawiać z Tobą, Mariolu :)))

• Autor: aloiram Data: 2008-09-15 20:31:11

Mnie również było bardzo miło :-)) Jesteście z Darkiem zajefajni :-))

• Autor: Wróbelek Data: 2008-09-15 20:23:01

Ja się również dołączam do gorących podziękowań za zorganizowanie II zlotu żarłoczków.

• Autor: anay Data: 2008-09-15 20:25:55

dziewczyno, daj spokoj. kto tam pamiętałby takie nibyniedociągnięcia. z jedzenia utkwiły mi w głowie zajeciastka ;)), smalec i pasztet. i kilka innych smacznych rzeczy, co tam na stoliku rozłożone były.

• Autor: aloiram Data: 2008-09-15 20:30:18

Nie zapominijmy, o grzybkach :-))

• Autor: Agulek74 Data: 2008-09-15 20:41:56

Jak się tak Was czyta to już bym dzisiaj chciała poznać Wspaniałych. Może wytrzymam do jutra ;)
    Pozdrawiam Wszystkich cieplutko.

• Autor: miauka Data: 2008-09-15 21:17:55

no chyba nie wszystkich Wspanialych uda Ci poznac. Bo z tego co zrozumialam to Wspaniali byli Wszyscy.

• Autor: miauka Data: 2008-09-15 21:16:52

anay i Ty bylas !!! ooooooooooooo ale ja Wam zazdraszczam!!!!!!!!!

:):):) ciesze sie, ze sie udal Wielki Zjazd!

• Autor: Janek Data: 2008-09-15 21:03:48

Poza pycholem którego nie zdążyłem Ci dać(czy odebrać?) na pożegnanie,
    obojgu Wam, za zorganizownie wszystkiego...

...przyjmijcie ten koszyk, jakby był w realu.
    Kazik - Janek

• Autor: smakosia Data: 2008-09-15 21:39:28

Pół godziny temu weszliśmy z "Połówkiem" do domu. Jeszcze teraz jesteśmy pełni emocji i pewnie długo pozostaniemy w takim stanie... Ogromnie żałujemy, że nasze niedzielne zwlekanie się z "amerykanki" trawało tak długo, bo już nie mieliśmy okazji podziękować osobiście Wkn i Pampasowi za wszystkie doznania i... (tutaj jak by mi przyszło wymieniać to by końca nie było). Brak nam słów więc napiszę prosto: ściskamy Was serdecznie i dziękujemy za wyjątkowe spotkanie. To, co przygotowaliście dla "Żarłocznej rodzinki" przerosło naszą wyobraźnię. DZIĘKUJEMY!!! Pozostałym uczestnikom zlotu (bez wyjątku) również dziękujemy za serdeczne przywitanie i za stworzenie wyjątkowej atmosfery. Uściski - smakosia z "Połówkiem".

• Autor: krysia64 Data: 2008-09-15 21:25:30

DZIĘKUJEMY SERDECZNIE !!!!!! Glumanda +Glumand oraz Krysia+ Krysiek za PRZEWSPANIAŁĄ zabawę na jakiej mieliśmy okazję być. To co nas zastało tam ...a mamy na myśli cudowną atmosferę i cudowne powitanie gospodarzy oraz bardzo dobre warunki mieszkalne...na długo pozostaną w naszej pamięci. To co zobaczyliśmy wchodząc pod wiatę z nakrytymi stołami przeszło Nasze wszelkie oczekiwania.Stoły uginały się pod ciężarami żarła ..... jak przystało na Wielkie Żarcie,eleganckie szklane patery ociekały soczystymi i dojrzałymi owocami.Z wrażenia wypadły nam oczka ;-) .............no ale cóż mam opisywać ...skoro tak trudno ująć w słowa to co tam zobaczyliśmy i przeżyliśmy z nowo poznanymi osobami ,które natychmiast znalazły miejsce w naszych sercach. Fotorelacja wkrótce :-) JESZCZE RAZ DZIĘKUJEMY SERDECZNIE Wkn i Pampasowi za cudowną atmosferę i za wspaniałą zabawę oczekując następnych zlotów :-)))) PS. aaaaaaaaaaa.......Glunadzikom się tak spodobało że zawitali ponownie w moje progi i co mam z nimi teraz zrobić??????.....kto mi podpowie? hłe hłe hłe ;-))))))

• Autor: Janek Data: 2008-09-15 22:24:59

hłe,hłe..ptajcie nawet z miski kochane pyski ;-))))))))

• Autor: Baśka Data: 2008-09-15 21:30:10

.Konkursy były świetne,mimo że zdarzylo mi sie podejść do jednego z nich zbyt poważnie i chciałam wyciąć w pień jury...stop... przecież nie odważyłabym się podnieść ręki na WŻetowicza,lub broń boże samą górę.

• Autor: Wkn Data: 2008-09-17 15:16:33

Użytkownik Baśka napisał w wiadomości:
    > .Konkursy były świetne,mimo że zdarzylo mi sie podejść do jednego z nich zbyt
    > poważnie i chciałam wyciąć w pień jury...stop... przecież nie odważyłabym się
    > podnieść ręki na WŻetowicza,lub broń boże samą górę.

Ten jeden konkurs mnie o mało nie dobił, ale o tym już Basiu prywatnie, na pewno domyślasz się, dlaczego...

• Autor: nadia Data: 2008-09-18 12:13:47

Chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec o tych konkursach a nie tylko: ten konkurs mnie malo co nie dobil, lub byly swietne konkursy.... mnie to nic nie mowi, skoro nie bylam :(((

• Autor: Marengo Data: 2008-09-15 22:47:18

Podziekowania najlepsze dla WKN i pampasa za wszelkie starnia dzieki którym Zlot przejdzie do historii i w podrecznikach go opisywac bedą. Wspaniałych ludzi spotkałem, a przecież tak mało udzielam sie na forum,ze to az wstyd wchodzic miedzy nich- weteranów stronki.Dziekuje wam bardzo za tyle miłych słów i atmosferę! Faktycznie -jak pomyslę,że mogłem nie byc to cierpnie mi na grzbiecie skóra! Jeszcze raz dzięki dla organizatorów!

• Autor: piegusowa Data: 2008-09-16 14:01:32

Ja mam, kurczę, ścierpłą skórę i co począć? Oglądać zdjęcia i czytać ochy i achy! Nic innego nie pozostało.

• Autor: marinik Data: 2008-09-16 07:06:41

Ech.... - wzdycham i zazdraszczam, gratulujac wszystkim Wspanialym.

• Autor: zielona53 Data: 2008-09-16 08:39:28

Po takich relacjach , tylko zostało czekać na następne spotkanie z żarłoczną rodzinką.  Cieszę się ,że się świetnie bawiliście. Na zdjęciach , które gdzieś na forum już są wyglądacie fantastycznie. Czekam na następne relacje zdjęciowe. Pozdrawiam . Grażyna

• Autor: Elek Data: 2008-09-16 10:18:25

Witam wreszcie i ja :) / dopiero wczoraj wieczorem dotarłam do domu /  i również bardzo dziękuję organizatorom .
    za możliwość poznania ICH samych-WSPANIAŁYCH , oraz za możliwość poznania  przesympatycznych 
    Żarłoczków z Polski i różnych stron Świata :))))
    Faktycznie  teraz juz wiem  co straciłam nie uczestnicząc w spotkaniu zeszłorocznym w Krakowie -
     i naprawdę niech żałują ci którzy być mogli w Otominie , a nie byli :P
    Podpisuję się pod wszystkimi postami z ""ochami i achami""  :))))
    Raz jeszcze wielkie dzięki i pozdrawiam wszystkich Żarłocznych :)))

Elek

• Autor: Bodek Data: 2008-09-17 17:03:56

ja rowniez dziekuje za wspaniala impreze:) :):):):)

• Autor: bahus Data: 2008-09-18 16:13:38

Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
    > ja rowniez dziekuje za wspaniala impreze:) :):):):)

Ja również :D
    Bahus

• Autor: Bodek Data: 2008-09-18 17:17:59

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Użytkownik Bodek napisał w wiadomości: > ja rowniez dziekuje za wspaniala
    > impreze:) :):):):)Ja również :D
    >Bahus

tyyyyy to mi tu nie .....
    wrrrrr
    wisisz mi juz ze 2 zgrzewki piwa za to ze nie stawiles sie na zlot!!!!!!!!

• Autor: nonka4 Data: 2008-09-18 08:02:13

A ja dziękuję Wam Wspaniłaym,żeście taką imprę zorganizowali!
    I całej reszcie wspaniałych którzy uczestniczyli w tym cudownym spotkniu..
    Fajcie Was oglądać..tylko tych fotek coś mało przybywa..! czemu ta cenzura tak długo trwa...?

• Autor: Wkn Data: 2008-09-19 21:31:33

Cenzura chrapie niemiłosiernie na tapczanie w pokoju obok (obok Parówy).
    I na nic moje błagania, że do krótkiej relacji, powitalnej mowy Marengo i jego bajki nawet swój skromny wierszyk dołączyłam.
    Z jego chrapania wynika jasno, że relacja będzie jutro wieczorem :/

Ps. Z Otomińskich papryczek powstało pyszne leczo - coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że wszelkie spotkania powinny być na wszelki wypadek składkowe. Boże drogi, kto tych "ośrodkowych" kucharzy uczył gotować?! Powinni płacić tym, którzy się zdecydują na degustację ich wytworów. Może powiniśmy rozważyć zbombardowanie skrzynki pocztowej kierownictwa uprzejmymi mailami proszącymi o serwowanie gościom bardziej zjadliwych potraw. W końcu wedle współczesnych standardów, jeśli klient nie protestuje, to znaczy, że było doskonale...

• Autor: lajan Data: 2008-09-19 21:39:32

Z bólem serca ale powstrzymałem się od skomentowania tego o czym rozmawialiśmy.

• Autor: krysia64 Data: 2008-09-20 19:17:26

Zgadzam się ......a i śniadanie pozostawiało wiele do życzenia ........nic szczególnego nie serwowali...2 śniadania i to samo ..miałam wrażenie ze to deja vi. Jak dla mnie śniadania były bleeee.
    Czyli można wnioskować ze nie przykładają się do posiłków...a jak na żarłoków wspaniale gotujących to trzeba sie trochę wysilić ....postarać by nasze podniebienia zaspokoić ........nie ma to jak NASZE WIELKOŻARŁOCZNE ŻAREŁKO .......jesteśmy THE BEST !!!!!!!!!!!!!!!
    pozdrawiam serdecznie

• Autor: Bodek Data: 2008-09-18 19:48:20

DZIEKUJE za grzybki co by nie bylo ze nie napisalem :)
    teraz mam skladu az do swiat wielkanocnych :)
    CMOKI dla wiedzm :)

ps. wkn -- te 5 mm to mozesz dac na cele charytatywne jak chcesz -- mnie to zbedne :) hehehe

• Autor: Elek Data: 2008-09-18 19:54:28

Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:

I wreszcie Wspaniałych, bo nie udusili Otomińskiego
    > kucharza za to, co jadłu uczynił lub go na ruszcie na wolnym ogniu nie
    > upiekli, ech... a trzeba było...

Wkn - który to ??? :))))))))))))))))))))

• Autor: Bodek Data: 2008-09-18 20:01:27

ten z prawej :) to szef
    a ten drogi to asystent:)

• Autor: Janek Data: 2008-09-18 22:36:53

Potwierdza się , że nieszczęścia chodzą parami.

Przejdź do pełnej wersji serwisu