Może znacie jakieś domowe sposoby na wyeliminowanie małych muszek, które zagnieżdziły się w mojej paprotce. Przywiozłam ją sobie z Polski i wsadziłam do doniczki. Rośnie wspaniale ale od jakiegoś czasu gdy poruszam doniczką unosi się chmara małych muszek. Jak się ich pozbyć? Mam na myśli domowe sprawdzone sposoby z uwagi na to że tu gdzie obecnie mieszkam nie znam się na preparatach sklepowych. Mam też problem z dogadaniem się. Pomóżcie kochani!
Postaw przy kwiatach żółte pojemniki z wodą i z kroplą płynu do naczyń. Muszki lubią żółty kolor, a płyn do naczyń zmniejsza napięcie powierzchniowe wody.
Witam, ja wygoniłam muszki nie tylko z paprotki, ale z innych kwiatów... spryskując je starym zwykłym dezodorantem w sprayu
Tereso,a czy to nie zaszkodzi kwiatom?
nie, nie szkodzi...
Postaw przy kwiatach żółte pojemniki z wodą i z kroplą płynu do naczyń. Muszki lubią żółty kolor, a płyn do naczyń zmniejsza napięcie powierzchniowe wody.
HEJKA NO TO POMAGAM ZNALAZLAM TO : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=253 NIE UMIEM ROBIC LACZA WIEC WYBACZ UWAZAM ZE TO WYCZERPIE TEMAT :)
A MASZ PARWDOPODOBNIE MACZLIKA ALBO ZIEMIÓRKI
Dziękuję Wam za wszystkie rady! Moje kwiaty są teraz takie: Jeszcze raz dziękuję! Zawsze mogę na Was liczyć:) Pozdrawiam!!!