Kupiłam kapustę włoską bo zachciało mi sie gołąbków na obiad, a że jest nas tylko dwoje wiec zrobiłam niewielką porcję. Zostało mi ponad pół kapusty, jak ja wykorzystać. Pomóżcie
Gąląbki,można dodać kawałek do rosołku,lub przekroić na cztery,ugotować jak kalafiora,polać masłem przesmażonym z bułką tartą:)uwielbiam taką kapustkę.
Kicia5 ! Ja tez tworze duecik ale jak kupie włoską kapuche to robie z niej gołabki do ... głąba .. heheheh.... Nadmiar zamrażam i mam szybki obiadek lub kolacje na ciepło albo ....)) dla niespodziewznych głodnych gości .. !!!Polecam gołabki po odmrozeniu zachowuja swoje walory smakowe ! Pozdrawiam .
Można jeszcze zrobić farsz do naleśników : zszatkować pozostałą kapustę, poddusić , dodać podsmażoną cebulę i pieczarki, trochę zagęścić mąką, jeszcze trochę poddusić i po wystudzeniu można zamrozić. Użyjesz, kiedy będzie ochota na naleśniki lub pierogi.
Gąląbki,można dodać kawałek do rosołku,lub przekroić na cztery,ugotować jak kalafiora,polać masłem przesmażonym z bułką tartą:)uwielbiam taką kapustkę.
parzybrodę też można zrobić
moja propozycja to zupa z włoskiej kapusty sycąca i rozgrzewająca!
Można jeszcze zrobić farsz do naleśników : zszatkować pozostałą kapustę, poddusić , dodać podsmażoną cebulę i pieczarki, trochę zagęścić mąką, jeszcze trochę poddusić i po wystudzeniu można zamrozić. Użyjesz, kiedy będzie ochota na naleśniki lub pierogi.