Forum

Kuchenne porady

kapusta włoska - co z niej zrobić

  • Autor: kicia5 Data: 2008-09-27 13:13:13

    Kupiłam kapustę włoską bo zachciało mi sie gołąbków na obiad, a że jest nas tylko dwoje wiec zrobiłam niewielką porcję. Zostało mi ponad pół kapusty, jak ja wykorzystać. Pomóżcie

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-09-27 13:17:45

    Gąląbki,można dodać kawałek do rosołku,lub przekroić na cztery,ugotować jak kalafiora,polać masłem przesmażonym z bułką tartą:)uwielbiam taką kapustkę.

  • Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-09-27 13:32:53

    parzybrodę też można zrobić

  • Autor: crystal Data: 2008-09-27 13:34:06

    moja propozycja to zupa z włoskiej kapusty sycąca i rozgrzewająca!

  • Autor: megi65 Data: 2008-09-27 13:46:06

    Kicia5 ! Ja tez tworze duecik ale jak kupie włoską kapuche to robie z niej gołabki do ... głąba .. heheheh.... Nadmiar zamrażam i mam szybki obiadek lub kolacje na ciepło albo ....)) dla niespodziewznych głodnych gości .. !!!Polecam gołabki po odmrozeniu zachowuja swoje walory smakowe ! Pozdrawiam .

  • Autor: DorDa Data: 2008-09-27 13:58:51

    Można jeszcze zrobić farsz do naleśników : zszatkować pozostałą kapustę, poddusić , dodać podsmażoną cebulę i pieczarki, trochę zagęścić mąką, jeszcze trochę poddusić i po wystudzeniu można zamrozić. Użyjesz, kiedy będzie ochota na naleśniki lub pierogi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu