Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Prezent dla brata-> mgr. inż!!

• Autor: anneau Data: 2008-09-29 11:04:10

Kochani! Mój brat Krzysztof właśnie dziś obronił pracęmagisterską, tym samym mamy w domu mgr. inż. I z tej okazji chciałabym podarować mu jakiś prezent/ pamiatkę. Zupełenie nie wiem co byłoby odpowiednie...Krzyś nie jest sentymentalny, realista, praktyczny, ścisły konkretny umysł. Lubi słodycze :D
     Podrzućcie mi proszę jakiś pomysł. Może coś ze srebra- jakaś figureczka z wygrawerowanym napisem...Ale dla chłopaka czy pasuje...

• Autor: małgoska Data: 2008-09-29 11:09:40

Ja po obronie mgr dostałam pióro którego uzywam do dziś i z reszta jest to jedyny prezent który pamietam z wszystkich jakie wtedy dostałam

• Autor: anneau Data: 2008-09-29 11:13:28

tak...ten pomysł mi się podoba...albo długopis, bo w szkole nigdy nie lubił piór...hmmm

• Autor: megi65 Data: 2008-09-29 12:28:24

Hmm. magister , inzynier , docent , doktor ., .... ))) Annau popatrz na niego jak na brata .. znacie sie od urodzenia i sama najlepiesz wiesz co mu przyjemnośc i frajde sparawi .. a moze mieścieczny karnecik na pływalnie albo do kina ..... Pozdrawiam ..

• Autor: liyery486 Data: 2008-09-29 12:34:31

Jeśli masz na ten prezent przeznaczoną większą kwotę to proponuje porządny zegarek.

• Autor: makusia Data: 2008-09-29 14:19:24

zegarek super pomysł , albo łańcuszek srebrny , taki grubszy:) no i oczywiście gratulacje dla brata :)

• Autor: wiewioreczkamala Data: 2008-09-29 14:30:00

Moja koleżanka zamówiła bratu z okazji obrony pieczątkę mgr inż Krzysztof Jakiśtam :) oraz właśnie długopis z wygrawerowanym napisem mgr inż.- bardzo miła pamiątka a długopis do tego bardzo przydatny :) Pieczątkę zamówiła nie taką zwykłą plastikową- tylko elegancką oczywiście.

• Autor: bahus Data: 2008-09-29 14:42:08

Zafunduj bratu dwa tygodnie na Hawajach. Oczywiście z osobą towarzyszącą. Myślę, że to fajny prezent. Gdyby przypadkiem nie posiadał "osoby towarzyszącej" to rozejrzyj się wśród swoich koleżanek.
    Bahus

• Autor: anneau Data: 2008-09-29 14:47:56

hehe :) ma osobę towarzyszącą. Natomiast ja aż tak majętna nie jestem. Ale wiecie co...powiem Wam, że chyba trochę dowartościowujęsię tymi jego tytułami. Bo mi to do jakichkolwiek literek przed imieniem jedzcze daleko...Robię krok w przód i dwa w tył :(

• Autor: tineczka Data: 2008-09-30 21:34:48

hehe i na tym polega problem, bo zachwycanie sie tytulami przed nazwiskiem jest dla mnie bardzo  dziwne,,, nigdzie  nie ma tylu Panow Doktorow i Panow Profesorow i jakis tam  Panow z tytulami niz w Polsce. Jak ide do lekarza to mowie do niego "ty", bo to jego zawod i nie jest w zadnym stopniu lepszy od jakiegokolwiek rzemieslnika. Pan i Pani nie istnieje u nas takie tytuowanie . Do wszystkich mozna powiedziec "ty" od krola do ministrow i to mnie sie podoba,,,,

Przejdź do pełnej wersji serwisu