Forum

Galeria

Pokochajmy Jesień --galeria jesienna

• Autor: kamaxyz Data: 2008-10-02 19:07:07

jesienna dróżka nad wodą i w lesie ku słońcu

fotki znalezione w necie
    pozdrawiam kamaxyz

• Autor: bytomianka Data: 2008-10-02 19:23:18

Lubię jesień za jej piękne kolory,

• Autor: BeaMaj Data: 2008-10-02 19:26:32

Lubie jesien. Szczegolnie kiedy liscie zmieniaja kolor, jest w miare cieplo i slonecznie tak jak na tych zdjeciach. Taka prawdziwa zlota jesien. Pozdrawiam

• Autor: tineczka Data: 2008-10-02 19:40:55

Lubie jesien, za jej chlodne ranki, za slonce nie palace skore,za deszcz, za grzyby, za game kolorow, za obietnice zimy, za niedlugo nadchodzaca wiosne i za obietnice nastepnego lata:)

• Autor: kamaxyz Data: 2008-10-03 08:48:03

w jednym zdaniu...a ile zawartej myśli Tineczko jesień, zima,wiosna, lato -- natura, a my jej wielbiciele...
    jakaś mnie dzisiaj dopadła nostalgia...wchodzę w jesień życia chyba???

• Autor: tineczka Data: 2008-10-04 12:13:43

Kama, ech tam, kazda pora zycia cos fajnego obiecuje, zapytaj sie Lajana, on dzis szaleje z seniorkami:)))

• Autor: Glumanda Data: 2008-10-02 20:29:17

U mnie pod oknem tez juz rozgoscila sie jesien....

• Autor: wiewiura Data: 2008-10-02 21:17:35

...ostatni griil,ostatnie duszonki...

• Autor: kamaxyz Data: 2008-10-03 08:49:21

Glumandusiu Danusiu, ale masz piękny widok z okna!!!!! zazdraszczam
    pozdrawiam

• Autor: aloiram Data: 2008-10-02 21:59:11

Uwielbiam złotą jesień. Zbieranie liści, kasztanów i żołędzi z dzieciakami. W tym roku, robiliśmy juz pierwsze ludki kasztanowe. Fantastyczna zabawa.

• Autor: Alaewa Data: 2008-10-02 23:24:16

A tak wygląda jesień w podkrakowskim Ojcowie

• Autor: kamaxyz Data: 2008-10-03 08:44:44

Ojców ..musi być tam pięknie jesienią
    czy ktoś posiada fotki z Chęcin jego okolic a może nawet z jaskini" Raj"
     pozdrawiam

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-10-03 11:39:31

Uwielbiam jesien i wszystkie kolory z nią związane. W niedziele ( jesli pogoda dopisze) zrobie kilka fotek cudnego lasu Niepołomickiego.
    narazie wklejam fotki z netu

• Autor: smakosia Data: 2008-10-03 12:00:01

Te zdjęcia z netu, to faktycznie bardzo ładne ujęcia, ale... wolę "prawdziwe" fotki nie te po obróbce komputerowej, z retuszem, dodatkowym nasyceniem kolorów i przekontrastowaniem. Tak, czy siak jesień jest piękna (szczególnie, gdy deszcz nie pada )

• Autor: kamaxyz Data: 2008-10-03 13:14:51

Smakosiu..tak czy siak jesień jest piękna - dobrze powiedziane

pamiętacie tę piosenkę Sławy Przybylskiej - uwielbiam ją,,,kogos mi przypomina

Pamiętasz, była jesień
    Mały hotel "Pod Różami", pokój numer osiem
    Staruszek portier z uśmiechem dał nam klucz
    Na schodach niecierpliwie
    Całowałeś po kryjomu moje włosy
    Czy więcej złotych liści było wtedy
    Czy twych pieszczot, miły
    Dzisiaj nie wiem już

Odszedłeś potem nagle, drzwi otwarte
    Liść powiewem wiatru padł mi do nóg
    I wtedy zrozumiałam: to się kończy
    Pożegnania czas już przekroczyć próg

Pamiętasz, była jesień
    Pokój numer osiem, korytarza mrok
    Już nigdy nie zapomnę hotelku "Pod Różami"
    Choć już minął rok

Kochany, wróć do mnie, ja tęsknię za Tobą
    I niech rozstania, kochany, nie dzielą nas już
    Pociągi wstrzymać, niech więcej już listonosz
    Złych listów nie przynosi pod hotelik róż

dla Dorotki dzięki za fotki sa urocze

• Autor: Glumanda Data: 2008-10-03 14:32:47

A oto jak wygladalo moje dzisiejsze spotkanie z jesienia, w ogrodzie mojego przyszywanego Dziadka :)

Niestety mimo jesieni..niektore rosliny zachowuja sie jakby im sie zegar biologiczny poprzestawial... tutaj ..forsycja.. ktora jednoczesnie dostaje jesiennych kolorowych lisci i zakwitla ..zupelnie jakby to mialabyc wiosna...

Zdjecia sa mojego auorstwa... i nieukraszone :) <to wiadomosc dla Smakosi>

• Autor: aloiram Data: 2008-10-03 14:49:43

Piękne, było to Twoje spotkanie z jesienią :-))

• Autor: nata30 Data: 2008-10-03 17:56:53

Kurczę...a ja cały czas  powtarzam mojemu przedszkolakowi, że nie ma niebieskich i fioletowych liści....a tu ..proszę....

• Autor: Glumanda Data: 2008-10-03 18:14:37

Hahahaha..faktycznie..sa trujaco fioletowo-niebieskie..ale to chyba od tego, ze za mna bylo sino niebieskie niebo... czyli gra swiatel... i znowu potwierdza sie, ze punkt widzenia - zalezy od oswietlenia :))

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-10-03 15:41:42

Glumando,piękne zdjęcia zrobiłaś! i takie naturalne:)

• Autor: smakosia Data: 2008-10-03 18:49:47

Urocza ta Twoja jesień Glumandziu. Zgadłam zgadłam, że to "najprawdziwsze" fotki Ależ ta forsycja "zwariowana"! Jak zwariowana - tak piękna. Wszystkie zdjęcia mają tak śliczne zestawienie kolorów, że znów się powtórzę (wybacz) - one są jak olejny obraz. Ech!

• Autor: mysha2006 Data: 2008-10-03 19:09:23

Piękne zdjęcia. Zazdraszczam Ci, że masz dziadka z takim pięknym ogródkiem

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-10-06 14:18:49

Ja tez wole naturalne zdjecia . Te fotki są z wczorajszej wyprawy do puszczy Niepołomickiej , która znajduje się za Krakowem

Udało mi się zrobic jeszcze takie zdjęcie

• Autor: kamaxyz Data: 2008-10-06 14:50:35

fotki orginalne...za udostępnienie serdecznie dziękuję,
    nie sa wykonane moim aparatemżółty jesienny liść tyle mi opowiedziałtrochę jesieni w lesie
    kobierzec z liści
    i jeszcze jeden liść który mi tyle opowiedział

pozdrawiam

• Autor: smakosia Data: 2008-10-06 17:27:17

Baaaaardzo ładne zdjęcia. z przyjemnością "pogapię" się jeszcze przez chwilę

• Autor: kola Data: 2008-10-03 19:39:33

Uwielbiam jesien, jest taka kolorowa, romantyczna...Lubie ja za to nasycenie barwami, za mnogosc owocow i warzyw, za babie lato, za sloneczko, ktore swieci tuz nad glowa, za te wszystkie jesienne smuteczki, za melancholie, za bebniacy w parapet deszcz, za.... ech....po prostu, to moja ulubiona pora roku.

• Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-04 10:39:30

Jesień jest piękna, ale ja kocham lato i ciepełko! Dla mnie mogło by być cały czas lato i lato.

• Autor: mysha2006 Data: 2008-10-04 12:13:20

Jesień lubię ale jak jest taka słoneczna, kolorowa. Jak leje codziennie, jedyne co widać to wstrętne błotsko, to już wtedy nie lubię. Zimę też lubię ale jak jest bielutki śnieg a nie chlapa na każdym kroku. Wiosnę lubię jak wszystko się zieleni, zaczyna pięknie pachnieć. Wtedy od razu chce mi się żyć. A lato uwielbiam ale jak jest takie cieplutkie.

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-10-05 00:52:51

Moze nie calkiem jesiennie,ale jak dla mnie ciekawie.Chcialam wam pokazac kilka fotek z piatkowego popoludnia jest to budynek mieszkalny w Darmstadt,zaprojektowanego przez znanego architekta,malarza,rzezbiarza,grafika Friedensreicha Hundertwassera.Jest to moj drugi ulubiony architekt po Antonio Gaudim.Sa tam rowniez elementy jesienne,budynek jest piekny,swietnie jest wkomponowana zielen w calosc budynku,ponad 1000 okien jest roznego rozmiaru ,ksztaltu.Na okolo budynku sa wejscia,niektore to tylko np.do dwoch mieszkan ,troszke dalej do kilku nastepnych,z frontowej czesci jest najwiecej wejsc,dodam ze w srodku korytarze nie sa rowne,schody wygladaja jak wydeptapne przez lata,Sciany czesciowo pokryte kolorowa mozaika,do tego wszystkiego wlasnie zielen ,ktora juz pachnie jesienia i zmieniajacymi sie kolorami,dla mnie poprostu pieknie.Samo spojrzenie na budynek to szok,poniewaz wokol sa normalne budynki,zwykle bloki,nie za kolorowe,raczej takie szare i nagle przed nami wyrasta budynek,ktory jakby nie pasuje tutaj zupelnie,jakby wyrwany z kolorowej kasiazeczki czy bajki.Dla zainteresowanych tutaj troszke do poczytania http://pl.wikipedia.org/wiki/Waldspirale i tutaj o samym architekcie http://pl.wikipedia.org/wiki/Friedensreich_Hundertwasser na samym dole w drugim linku mozna zobaczyc inne budynki Hundertwassera.Mam nadzieje ze nie namieszalam w tym watku,poniewaz tam tez sa elementy jesieni.

• Autor: smakosia Data: 2008-10-05 09:25:45

Wspaniałe!!! Bardzo bym chciała móc to kiedyś zobaczyć "na żywo". Dziękuję za fotki.

• Autor: tineczka Data: 2008-10-05 20:36:29

Wspaniale! A ja bym chciala w takim domu mieszkac, kazde okno inne i pokoje zakrecone:)

• Autor: skopolendra Data: 2008-10-09 06:59:52

sliczne, cieple klimaty...az sie robi weselej duszy..Umnie nie ma polskiej zlotej jesieni:( Jest wilgotna chlodna niemiecka:(

Przejdź do pełnej wersji serwisu