hej dziewczyny mam pytanko a propo zrobionych już ozdób z marcepana -czy mogą stać zrobione 2 tygodnie w lodówce i będą nadawały się do zjedzenia? proszę o odpowiedź
śmiało mozesz ozdoby schowac do lodówki ( radze trzymac je w pudełku,zeby nie ,,przejęły,, zapachów z lodówki) . Mozesz je również zamknać szczelnie w jakimś pudełku i trzymać np.w kuchni z tym,ze wtedy będą troszke twardsze . Pozdrawiam
dziękuję za informację.za 2 tygodnie robię chrzciny mojej córeczki i planuję zrobić torta obłożonego masą cukrową i zrobić dodatki z marcepana,ale jak wiadomo wszystkiego na ostatnią chwilę nie mogę zostawić do roboty A co do masy cukrowej to mogę torta zrobić dzień wcześniej nic mu nie będzie-robię go z masami
Użytkownik iwoneczka1976 napisał w wiadomości: > dziękuję za informację.za 2 tygodnie robię chrzciny mojej córeczki i planuję > zrobić torta obłożonego masą cukrową i zrobić dodatki z marcepana,ale jak > wiadomo wszystkiego na ostatnią chwilę nie mogę zostawić do robotyA co do masy > cukrowej to mogę torta zrobić dzień wcześniej nic mu nie będzie-robię go z > masami
Mozesz śmiało zrobic dzien wczesniej. Ja robie tak ,ze tort przekładam np. w piątek w południe , chłodze go w lodówce a wieczorem dekoruje , zostawiam go na noc w spizarni przy uchylonym oknie. teraz jest chłodno więc raze zrobic tak samo. Nie wkładaj go do lodówki bo moze pojawic sie na nim rosa. Ozdoby tez mozesz zrobic z masy cukrowej . Mają to do siebie ,ze mogą leżec nawet miesiąc , dwa i nic sie nie stanie. Zrobią sie tylko twarde . A jaki masz pomysł na tort? jakie chcesz zrobic dekoracje?
myślę że tradycyjnie będą róże,listki ,perełki no i ozdobię lukrem biały.mam nadzieję ,że mi wyjdzie-robie torty ale nie robiłam nigdy takich ładnych jak są przedstawione
Ja gotowych ozdób nigdy nie trzymam w lodówce, bo muszą dobrze wyschnąć, a w lodówce chłoną wilgoć. U mnie są w plastikowym pudełku w szafce kuchennej.
hej dziewczyny mam pytanko a propo zrobionych już ozdób z marcepana -czy mogą stać zrobione 2 tygodnie w lodówce i będą nadawały się do zjedzenia?
proszę o odpowiedź
śmiało mozesz ozdoby schowac do lodówki ( radze trzymac je w pudełku,zeby nie ,,przejęły,, zapachów z lodówki) . Mozesz je również zamknać szczelnie w jakimś pudełku i trzymać np.w kuchni z tym,ze wtedy będą troszke twardsze .
Pozdrawiam
dziękuję za informację.za 2 tygodnie robię chrzciny mojej córeczki i planuję zrobić torta obłożonego masą cukrową i zrobić dodatki z marcepana,ale jak wiadomo wszystkiego na ostatnią chwilę nie mogę zostawić do roboty
A co do masy cukrowej to mogę torta zrobić dzień wcześniej nic mu nie będzie-robię go z masami
Użytkownik iwoneczka1976 napisał w wiadomości:
> dziękuję za informację.za 2 tygodnie robię chrzciny mojej córeczki i planuję
> zrobić torta obłożonego masą cukrową i zrobić dodatki z marcepana,ale jak
> wiadomo wszystkiego na ostatnią chwilę nie mogę zostawić do robotyA co do masy
> cukrowej to mogę torta zrobić dzień wcześniej nic mu nie będzie-robię go z
> masami
Mozesz śmiało zrobic dzien wczesniej. Ja robie tak ,ze tort przekładam np. w piątek w południe , chłodze go w lodówce a wieczorem dekoruje , zostawiam go na noc w spizarni przy uchylonym oknie. teraz jest chłodno więc raze zrobic tak samo. Nie wkładaj go do lodówki bo moze pojawic sie na nim rosa.
Ozdoby tez mozesz zrobic z masy cukrowej . Mają to do siebie ,ze mogą leżec nawet miesiąc , dwa i nic sie nie stanie. Zrobią sie tylko twarde . A jaki masz pomysł na tort? jakie chcesz zrobic dekoracje?
myślę że tradycyjnie będą róże,listki ,perełki no i ozdobię lukrem biały.mam nadzieję ,że mi wyjdzie-robie torty ale nie robiłam nigdy takich ładnych jak są przedstawione
jesli chcesz to podaj maila, wysle ci kilka fajnych fotek tortów na chrzciny .
sanderka.m@poczta.onet.pl
poszło
czy mozna prosić o te zdjęcia tortów bna chrzciny jola.chmist@poczta.onet.pl
Ja gotowych ozdób nigdy nie trzymam w lodówce, bo muszą dobrze wyschnąć, a w lodówce chłoną wilgoć. U mnie są w plastikowym pudełku w szafce kuchennej.