Kupiłam kwiatka w Lidlu niestety nigdzie nie było napisane jak kwiatek sie nazywa , chyba dllatego ,że kwiatków było sporo i rózne odmiany . Może ktoś z was będzie wiedział jak on się nazywa __?? chcę zapewnić mu odpowiednie warunki .Z góry serdeczne dziękuję .
mam takiego samego figowca...nie lubi słońca.. listki fajnie się wyciera ściereczką bo duże i .grube mam go już ponad 5 lat jest zieleniutki i zdrowy..a podlewam go zwykłą wodą bez żadnych odżywek. pozdrawiam miłego pielęgnowania..!! Ania.
Kupiłam kwiatka w Lidlu niestety nigdzie nie było napisane jak kwiatek sie nazywa , chyba dllatego ,że kwiatków było sporo i rózne odmiany . Może ktoś z was będzie wiedział jak on się nazywa __?? chcę zapewnić mu odpowiednie warunki .Z góry serdeczne dziękuję .
http://www.swiatkwiatow.pl/figowiec-sprezysty-fikus---ficus-elastica-id378.html jest tego w necie mnóstwo wpisz tylko fikus-jest kilkanaście rodzaji
mam takiego samego figowca...nie lubi słońca.. listki fajnie się wyciera ściereczką bo duże i .grube
mam go już ponad 5 lat jest zieleniutki i zdrowy..a podlewam go zwykłą wodą bez żadnych odżywek.
pozdrawiam miłego pielęgnowania..!! Ania.
Fikus nie lubi przelania wodą, wtedy liście pochylają się ku dołowi( już na zawsze)Pozdrawiam