Forum

Gawędy o jedzeniu

prosze o pomoc

• Autor: misiokasio Data: 2008-10-04 12:14:35

nie wiem gdzie mam to pisać... nie znalazłam tu jeszczetakiego tematu.
    Otuż :)
    Jestem tu nowa i chciałabym wrzucić swoje przepisy ze zdjęciami...napisać przepis to nie jest problem , ale za nic nie wychodzi mi wklejenia zdjęć...prosze o pomoc i z góry dziękuję :)

• Autor: misiokasio Data: 2008-10-04 12:23:02

dodam , że prubowałamwstawić zdjęcia do biblioteki obrazów , ale nie chcą mi się dodać...

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-10-04 12:29:28

Musić otworzyć biblioteke obrazów, kliknąć przeglądaj... otworzy Ci się plik, wybierasz z którego pliku, i który obraz nad rameczką, gdzie zpisany jest skąd kopiujemy wpisujesz nazwę, jaki ma mieć Twoja fotka i klikasz dodaj.. po pewnym czasie w ramce z fotkmi ukaże Ci się tytuł obrazu, a obok sama fotka..czyli to co przedstawia. I eraz jeśli chcesz wstawić w przepis... klikasz wstaw.  i to już koniec.

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-10-04 12:30:19

Użytkownik Teresa.Marcjan napisał w wiadomości:
    > Musić otworzyć biblioteke obrazów, kliknąć przeglądaj... otworzy Ci się plik,
    > wybierasz z którego pliku, i który obraz nad rameczką, gdzie zpisany jest skąd
    > kopiujemy wpisujesz nazwę, jaki ma mieć Twoja fotka i klikasz dodaj.. po
    > pewnym czasie w ramce z fotkmi ukaże Ci się tytuł obrazu, a obok sama
    > fotka..czyli to co przedstawia. I eraz jeśli chcesz wstawić w przepis...
    > klikasz wstaw. i to już koniec.

Acha,,............. chcę jeszcze dodć, że przepis musi być edytowany, a nie zapisany...

• Autor: aloalo Data: 2008-10-04 12:31:26

Jak zamieścić zdjęcie?

Wstawianie zdjęć do tekstu odbywa się za pośrednictwem "biblioteki obrazów". Zdjęcia znajdujące się w "biliotece" można wielokrotnie używać w różnych tekstach.
    Dodawać można obrazy w formacie JPEG o maksymalnej rodzielczości 800x600 punktów lub w formacie GIF o maksylnej rozdzielczości 200x200 punktów. Obrazy w formacie JPEG o rodzielczości większej niż 200x200 punktów są dodawane w postaci miniaturek powiększanych po kliknięciu na nich myszką.

Aby dodać zdjęcie należy wejść do "biblioteki obrazów" poprzez kliknięcie na ikonce znajdującej się w pasku narzędziowym edytora. Następnie należy wprowadzić nazę obrazka w polu "nazwa" oraz wskazać plik z obrazkiem (guzik "przeglądaj") i dodać obraz do biblioteki przy pomocy guzika "Dodaj". Teraz wystraczy już tylko wybrać z listy dodany obraz, i kliknąć na guzik "Wstaw".

Treść skopiowałam z FAQ WŻ.

• Autor: misiokasio Data: 2008-10-06 11:18:33

dziékujé wszystkim za pomoc

Przejdź do pełnej wersji serwisu