Niby wszystko fajnie,biszkopt jest,kremy już wybrałam,barwniki czekają,ale pozostała najważniejsza sprawa czyli masa,którą pokryję tort.Piewszy raz robię tort tego typu i nie mam pojęcia co wybrać??!!marcepan sztuczny,masę plastyczną, a może masę cukrową??jejciu,za dużo tego jak na moja blond glowke:))a tak na poważnie,to proszę Was o jakies wskazówki,bo urodzinki tuż,tuż,a ja jestem w kropce.Pozdrawiam wszystkich
Ja bym proponowała masę cukrową bądź marcepan sztuczny, ale jeżeli pierwszy raz robisz taki tort pokrywanie takimi masami jest dosyć trudne na początek proponuje ozdobić go kremem do tortów z dodatkiem barwników spożywczych też bardzo fajnie to wygląda. :-) Oczywiście nie chce cię zniechęcać i możesz ozdobić masą cukrową bądź marcepanem.
hmm torty typu auta,pociągi itd juz robiłam i niby fajnie wygladaja ozdobione kolorowymi kremami,ale gdzies tak zawzielam sie na sprobowanie czegos nowego,ze nie ma mowy,zeby sie nie udało:)) i co najsmieszniejsze,rzeczy,ktore robie pierwszy raz zawsze mi wychodza,gorzej jest pozniej z powtorka:)
No to jak chcesz obłożyć masą cukrową lub marcepanem sztucznym to spróbuj pewnie zawsze musi być ten pierwszy raz :-). Ja zawsze rozwałkowuje taka masę na folii spożyczej i później przenoszę na biszkopt tak jest chyba najłatwiej. Pozdrawiam!
jesli uparłaś się na okładanie tortu masami to radze to zrobić za pomocą sztucznego marcepanu. Bedzie ci łatwiej zrobić poszczegolne części . Masa cukrowa bardziej nadaje sie na pokrywanie większych powierzchni .
Ja bym proponowała masę cukrową bądź marcepan sztuczny, ale jeżeli pierwszy raz robisz taki tort pokrywanie takimi masami jest dosyć trudne na początek proponuje ozdobić go kremem do tortów z dodatkiem barwników spożywczych też bardzo fajnie to wygląda. :-) Oczywiście nie chce cię zniechęcać i możesz ozdobić masą cukrową bądź marcepanem.
jesli uparłaś się na okładanie tortu masami to radze to zrobić za pomocą sztucznego marcepanu. Bedzie ci łatwiej zrobić poszczegolne części . Masa cukrowa bardziej nadaje sie na pokrywanie większych powierzchni .
http://farm2.static.flickr.com/1169/1099454592_e5cfc64d21_m.jpg
jeszcze raz- tym razem cały kurs robienia tego autka :
http://mud.philtanner.com/other/cakes/enzowalkthrough.cfm
ślicznie dziękuję za link-na pewno mi się przyda