Forum

Rozmowy wolne i frywolne

pomóżcie:)

• Autor: wipat Data: 2008-10-09 11:35:55

Może to trochę głupie, ale może ktoś z was pamięta jak się robi różne ludziki i tym podobne z żołędzi i kasztanów? Robiłam to jako dziecko i już zupełnie zapomniałam jak i co można z tego zrobić. A teraz mam swoje dzieciaczki i właśnie się wybieramy na żołędzie.Jeżeli komuś coś wpadnie do głowy to bardzo proszę o małe przypomnienie.

• Autor: Shaera Data: 2008-10-09 12:09:15

Powiem Ci, z czego ja korzystałam. Cyrklem robiłam małe otworki i w nie wtykałam zapałki - odcięta końcówka z siarką - lub wykałaczki. Wiesz, to były ludziki, zwierzątka, drzewka ^^

• Autor: Shaera Data: 2008-10-09 12:13:01

Mam dla Ciebie link do forum -> TUTAJ ^^

• Autor: Shaera Data: 2008-10-09 12:15:45

I kolejny link, tym razem na Wizażu -> TUTAJ. Ale najpierw trzeba się zarejestrować, żeby oglądać zdjęcia ^^

P.S. Ludzi, etc. można jeszcze robić z szyszek ^^

• Autor: Shaera Data: 2008-10-09 12:21:23

Przepraszam, miało być ludziki

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-10-09 12:26:53

to wcale nie jest głupie pytanie. Sama musialm sobie przypominac jak robi się takie ludziki.
    Tak sie sklada,ze wczoraj bawiliśmy sie wlasnie kasztanami. Dziury robilam za pomocą gwozdzia

Córa z moją pomocą zrobiła ,,konisia,, a synek auto

• Autor: anneau Data: 2008-10-09 12:39:12

a ja proponuję poszukaćna images.google.pl

lub na skróty: http://images.google.pl/images?hl=pl&q=kasztanowe+ludziki&gbv=2

• Autor: wipat Data: 2008-10-09 13:42:38

Dziękuje wam bardzo za wszystkie podpowiedzi.Niestety nasza wyprawa na kasztany i żołędzie była jednym wielkim niepowodzeniem.Drzewa kasztanowca u nas nie ma, a dąb był piękny, okazały, ale chyba się na nas wypiął i nie było na nim ani pod nim ani jednego żołędzia.Na szczęście w drodze powrotnej do domu znaleźliśmy jarzębinę i dzieciaki teraz siedzą nawlekają korale dla mamusi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu