Forum

Rozmowy wolne i frywolne

nie masz pomysłu na prezent

• Autor: effkkaa Data: 2008-10-10 10:35:42

Witajcie, każdy pewnie szuka czegoś fajnego na prezent dla bliskiej osoby, bądź dla samego siebie. Wpisujcie pomysły bądź adresy stron z fajnymi prezentami, bo niedługo juz święta a czas leci szybciutko. Ja znalazłam coś takiego XXXXXXXXXX  fajne torebki, biżuteria wszystko hand made. Czekam na kolejne pomysły:) pozdrawiam

To bylem ja Bodek :)

odpowiedz nizej :)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2008-10-10 11:14:43

czyzby reklama?

• Autor: anneau Data: 2008-10-10 11:46:08

a może lepiej propozycje własnoręcznych prezentów? Np zdjęcia :) Tutaj ktoś ma galerię przecudnych kartek! Takie wytłaczane/ wycinane...Wyglądają jak ze sklepu!!

• Autor: effkkaa Data: 2008-10-10 12:31:53

nie reklama, tylko wszscy kupują pewnie na allegro więc chciałam żeby własnoręczne wyroby też były wzięte pod uwagę, a z kartkami to fajny pomysł, tylko masz może link do tego?

• Autor: Ave Data: 2008-10-10 12:42:23

http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=195625&post=195625&offset=0
    a jeszcze sporo bardzo interesujących pomysłów można zobaczyc właśnie w naszej Galerii i Artykułach

• Autor: effkkaa Data: 2008-10-10 12:55:16

dzięki bardzo, juz się zainteresowałam kartkami :D

• Autor: Bodek Data: 2008-10-10 15:48:09

a jednak:)
    ja uwazam ze to jest reklama :):):):):)!!!!!!!!!

poniewaz -- allegro jest strona aukcyjna itd
    a ta stronka ktora podajesz tj strona prywatna!!!

wiec --- grzesznie prosze o nie ponawianie tego adresu www :)

• Autor: tineczka Data: 2008-10-10 21:54:29

Bodek

• Autor: luckystar Data: 2008-10-10 14:01:59

A ja mam sposob na "nie szukanie prezentow" :)) Ja robie tak od lat, wiec moze ktos tez skorzysta. Nigdy nie latam jak poparzona tuz przed swietami, tylko bez wzgledu na pore roku jak mi cos wpadnie w oko, co nadawaloby sie na prezent, to kupuje. W momencie kupna to nawet nie jestem pewna komu i z jakiej okazji zostanie to podarowane.. odkladam te potencjalne "prezenty" w jedno miejsce, w moim przypadku to stara (kupiona na pchlim targu) skrzynia. I tam sobie leza te drobiazgi czekajac na okazje. Przed swietami, czy tez czyimis urodzinami przegladam i na 90% zawsze znajdzie sie cos odpowiedniego. W ten sposob unikam goraczkowego latania po sklepach w klebiacym sie tlumie ludzi, ktorzy tez szukaja na ostatnia minute, nie musze miec wiekszej sumy pieniedzy np. przed swietami z przeznaczeniem na prezenty, bo z reguly prezenty juz leza i czekaja. Czasem zdarza sie, ze jednak czegos, komus brakuje dlatego tez przeglad prezentow i decyzje komu co robie na poczatku listopada wtedy mam wystarczajaco duzo czasu, zeby uzupelnic braki.
    A wogole to od 2 lat zadecydowalismy, ze w zasadzie to i tak polowa "badziewia" jaka sie dostaje nie jest wykorzystana, ani potrzebna ;) wiec zamiast kupowac prezenty na zasadzie "kazdy kazdemu" robimy losowanie i kazdy kupuje tylko jeden prezent. Losowanie odbywa sie w Thanksgiving (koniec listopada). W tym samym dniu, aby prezenty byly lepiej trafione... kazdy czlonek rodziny robi liste co chcialby dostac i te liste zostawia na moim biurku w domu. Po losowani kazdy zabiera sobie liste osoby ktora wylosowal i ma z glowy.
    A co z niespodzianka ?? No wlasnie kwestie "niespodzianki" rozwiazuje fakt, ze lista musi byc na minimum 10 rzeczy az do nieograniczonego maximum.....a dostaje sie w prezencie tylko jedna rzecz z listy i tu jest cala ..... niespodzianka :))))

• Autor: aloiram Data: 2008-10-10 14:20:17

Robię właściwie tak samo :-)) Z tym, że pakuję to do przepastnej szafy, mojemu mężowi, nie zawsze się to podaba, no ale w końcu nie musi :-)) Tym oto sposobem, mikołajki i gwazdkę dla wszystkich dzieciaków mam już z głowy :-))

Przejdź do pełnej wersji serwisu