Witam wszystkich, potrzebuję pilnie porady: czy w zwykłym piekarniku elektrycznym można piec jednocześnie dwie rzeczy, na różnych poziomach, czy to wydłuża czas pieczenia. Sprawa paląca, dotyczy dzisiejszego obiadu, gdyż skusiłam się na ziemniaczki pieczone do mięsa pieczonego.
jak masz termoobieg to mozna. Jak nie masz bedziesz musial pilnowac przestawiac blachy zeby sie rowno upieklo. Inaczej jedno sie spalic moze gora a niedopiec dolem i odwronie. Ja taki obiad pieke na jednej blasze lub brytfance i nie mam klopotu
Witam wszystkich, potrzebuję pilnie porady: czy w zwykłym piekarniku elektrycznym można piec jednocześnie dwie rzeczy, na różnych poziomach, czy to wydłuża czas pieczenia.
Sprawa paląca, dotyczy dzisiejszego obiadu, gdyż skusiłam się na ziemniaczki pieczone do mięsa pieczonego.
jak masz termoobieg to mozna. Jak nie masz bedziesz musial pilnowac przestawiac blachy zeby sie rowno upieklo. Inaczej jedno sie spalic moze gora a niedopiec dolem i odwronie. Ja taki obiad pieke na jednej blasze lub brytfance i nie mam klopotu
Mam, bardzo dziękuję!!! Biegnę do garów, bo mąż zaraz zje psa:)
ok to powodzenia! myslalam zes mezczyzna haha
acha i temperatura okolo 20 stopni nizsza zamiast 170 na przyklad wystarczy 150
Dzięki, dzięki w samą porę to przeczytałam, bo juz wsadziłam:)