Forum

Gawędy o jedzeniu

Serek homogenizowany jak dawniej.

• Autor: sabuda Data: 2008-10-11 18:00:47

Jak myslicie czy serki homogenizowane produkowane jakies klikanascie lub kilka lat temu swoją konsystencje galaretki zawdzieczaly niezliczonej ilości chemii???Zastanawiam się czemu już ich nie ma.Mi smakowały.

• Autor: donama Data: 2008-10-11 20:27:09

Masz rację ,mi też smakowały,dawno ich nie widziałam

• Autor: liyery486 Data: 2008-10-11 21:32:35

Oj tak, były świetne, zupełnie inny smak, czasami zdarzają się w sklepach serki wciąż w takich prostokątnych opakowaniach :P

• Autor: aneta7216 Data: 2008-10-11 22:52:26

Mnie te serki też bardzo smakowały,a najlepszy był wiśniowy Mniam,mniammm...

• Autor: DorDa Data: 2008-10-12 01:16:33

Za mojego dzieciństwa nie było innych serków homogenizowanych, tylko te kostki pakowane w srebrny papier. Przepadałam za nimi : waniliowy i kakaowy- nie wiem już, który lepszy! Nie było tam na pewno emulgatorów, barwników, zagęszczaczy itp. świństw. Prawdziwy serek z krótkim terminem ważności. I komu to przeszkadzało?

• Autor: tineczka Data: 2008-10-12 20:58:48

Dorda, przeszkadzalo, przeszkadzalo, bo musialo sie robic produkt o krotkiej dacie waznosci, niezbyt drogi ,,,hehe ,dzisiaj przemysl nie ma na to czasu ani ochoty.
    Powiem jeszcze, ze zaczyna sie nowa fala wytwarzania jedzenia na mala skale, blisko konsumenta , bez zadnych konserwantow . Cos do przemyslenia dla ludzi majacych chodowle i mozliwosci? :)

• Autor: DorDa Data: 2008-10-18 11:51:44

Dlatego też spotykamy się na WZ i wymieniamy pomysłami i inspiracjami, by się nie dać pochłonąć wszechobecnej komercjalizacji. Zrobienie samodzielnie ciasta, mięsa, sera to dopiero frajda i radość dla najbliższych!

Przejdź do pełnej wersji serwisu