ostatnio upieklam owocowke z ananasow i brzoskwin, uzylam do tego owocow z puszki, pozostalo mi jednak z tego sporo soku z tychze owocow, czy ma ktos moze pomysl jak mozna ten sok sprytnie jeszcze do czegos wykorzystac? pozdrawiam - Paulinaaa
tak tez mozna megi65, oczywiscie, tylko ja myslalam ze mozny byloby o wiele lepiej go wykorzystac, do jakiegos pysznego deseru, bo wypic taki sok to jakos tak dla mnie zbyt latwo...
Paulinko, czy wszystko musi być wyszukane??? czy nie można sobie dogodzić rozcieńczając wodą mineralną, dodając wsienkę koktajlową, kostki lodu..wypić ot tak...po prostu... przecież to co proste ..jest najlepsze...Pozdrawiam serdecznie... A jeszcze... kisielek pyszny mozna zrobić... czyli niewielką ilość wody rozrobić z mąką ziemniaczaną... i tą zawiesię wlać do zagotowanego soku... Pycha!!!
A może podasz przepis na to ciasto? chętnie wypróbuję, mam takie jedno z tymi owocami, ale sok też wykorzystuję gotując na nim budyń (i wychodzi pyszny kisielek:)) i zalewam nim owoce; sam ten budynio kisiel też jest smaczny:)
Dolac wody do 0,4 l i ugotwac na tym budyn smietankowy z 2 lyzkami cukru. Sam w sobie jest smaczy, ale po wystudzeniu moze sluzyc jako baza do zrobienia kremu do przelozenia ciasta. Wystarczy utrzec maslo (kostka) widelkami od robota i jak bedzie puszyste dodwac po lyzce, stopniowo tego budyniu (zimnego), az do otrzymania masy. Masa jest smaczna , nie jest za slodka, mozna do niej dodac także pokrojone drobno ananasy, czy brzoskwinie
a ile tej zelatyny powinnam do tego uzyc?
można rozcieńczyć wodą..i wypić jako kompot, można zrobić drinka...
a mozna uzyc tego soku do przygotowania jakiegos deseru?
Palinko ! razem z mezem wypijamy .. i po problemie .. ! ew ..jak barzdi słodki wodą mineralną rozcieńczamy ..Pozdrawiam !
to swietny pomysl!!! a jaki prosty!!! serdeczne dziekuje
tak tez mozna megi65, oczywiscie, tylko ja myslalam ze mozny byloby o wiele lepiej go wykorzystac, do jakiegos pysznego deseru, bo wypic taki sok to jakos tak dla mnie zbyt latwo...
Paulinko, czy wszystko musi być wyszukane??? czy nie można sobie dogodzić rozcieńczając wodą mineralną, dodając wsienkę koktajlową, kostki lodu..wypić ot tak...po prostu... przecież to co proste ..jest najlepsze...Pozdrawiam serdecznie...
A jeszcze... kisielek pyszny mozna zrobić... czyli niewielką ilość wody rozrobić z mąką ziemniaczaną... i tą zawiesię wlać do zagotowanego soku... Pycha!!!
U nas się robi ,tak jak radzi Teresa,dolewa wodę mineralną,i wypija:)
to chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko przechylic szklaneczke...
Przepraszam podpiełam się pod megi , ale zaczynam poznawać komputer
pozdrawiam
wiadomo o co chodzi...
pozdrawiam
A może podasz przepis na to ciasto? chętnie wypróbuję, mam takie jedno z tymi owocami, ale sok też wykorzystuję gotując na nim budyń (i wychodzi pyszny kisielek:)) i zalewam nim owoce; sam ten budynio kisiel też jest smaczny:)
Dolac wody do 0,4 l i ugotwac na tym budyn smietankowy z 2 lyzkami cukru. Sam w sobie jest smaczy, ale po wystudzeniu moze sluzyc jako baza do zrobienia kremu do przelozenia ciasta. Wystarczy utrzec maslo (kostka) widelkami od robota i jak bedzie puszyste dodwac po lyzce, stopniowo tego budyniu (zimnego), az do otrzymania masy. Masa jest smaczna , nie jest za slodka, mozna do niej dodac także pokrojone drobno ananasy, czy brzoskwinie