Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Upiór w operze

• Autor: Kruszyna Data: 2008-10-12 17:43:06

Moi drodzy, właśnie wczoraj obejrzałam spektakl "Upiór w operze" w teatrza Roma i krótko mówiąc jestem zachwycona. Wspaniała muzyka, przepiękna scenografia doskonale oddająca atmosferę przedstawienia, choreografia, aktorzy (między innymi Damian Aleksander, jako Upiór, i Barbara Meltzer). Mogłabym tak wymieniać zalety spektaklu bez końca, ale najbardziej podobała mi się odtwórczyni głównej (Christine Daae) roli choć nie jestem pewna, jak się nazywa, bo odtwórczyń tej roli jest aż cztery w różnych obsadach. Dziewczyna ma naprawdę wybitny głos: silny, dżwięczny, wzruszajacy i o ogromnej skali. Głosy naszych popularnych piosenkareczek takich jak Doda, Kukulska, Andrzejewicz, Steczkowska itd są naprawdę marniutkie, żałosne i śmiechu warte. Naprawdę gorąco polecam to przedstawienie. Może ktoś jeszcze obejrzał ten spektakl i podzieli sie swoimi wrażeniami, a może ktoś ma całkiem inne zdanie?

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 20:53:07

Oj Kruszyno, nie znam tych piosenkarek polskich , ktore wyliczylas,,,

Poszukaj na "youtube" - na pewno znajdziesz różne ich nagrania.

• Autor: Wkn Data: 2008-10-14 21:08:11

Ale narobiłam. Zamiast kliknąć "odpowiedz cytując" włączyłam edycję, nie zauważywszy tego i jak ostatni osioł wykasowałam cały post.
    Strasznie mi głupio, mam nadzieję, że Tineczka będzie miała tyle cierpliwości i odtworzy swoją wypowiedź.
    Jestem cała czerwona ze wstydu, dramat.

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 21:45:04

Jestem zaszokowana, nie wiem, czy moge odtworzyc, pisalam spontanicznie i to juz nie bedzie to samo. Szkoda, cisza byla tutaj dlugo a jak napisalam, to wykasowane,,,ech, nic nie poradze,,,,podam tylko linki
    http://www.thephatomoftheopera.com/video_images
    http://phantomthemovie.warnerbros.com/flash.html

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 21:52:03

musze sobie sama odpowiedziec,,,pierwsza czesc jest moja,,,o youtube nie moja:)

• Autor: Basienkaa0 Data: 2008-10-14 21:02:38

Trudno porównywać głos operowy czy nawet operetkowy z głosami piosenkarzy....

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 21:48:39

Te glosy to ani operowe , ani operetkowe, bo to jest musikal,,,, 

• Autor: Basienkaa0 Data: 2008-10-15 15:39:43

Qrde ale dałam plamę ale i tak lubię Steczkowsklą:))

• Autor: zielona53 Data: 2008-10-14 21:35:29

Byłam w czerwcu na przedstawieniu . Podzielam zdanie ,że spektakl świetny . Cudowna scenografia .Rzeczywiście głos odtwórczyni głównej roli niepowtarzalny.  Polecam , warto zobaczyć samemu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu