Wczoraj na spacerze z wnuczką w parku widzieliśmy kwitnące kasztany (park przy stawach Stefańskiego w Łodzi). Całe gołe drzewa, bez lisci, a na końcach, młode zielone gałązki z kwiatami. Sptkalyśmy kwitnącego pigwowca z malutkimi owocami. Widzieliśmy kwitnące wajgele różową i czerwoną i magnolię z kwiatami. Bardzo żałujemy ,że nie mieliśmy czym zrobić zdjecia.
Pogoda zwariowała - pozytywnie :) i nareszcie mamy słoneczną ciepłą jesień :))))))) U mnie kwitną powojniki, accidantery, nawet jeden mieczyk :) I cieplej niz latem bywało. Super :))))))))))
Wczoraj na spacerze z wnuczką w parku widzieliśmy kwitnące kasztany (park przy stawach Stefańskiego w Łodzi).
Całe gołe drzewa, bez lisci, a na końcach, młode zielone gałązki z kwiatami. Sptkalyśmy kwitnącego pigwowca z malutkimi owocami.
Widzieliśmy kwitnące wajgele różową i czerwoną i magnolię z kwiatami. Bardzo żałujemy ,że nie mieliśmy czym zrobić zdjecia.
Ha, a ptaszki swiergola jak w maju.
Musisz odwiedzić park , przezyliśmy szok, zreszta nie tylko my.
Pogoda zwariowała - pozytywnie :) i nareszcie mamy słoneczną ciepłą jesień :))))))) U mnie kwitną powojniki, accidantery, nawet jeden mieczyk :) I cieplej niz latem bywało. Super :))))))))))
Wow :)))))
Moja nie zakwitła, ale u przyjaciółki to jak i u ciebie pieknie kwitnie.
A u mnie pod blokiem stokrotki rosną:)
A w trójmieście w tym roku kasztanowce chorują:(
To jest kwiat jesienny i własnie w tej porze jego czas kwitnienia przypada.
Drakas, kasztanowce choruja juz od dwoch lat od Uralu po sama Portugalie i nic nie wskazuje na to, ze przestana.
W moim parku juz wycieto parenascie!
W Łodzi kasztanowce zgubiły liscie w sierpniu i teraz są nowe z kwiatami .
U mamy w ogródku róża ma spore pąki..tak na "już" do rozwinięcia..
u mnie na balkonie hiacynt zwariował i zaczyna się puszczać...
zazdraszczam...kwiaty o tej porze roku, cud natury
Reniu jak wygladaja wajgele? nie słyszałam,,,a może na Podlasiu inna nazwa?
pozdrawiam
To jest ciemniejsza
http://www.fototrip.pl/zdjecie,19808.html tu masz strone
Reginko, cud natury albo co? Jeszcze pare lat a bedziemy mieszkali w tropikach:))
Ja zbieram poziomki:)
a tu kwiatki buzie usmiechaja:)
dzisiaj slonce grzalo, po poludniu bylo 17+
Tineczko, w dzień ciepło, ale noce mamy bardzo zimne.Poziomeczki masz piękne i wiatki też.
A u mnie zakwitły dwa hiacynty...Wariaty...
p.