Witam!!! Może ktoś z Was pisał pozew o rozwód.Napiszcie mi proszę jak to ma wyglądać.Dodam,że mamy dwuletnią córkę.Bardzo bym chciała,aby dziecko zostało ze mną.Odp.Pozdrawiam!!! Życie mi się wali jak grom z jasnego nieba.
Gotowe wzory są w sądach.W pozwie możesz wnioskować o pozostawienie córki na twoim wychowaniu, sąd badając waszą sytuacje materialną zdecyduje, z kim córka zamieszka.
Ja z innej beczki.. Iwonko,z tego co pamiętam na początku roku też przeżywaliście problemy.. Wtedy przebywanie ze sobą i rozmowy,rozmowy i jeszcze raz rozmowy..pomogły..! Może teraz ten wniosek też okaże się zbędny? Czego z całego serca życzę! Ranić się i rozstawać jest bardzo łatwo..gorzej w drugą stronę))) Pozdrawiam-iwona.
Bajubajka dała Ci niezły link, ale czemu nie działa zakładka o alimentach? Mnie ona by interesowała, bo tatuś nie zauważa, że dzieci rosną i koszty utrzymania również. Gdybyś potrzebowała konkretnej rady służę doświadczeniem i pomocą. Pozdrawiam Szczęśliwa rozwódka
Przyłączam się do Ciebie, mimo wielu problemów finansowych, kilku lat spędzonych na sądowych korytarzach, jestem powtórną mężatką:) I bardzo się z tego cieszę!!!!
WZOR PODANY PRZEZ JEDNA Z PRZEDMOWCZYN W TYM WYPADKU PRZEDPISZACYCH JEST JAK NA MOJA WIEDZE DOBRY ZNALAZLAM DZIS PRZED CHWILKA PLYTKE Z WZORAMI PIS SADOWYCH ZARAZ JA PRZESZUKAM I DAM CI ZNAC :)
HEJ TO ZNOW JA :p NA JEDNEJ PLYTCE TEJ CO ZNALAZLAM JEST OGOLNY WZOR POZWU ORAZ POZEW O ALIMENTY PONADTO NIE WIEM CZY TO JEST MOZLIWE W TWOIM PRZYPADKU WNIOSEK O ZWOLNIENIE Z KOSZTOW SADOWYCH
JUTRO CI PODESLE NA MAILA TE FORMULARZE :) ORAZ TO CO JESZCZE ZNAJDE W DOMKU NA INNYCH PLYTKACH TROSZKE SIE ICH NAZBIERALO :))
HEJKA DRAKAS O TO SAMO JA ZAPYTALAM W MAILU TERAZ CZEKAM NA ODPOWIEDZ JAK SIE ODEZWIE TO CI OD RAZU NAPISZE :)))) PS Z MILA CHECIA BYM CI DALA MAILA ALE JAK MORISEK NA MNIE ZA TO NAKRZYCZY ZA TO ??? NIE WIEM CZY ONA TEGO BY SOBIE ZYCZYLA
Ok, jak się zgodzi to poproszę:) Myślę, że mogę pomóc - sporo się nabiegałam po sądach i prokuraturach i komornikach... Niech jakiś pożytek z tego będzie:)
Narwen, rozumiem Twoje tłumaczenia co do pisania dużymi literami, ale zrób coś aby pisać małymi. Idź do okulisty czy gdzie tam leczą ale czytać dużych liter nie da się. Przepraszam ale mnie to denerwuje. Staram się nie czytać tego co piszesz ale to tylko ze względu na duże litery a nie treści.
Lajanie mnie tez zle sie czyta ale czy uwazasz, ze pisanie komus ,kto ,jak pisala Narwen, stracil/ traci wzrok i czeka ew. na operacje o ile sie da,"Idź do okulisty czy gdzie tam leczą" cos da? Nie mowiac juz o tym jak przykro poszkodowanemu czytac taka rade? Mi byloby przykro...wiadomo, ze nikt sobie takiej choroby nie zyczy i nie wybiera....
DZIEKUJE DOROTKO ZA MILE SLOWA WIEM ZE CIEZKO SIE MNIE CZYTA TAKZE WYBACZCIE MOGE STARAC SIE POPISAC MALYMI LITERKAMI ALE NIE WIEM CZY MNIE ROZSYLABIZUJECIE :((
no okularnica zrozumie okularnice jak moze byc inaczej? Mozesz sprobowac o ile dla Ciebie to nie bedzie zbyt uciazliwe. Moze zobaczymy jak bedzie sie nam czytac a Tobie pisac? Jesli nie da rady to pamietaj -my wytrzymamy i duze litery. Zawsze to lepiej niz jesli ktos tak mily i pomocny rada jak Ty mialby wcale nie pisac. Buzka i Lajankowi chyba cosik na watrobie siedzialo bo z regoly to mily Pan o dobrym sercu
Witam!!! Może ktoś z Was pisał pozew o rozwód.Napiszcie mi proszę jak to ma wyglądać.Dodam,że mamy dwuletnią córkę.Bardzo bym chciała,aby dziecko zostało ze mną.Odp.Pozdrawiam!!! Życie mi się wali jak grom z jasnego nieba.
Gotowe wzory są w sądach.W pozwie możesz wnioskować o pozostawienie córki na twoim wychowaniu, sąd badając waszą sytuacje materialną zdecyduje, z kim córka zamieszka.
http://www.pozew-rozwodowy.qq7.biz/wzor-pozwu/
Kurcze nie myślałem, że rozwód to taka ciężka "robota". Ile to pisaniny, świadków i dowodów. Stanowczo się nie rozwodzę, za leniwy jestem
Bahus
Mogłabym Ci podesłać swoj na maila:)
Tylko ja miałam rozwód z orzeczeniem winy.
Ja z innej beczki..
Iwonko,z tego co pamiętam na początku roku też przeżywaliście problemy..
Wtedy przebywanie ze sobą i rozmowy,rozmowy i jeszcze raz rozmowy..pomogły..!
Może teraz ten wniosek też okaże się zbędny? Czego z całego serca życzę!
Ranić się i rozstawać jest bardzo łatwo..gorzej w drugą stronę)))
Pozdrawiam-iwona.
HEJ MORISEK JAK COSIK TO CI PODPOWIEM
TYDZIEN TEMU MOI RODZICE SIE ROZWIEDLI WEEC WIEM ZE TAK POWIEM DUUUZO NA TEN TEMAT
MOJ MAIL narwen@poczta.fm
Bajubajka dała Ci niezły link, ale czemu nie działa zakładka o alimentach? Mnie ona by interesowała, bo tatuś nie zauważa, że dzieci rosną i koszty utrzymania również.
Gdybyś potrzebowała konkretnej rady służę doświadczeniem i pomocą.
Pozdrawiam
Szczęśliwa rozwódka
Przyłączam się do Ciebie, mimo wielu problemów finansowych, kilku lat spędzonych na sądowych korytarzach, jestem powtórną mężatką:)
I bardzo się z tego cieszę!!!!
HEJ MORISEK
JEST JAK NA MOJA WIEDZE DOBRY
WZOR PODANY PRZEZ JEDNA Z PRZEDMOWCZYN W TYM WYPADKU PRZEDPISZACYCH
ZNALAZLAM DZIS PRZED CHWILKA PLYTKE Z WZORAMI PIS SADOWYCH ZARAZ JA PRZESZUKAM I DAM CI ZNAC :)
HEJ TO ZNOW JA :p
NA JEDNEJ PLYTCE TEJ CO ZNALAZLAM JEST OGOLNY WZOR POZWU ORAZ POZEW O ALIMENTY PONADTO NIE WIEM CZY TO JEST MOZLIWE W TWOIM PRZYPADKU WNIOSEK O ZWOLNIENIE Z KOSZTOW SADOWYCH
JUTRO CI PODESLE NA MAILA TE FORMULARZE :) ORAZ TO CO JESZCZE ZNAJDE W DOMKU NA INNYCH PLYTKACH TROSZKE SIE ICH NAZBIERALO :))
Narwen, jak możesz podaj mi jej adres mailowy - prześlę jej swoje - z orzeczeniem winy, bo nie jest napisane, jaki to ma być rozwód i nie wiem
JAK SIE ODEZWIE TO CI OD RAZU NAPISZE :))))
PS Z MILA CHECIA BYM CI DALA MAILA ALE JAK MORISEK NA MNIE ZA TO NAKRZYCZY ZA TO ??? NIE WIEM CZY ONA TEGO BY SOBIE ZYCZYLA
Ok, jak się zgodzi to poproszę:) Myślę, że mogę pomóc - sporo się nabiegałam po sądach i prokuraturach i komornikach... Niech jakiś pożytek z tego będzie:)
WITAM W KLUBIE :p
Mogłabyś Narwen pisac małymi literami-dziękuje.
Narwen juz wytłumaczyła się dlaczego pisze duzymi literami....
Narwen, rozumiem Twoje tłumaczenia co do pisania dużymi literami, ale zrób coś aby pisać małymi. Idź do okulisty czy gdzie tam leczą ale czytać dużych liter nie da się. Przepraszam ale mnie to denerwuje. Staram się nie czytać tego co piszesz ale to tylko ze względu na duże litery a nie treści.
Lajanie mnie tez zle sie czyta ale czy uwazasz, ze pisanie komus ,kto ,jak pisala Narwen, stracil/ traci wzrok i czeka ew. na operacje o ile sie da,"Idź do okulisty czy gdzie tam leczą" cos da? Nie mowiac juz o tym jak przykro poszkodowanemu czytac taka rade? Mi byloby przykro...wiadomo, ze nikt sobie takiej choroby nie zyczy i nie wybiera....
DZIEKUJE DOROTKO ZA MILE SLOWA
WIEM ZE CIEZKO SIE MNIE CZYTA TAKZE WYBACZCIE
MOGE STARAC SIE POPISAC MALYMI LITERKAMI ALE NIE WIEM CZY MNIE ROZSYLABIZUJECIE :((
no okularnica zrozumie okularnice
jak moze byc inaczej? Mozesz sprobowac o ile dla Ciebie to nie bedzie zbyt uciazliwe. Moze zobaczymy jak bedzie sie nam czytac a Tobie pisac? Jesli nie da rady to pamietaj -my wytrzymamy i duze litery. Zawsze to lepiej niz jesli ktos tak mily i pomocny rada jak Ty mialby wcale nie pisac. Buzka i Lajankowi chyba cosik na watrobie siedzialo bo z regoly to mily Pan o dobrym sercu
dorotkoo taak naa pocieszebue staran sie piusac :)))
DOSTALAM NOWE KROPELKI I NOWE TABLETKI I JEST DUZO LEPIEJ :))
Lajan, skarbie, no powaliłeś mnie tym tekstem! Źle się poczułeś czy co? No zmartwiłam się...
Morisek, odezwij się, potrzebujesz jeszcze, czy nie?