Błagam pomóżcie ,ponieważ nie wiem co wybrać Mam okazję kupić puder w kulkach po atrakcyjnej cenie.Do wyboru mam firmę Oriflame lub Avone. Nie używałam nigdy żadnego z nich i nie wiem na który się zdecydować.Jeszcze jedna sprawa kolor. Mam jasną cerę,może któraś z Was doradzi mi ewentualnie kolor.Lubię dellikatny makijaż. Jak wygląda na skórze Natural Radians i Natural Bronze? Pozdrawiam
(nie wiem na ile masz okazyjną cenę" moim zdaniem jedno i drugie nie jest wart cwojej ceny. Za takie pieniądze, jak w katalogu można spokojnie kupić w drogerii porządne kosmetyki.
mam obydwa kulkowe pudry ale z oriflame, ten rozowy jest rozświetlajacy - moja mama o jasnej karnacji uzywa go na cala twarz, natomiasdt ja mam brazujacy i sluzy mi raczej jako roz na policzki - w wersji mocnej i lekka warstwa na cala twarz. a co do kosmetykow oriflame-to naprawde polecam, wlasnie w szczegolnosci serie giordano dolg
dodam jeszcze ze z avonu kuleczki brazujace sa o wiele mniejsze i duzo mocniej brazuja - mialam obydwa wiec niejako mam poeownanie - dlatego polecam oriflame
Moje Dziewczynki!!! Podkład, puder nosicie najbliżej skóry. Nie można na tych kosmetykach oszczędzać, kupować, bo okazja itp, a tym bardziej w sklepach wysyłkowych!!!! Konkretnie polecam z tych "tańszych" pudry max factora, ewentualnie astor. Ogólnie wybierajcie pudry, podkłady, mascary lepszych firm - one sa podstawą makijażu. Wybierajcie nieperfumowane, nawet takie, które wydawałoby się, że smierdzą lekko. Ja również uwielbiam tę firmę, oczywiście cienie, lakiery, szminki, błyszczyki kupuję badziewiaste - miss sporty, lovely itp, ale podkład,puder i tusz - to gwarancja dobrego, trwałego makijażu. Kiedys próbaowałam na kremie avonu rozszyfrowac datę produkcji itp, nie dało rady. Na maxie, astorze jest np 8201 - rok 2008 i 201szy dzień roku - od tego rok - kosmetyk jest najlepszy! Ja opaliłam sie dość mocno latem i w ramach pudru kupiłam brązujący max factora - ten ze słoneczkiem. Jest również duży wybór pudrów do jasnych karnacji,w wielu formach, tylko trzeba chwilkę poswięcić znalezieniu dobego - testujcie na brodzie, ew wewnętrznej części przedramienia. Zyczę udanych zakupów i przyjemności w "tapetowaniu"
Hehe, ponimaju, czyli licza dni roku,,,tylko po co? Ja mam na kazdym opakowaniu napisana dokladna date , na przyklad 08 02 10 - rok, miesiac, dzien, albo waznosc do 12 2009 miesiac , rok.
Dziękuję za dotychczasowe rady. Po opini drakas to ja 'wiem,że nic nie wiem'. Jeśli ani Oriflame, ani Avon to co? Byłabym wdzięczna, gdyby drakas jako specjalistka w tej dziedzinie podpowiedziała(myśle,że nie tylko mi) na co się zdecydować.
Mam z Oriflame i są w porządku, ale nazwy nie pamiętam. Zobaczę w domu i najwyżej jeszcze dopiszę :)
Zdecydowanie Oriflame
Córka moja ma jasną karnacje i używa Natural Bronze... Radians jest bardziej różowy....
wiem,to .. bo ja jej kupuje ten puder w perełkach
(nie wiem na ile masz okazyjną cenę" moim zdaniem jedno i drugie nie jest wart cwojej ceny. Za takie pieniądze, jak w katalogu można spokojnie kupić w drogerii porządne kosmetyki.
mam obydwa kulkowe pudry ale z oriflame, ten rozowy jest rozświetlajacy - moja mama o jasnej karnacji uzywa go na cala twarz, natomiasdt ja mam brazujacy i sluzy mi raczej jako roz na policzki - w wersji mocnej i lekka warstwa na cala twarz. a co do kosmetykow oriflame-to naprawde polecam, wlasnie w szczegolnosci serie giordano dolg
dodam jeszcze ze z avonu kuleczki brazujace sa o wiele mniejsze i duzo mocniej brazuja - mialam obydwa wiec niejako mam poeownanie - dlatego polecam oriflame
Dobra rada licencjonowanej kosmetyczki : żaden z nich.:)
Zdradź, dlaczego, też noszę się z zamiarem kupna pudru.Podpowiedz jaki?
Moje Dziewczynki!!!
Podkład, puder nosicie najbliżej skóry. Nie można na tych kosmetykach oszczędzać, kupować, bo okazja itp, a tym bardziej w sklepach wysyłkowych!!!!
Konkretnie polecam z tych "tańszych" pudry max factora, ewentualnie astor. Ogólnie wybierajcie pudry, podkłady, mascary lepszych firm - one sa podstawą makijażu. Wybierajcie nieperfumowane, nawet takie, które wydawałoby się, że smierdzą lekko.
Ja również uwielbiam tę firmę, oczywiście cienie, lakiery, szminki, błyszczyki kupuję badziewiaste - miss sporty, lovely itp, ale podkład,puder i tusz - to gwarancja dobrego, trwałego makijażu.
Kiedys próbaowałam na kremie avonu rozszyfrowac datę produkcji itp, nie dało rady.
Na maxie, astorze jest np 8201 - rok 2008 i 201szy dzień roku - od tego rok - kosmetyk jest najlepszy!
Ja opaliłam sie dość mocno latem i w ramach pudru kupiłam brązujący max factora - ten ze słoneczkiem.
Jest również duży wybór pudrów do jasnych karnacji,w wielu formach, tylko trzeba chwilkę poswięcić znalezieniu dobego - testujcie na brodzie, ew wewnętrznej części przedramienia.
Zyczę udanych zakupów i przyjemności w "tapetowaniu"
tak czyli któryś lipiec, jakby było 8010 - to data produkcji = 10 styczeń 2008.
Hehe, ponimaju, czyli licza dni roku,,,tylko po co? Ja mam na kazdym opakowaniu napisana dokladna date , na przyklad 08 02 10 - rok, miesiac, dzien, albo waznosc do 12 2009 miesiac , rok.
Dziękuję za dotychczasowe rady. Po opini drakas to ja 'wiem,że nic nie wiem'. Jeśli ani Oriflame, ani Avon to co? Byłabym wdzięczna, gdyby drakas jako specjalistka w tej dziedzinie podpowiedziała(myśle,że nie tylko mi) na co się zdecydować.
Kup naturalny mineralny puder:)
Prawdziwie mineralne pudry są w naszym kraju jeszcze bardzo drogie, niestety...
A, to szkoda, u nas tez nie za darmo. ale prawie kazdego stac,,,