Proszę o pomoc bo w tych sprawach jestem do nieczego.na stronie zespołu w którym tańczy moja córa są zdjęcia z pokazów z obozu chciałam wgrać je na dyskietkę ale chyba tego nie umiem.jak próbuje pobrać zdjęcie pokazuje mi sie komunikat nie masz uprawnień do zapisywania w tym katalogu.jak ktoś moze mi wytłunaczyć mi jak to zrobić z góry dziękuję.
jesli to jest strona internetowa i wyswietla sie napis ze nie masz uprawnien, byc moze znaczy to tyle ze wlasciciel strony nie zezwala na kopiowanie czegokolwiek z tej stronki. Na to nic nie poradzisz. Jesli jednak chcesz zgrac zdjecie (zakladajac ze mozna) wystarczy ze klikniesz na nie prawym klawiszem myszy, zrobisz <zapisz zdjecie> i podasz miejsce gdzie komputer ma to zrobic. Nie zdziw sie tylko, jak cos Ci sie na dyskietke nie zmiesci ze wzgledu na rozmiar. Nie wiem jak w Polsce ale u nas dyskietki to przezytek i np. moj komputer w ogole nie ma stacji dyskietek.
Mysza chyba chce zgrać zdjęcia na dyskietkę - jak w temacie Shanna, czasami tylko z pozycji dyskietki można sformatować system - ale ja również jestem zdania, że dyskietki odchodzą powolutku do lamusa. Bo i kompy nowsze i ogólnie cały sprzęcior
Jak ja dawno nie widziałam dyskietki, hehe Szczerze mówiąc, nie spotkałam się z takim problemem. Tak sobie myślę i wydaje mi się, że może być to sprawa przypisanych uprawnień. Być może korzystasz z konta użytkownika, a nie admina i w tym tkwi problem. Masz te zdjęcia na dysku, tak? No to fajnie. Może dyskietka uszkodzona (raczej wątpię) - próbowałaś z drugą? Jeśli korzystasz z konta użytkownika, to może wejdziesz na konto administratora i wtedy spróbuj przegrać. Być może pomoże Chyba rozmawiamy o Windowsie? Nie Linuxie?
tak o windowsie.i chyba o to chodzi korzystam z komputera w pracy i w jaki sposób mam wejść na konto administatora? dyskietka dobra bo próbowałam też z inną
Jeśli nie jesteś adminem i korzystasz z kompa w pracy, to radzę samemu nie szaleć. Ale, jeśli Twój szef nie ma nic przeciwko, to...
Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Konto administratora. Teraz najpewniej będziesz musiała podać hasło do konta. Tylko tyle ^^ Wtedy powinno bez problemu zgrać zdjęcia na dyskietkę ^.-
a nie jest to kwestia pojemności? dyskietki komputerowe miały 1,44 kB - nie wiem czy to nie jest za mało na jedno zdjęcie, nawet takie z komórki. jeżeli jest w pełnej rozdzielczości do wykonania na papierze - to minimum ma 2 Mb. Pod warunkiem, że nie pomyliłam tych bajtów.
Proszę o pomoc bo w tych sprawach jestem do nieczego.na stronie zespołu w którym tańczy moja córa są zdjęcia z pokazów z obozu chciałam wgrać je na dyskietkę ale chyba tego nie umiem.jak próbuje pobrać zdjęcie pokazuje mi sie komunikat nie masz uprawnień do zapisywania w tym katalogu.jak ktoś moze mi wytłunaczyć mi jak to zrobić z góry dziękuję.
jesli to jest strona internetowa i wyswietla sie napis ze nie masz uprawnien, byc moze znaczy to tyle ze wlasciciel strony nie zezwala na kopiowanie czegokolwiek z tej stronki. Na to nic nie poradzisz.
Jesli jednak chcesz zgrac zdjecie (zakladajac ze mozna) wystarczy ze klikniesz na nie prawym klawiszem myszy, zrobisz <zapisz zdjecie> i podasz miejsce gdzie komputer ma to zrobic. Nie zdziw sie tylko, jak cos Ci sie na dyskietke nie zmiesci ze wzgledu na rozmiar. Nie wiem jak w Polsce ale u nas dyskietki to przezytek i np. moj komputer w ogole nie ma stacji dyskietek.
Mysza chyba chce zgrać zdjęcia na dyskietkę - jak w temacie
Shanna, czasami tylko z pozycji dyskietki można sformatować system - ale ja również jestem zdania, że dyskietki odchodzą powolutku do lamusa. Bo i kompy nowsze i ogólnie cały sprzęcior
tak o windowsie.i chyba o to chodzi korzystam z komputera w pracy i w jaki sposób mam wejść na konto administatora? dyskietka dobra bo próbowałam też z inną
Jeśli nie jesteś adminem i korzystasz z kompa w pracy, to radzę samemu nie szaleć. Ale, jeśli Twój szef nie ma nic przeciwko, to...
Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Konto administratora. Teraz najpewniej będziesz musiała podać hasło do konta. Tylko tyle ^^ Wtedy powinno bez problemu zgrać zdjęcia na dyskietkę ^.-
dzięki chyba szaleć nie będe
no właśnie trzeba dzieki pozdrawiam również
Odezwij się do mnie na gg. jest w ustawieniach.Może będę mogła Ci pomóc.
a nie jest to kwestia pojemności? dyskietki komputerowe miały 1,44 kB - nie wiem czy to nie jest za mało na jedno zdjęcie, nawet takie z komórki. jeżeli jest w pełnej rozdzielczości do wykonania na papierze - to minimum ma 2 Mb.
Pod warunkiem, że nie pomyliłam tych bajtów.
1,44 MB ^^