Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Uśmiech pomimo poniedziałku

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 17:12:32

Zostaniesz poddany/a małemu testowi. Składa się on z jednego tylko
    pytania, ale pytanie to jest bardzo, bardzo ważne.

Nie odpowiadaj pochopnie i bez rozwagi!

Zastanów się.

Odpowiedz szczerze i dowiedz się czegoś o swojej moralności.

Wyobraź sobie poniżej opisana sytuację i podejmij decyzję.

Pamiętaj!

Odpowiedź powinna być spontaniczna, ale szczera!
    .
    .
    .

Znajdujesz się w samym centrum katastrofalnej powodzi wywołanej orkanem...

Niesamowite masy wody....

Jesteś fotoreporterem Gazety Wyborczej w samym środku tej

przerażającej katastrofy.

Próbujesz zrobić jak najbardziej oddające grozę zdjęcia...

Sytuacja jest niemal beznadziejna.

Wokół ciebie znikają domy, ludzie walczą z żywiołem...

Potęga natury w całym jej okrucieństwie ... porywa wszystko na jej drodze.

Nagle widzisz mężczyznę prowadzącego terenówkę... który walczy

rozpaczliwie,wyglada jakoś znajomo...

I rozpoznajesz go: to Prezydent Kaczyński!

Ale widzisz, ze szalejaca powódź zaraz go porwie - ostatecznie...

Masz dwie możliwości - uratować go albo zrobić zdjęcie twojego życia!

Ocalić mu życie albo zrobić zdjęcie, za które na pewno zgarniesz

Pulitzera!

Zdjęcie, które przedstawia śmierc jednego z najważniejszych ludzi w Polsce...

A teraz pytanie:

NA MATOWYM CZY NA BŁYSZCZĄCYM???
    ;)

• Autor: Zbyh 1 Data: 2008-10-13 17:19:03

Zdecydowanie na matowym:))) Nasz prezio wystarczająco" błyszczy" :)))

• Autor: Janek Data: 2008-10-13 17:22:10

Zdecydowanie na błyszczącym. Niech przynajmniej raz zabłyśnie.

• Autor: Zbyh 1 Data: 2008-10-13 17:31:26

Janku!! Przecież on tak" błyszczy" , że już patrzeć nie można

• Autor: Sylwietta Data: 2008-10-13 21:30:32

Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
    > Zdecydowanie na błyszczącym. Niech przynajmniej raz zabłyśnie.

dobrze powiedziane

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 17:24:51

TO JEST KRÓTKI, PRAWDZIWY TEST PSYCHOLOGICZNY:

HISTORIA PEWNEJ DZIEWCZYNY.
    NA POGRZEBIE SWOJEJ MATKI, SPOTYKA CHŁOPAKA KTÓREGO WCZEŚNIEJ NIGDY NIE WIDZIALA. NIEOCZEKIWANIE DOSTRZEGA W NIM MĘŻCZYZNE SWEGO ŻYCIA I W TYM SAMYM DNIU ZAKOCHUJE SIE... 
    KILKA DNI PÓZNIEJ DZIEWCZYNA ZABIJA SWOJA SIOSTRE. 
    ....JAKI JEST POWÓD ZABICIA WŁASNEJ SIOSTRY?

odpowiedź podam o 19 ;)

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 17:29:20

zapraszam do dyskusji

• Autor: Zbyh 1 Data: 2008-10-13 17:33:21

Czyżby to jakaś wspóczesna wersja Balladyny?

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 18:13:09

Kilka zagadek:

Siedzisz za kierownicą samochodu i utrzymujesz stałą prędkość.

- Po Twojej lewej stronie jest przepaść.

- Po Twojej prawej stronie jedzie samochód straży pożarnej, z taką samą prędkością jak Ty.

- Przed Tobą biegnie świnia, która jest większa niż Twój samochód.

- Za Tobą, tuż nad ziemią leci helikopter.

- Zarówno helikopter, jak i świnia utrzymują dokładnie tą samą prędkość co Ty. 

Co powinieneś zrobić?

Wieczorem, od strony podwórza, na pierwsze piętro domu wchodzi po drabinie złodziej. Spogląda dyskretnie przez szybę do pokoju i w półmroku widzi leżącego w łóżku Johna Smitha, który nie śpi. Spokojnie wyciąga nóż do szkła, wycina otwór w szybie i wchodzi do pokoju. Cały czas patrzy na Johna, a John na niego. Złodziej bez zbytniego pośpiechu otwiera wszystkie szuflady i nagle znajduje małą szkatułkę, a w niej cenne klejnoty, od wielu lat należące do rodziny Johna Smitha. Bez nerwów wkłada je do kieszeni i wychodzi przez okno.

Dlaczego John Smith nie reaguje? John, że jest w pełni zdrowy, nie ma żadnych problemów psychicznych, ma w pełni sprawne wszystkie zmysły, nie jest związany, nie zna złodzieja. Teraz zastanów się nad odpowiedzią...

Zadanie:
    Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
    Pytanie:
    Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać matematycznie.
    Uwaga:
    Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.

Rzecz dzieje się w starym klasztorze, w którym żyje około 20 mnichów. Każdy dzień spędzają na gorliwej modlitwie. Nie mają nic prócz prostego łóżka w skromnym pokoju, jednego krzesła i okna, żadnych luster, ani wygód. Każdej nocy Bóg przychodzi do nich, aby z nimi porozmawiać, do każdego z osobna. Pewnej nocy, mówi im, że w klasztorze znajduje się jeden, podkreślił, jeden mnich zarażony wstydliwą chorobą. Objawia się ona niebieską plamą na czole. Mnich ten musi sam odgadnąć, że jest chory i odejść z klasztoru. Mnisi widują się tylko podczas posiłków. Uwaga, inni mnisi nie mogą mu dawać znaków, ani nic mu wspominać o jego chorobie, on sam nie ma możliwości zobaczenia swego oblicza w lustrze. Jak więc ma się domyślić że to on jest chory?

Jeden z filozofów greckich został skazany na karę śmierci. Dano mu jednak szansę uratowania życia poprzez wyciągnięcie z urny białej kuli, podczas gdy druga z umieszczonych w urnie kul - czarna - skazywała go na wykonanie wyroku.

Tuż przed losowaniem filozof dowiedział się jednak, że obie kule w urnie są czarne. Podszedł do urny, włożył rękę, wyciągnął kulę i... uratował sobie życie. Jak to zrobił?

• Autor: till Data: 2008-10-13 18:31:39

Filozof nie pokazał swojej kuli. Sprawdzono pozostałą w urnie kulę- była czarna, więc filozof musiał wyciągnąć białą.

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 18:59:08

świetnie

• Autor: till Data: 2008-10-13 18:37:26

W przypadku samochodu, świni i czegoś tam jeszcze- przestać się objadać angielskim żarciem przed zaśnięciem... :))) nie mam pojęcia, co innego można zrobić.

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 18:56:46

Odp. Wysiądź z samochodu, zejdź z karuzeli i ustąp miejsca komuś młodszemu. ;D

• Autor: till Data: 2008-10-13 18:59:47

:) o,to rozwiązanie mi się podoba. Coś mi się tak myslało przelotnie o zabawkach, ale ta przepaść po lewej mnie zmyliła:)

• Autor: till Data: 2008-10-13 18:45:30

Jeśli mnisi gromadzą się na posiłku wszyscy, to sprawa prosta- widząc czyste czoła współbraci, można zacząć myśleć o własnym czole...

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 18:55:37

brawo

• Autor: till Data: 2008-10-13 18:48:43

O złodzieju już gdzieś czytałam, więc się nie bawię.

Zadanie matematyczne... hmmm... to może później :) znacznie później.
    Ale jeśli nie wiadomo, gdzie jest ojciec, to tak na początek:
    a. w wojsku
    b. w Samoobronie
    coś zawsze można sobie wybrać ;)))))

• Autor: till Data: 2008-10-13 20:54:29

Czy ojciec jest razem z matką?

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 22:38:15

ściśle rzecz ujmując na matce  lub pod matką lub jaką tam konfikuracje preferuja ;)

• Autor: tineczka Data: 2008-10-13 21:43:02

Ojciec nieznany? Wyemigrowal ? Matka byla dziewica i zostala "natchniona" duchem swietym?
    A pytanie o ojca dotyczy: ojca dziecka, czy ojca matki??? hehehehe,,,dobra zagadka:)

• Autor: J.K45 Data: 2008-10-14 09:11:50

Ewu, prosze odpowiedz co z tym zlodziejem .Pozdrawiam Jadzia.

• Autor: darai Data: 2008-10-14 11:30:40

Prawdopodobnie John Smith jest niemowlęciem :)

• Autor: ewu Data: 2008-10-14 16:33:49

to prawda John Smith  jest niemowlakiem

• Autor: J.K45 Data: 2008-10-14 17:23:24

Dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam Jadzia

• Autor: ewu Data: 2008-10-13 18:57:39

ODP. MIAŁA NADZIEJE, ŻE TEN CHŁOPAK ZNOWU POJAWI SIĘ NA POGRZEBIE! 

Jeżeli odpowiedziałeś prawidłowo znaczy to, że rozumujesz jak psychopata....! Ten test został stworzony przez słynnego amerykańskiego psychologa i pozwala weryfikować potencjalnych zabójców. Wielu seryjnych morderców odpowiedziało prawidłowo na to pytanie. Jeżeli odpowiedziałeś błędnie lepiej dla Ciebie. Jeżeli ktoś z Twoich przyjaciół odgadł odpowiedz, sugeruje trzymać się od niego z daleka.

• Autor: tineczka Data: 2008-10-13 20:41:47

dobre, hehe. a ja myslalam, ze to byl chlopak siostry :)
    a kto sie przyzna, ze odpowiedzial prawidlowo, czytajac odpowiedz? hehehehehehe

• Autor: kokliko Data: 2008-10-14 01:36:01

o querwa, w moim otoczeniu  albo psychopata, albo juz gdzies  na internecie wyczytal, slabo mo sie zrobio na odpowiedz, probowalam "przemaglowac", ale juz wychodzil, Boze niebianski chyba nie na mordy!
    Wiec jednak wyczytal i to jeszcze z pol roku temu, ja juz bylam sinoniebieska, i czekalam do powrotu z kina.

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 19:08:01

zyjesz??? odezwij sie dla pewnosci:)

• Autor: mysha2006 Data: 2008-10-14 18:25:21

A co mam zrobić z sobą jak tak samo odpowiedziałam na to pytanie??

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 19:06:33

hehe, do mnie Cie nie zaprosze,,,,,,

• Autor: mysha2006 Data: 2008-10-14 20:11:39

Dzięki

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 21:10:16

Okey, zaprosze, ale bez zadnych ostrych narzedzi:) i tak Ci na cle zabiora, a ja mam moje zamkniete , chyba ze mnie udusisz rekami:((((((

• Autor: mysha2006 Data: 2008-10-14 21:14:53

Nie musisz się martwić ja naprawdę jestem normalna. A z ostrymi narzędziami latam tylko po kuchni i wyżywam się na mięsie lub warzywach.

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 21:27:11

oki

• Autor: ewu Data: 2008-10-14 19:46:52

Pij melisę, unikaj ostrych przedmiotów i może jakoś to będzie ;)

• Autor: mysha2006 Data: 2008-10-14 20:12:42

Nie piję melisy bo nie jestem nerwowa, jak trzymam ostre przedmioty w rękach to nie mam żadnych dziwnych myśli więc chyba raczej ze mną wszystko ok

• Autor: ewu Data: 2008-10-14 20:19:43

Jakoś się trzeba pocieszać

• Autor: Petra Data: 2008-10-14 21:19:58

E... myślałam, że to szwagier (taki z potajemnego ślubu), na wieść o którym mamuśka dostała zawału, a młodego wdowca może da się pocieszyć. Już wiem, psycholog takiej psychopatki jak ja nie przewidział! hihihi...

• Autor: ewu Data: 2008-10-14 16:37:34

Nie mogłam się powstrzymać, żeby jeszcze i to wstawić  dedykując szefowi mojego męża

Szefów dzielimy na 5 grup: 

1 Pedałów 
    2 Superpedałów 
    3 Antypedałów 
    4 Pedałów - magików 
    5 Pedałów - pirotechników

• Autor: ewu Data: 2008-10-14 16:38:47

dlaczego ?

Szef pedał mówi: " Ja Cię Kowalski wyp........lę " 
    Szef superpedał mówi: " Ja Was wszystkich wyp......lę" 
    Szef antypedał mówi: " Ja z Tobą się Kowalski pier...lić nie będę!!!" 
    Szef pedał - magik mówi :" Ja Cię Kowalski tak wyp.......lę, że Ty nawet nie zauważysz kiedy" 
    Szef pedał - pirotechnik mówi :"Ja Cię wyp.....lę z hukiem " 

P.S. 
    Jest jeszcze Szef pedał - McGyver : mówi " Ja Was Kowalski wyp.......lę w kosmos gołymi rękami !!!"

• Autor: tineczka Data: 2008-10-14 21:25:47

hi, uwazaj co i o czym piszesz,,,,w Szwecji za takie kawaly dostaja homoseksualisci odszkodowania,,,to na powaznie,,,,,a myslisz , ze na forum sa tylko heteroseksualisci???, bardzo bym sie zdziwila,,,latwo sie wysmiewac z "durnych", "ulomnych", "uposledzionych" "CP" dzieci z Dawn, "jednorecznych", "gluchych i slepych",,,,,nie bawia mnie tego rodzaju zarty! Chyba, ze te "pedaly", to pedaly samochodowe?

• Autor: ewu Data: 2008-10-14 22:00:03

Tineczko nie miałam zamiaru nikogo obrazić, to nie jest wcale wyśmiewanie się z homoseksualistów i to nie jest żart o homoseksualistach. Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam - nie to było moim zamiarem. Nie wiem jak jest w Szwecji ale w Polsce bardzo często szefowie w ordynarny sposób zwracają się do swoich podwładnych właśnie w ten sposób. To żart z nich, z facetów bossów, którzy myślą, że mogą każdemu powiedzieć co chcą i jak chcą bo mają władzę. Każdy kto mnie zna wie jak cenię ludzi nie za to jakiej orientacji są, tylko ile mają w sobie człowieczeństwa: mądrości, ciepła, piękna czy humoru. Staram się nie oceniać ludzi i nie kategoryzować ich. 

• Autor: drakas Data: 2008-10-14 22:06:11

Ewu, nie przejmuj się, przecież my to wiemy!!!

• Autor: ewu Data: 2008-10-14 22:16:44

Dzięki Drakas, ja mam dziś zły dzień ,nie dość że pokłóciłam się z mężem to zostałam jeszcze homofobem, lepiej pójdę spać bo nie wiadomo na kogo jeszcze awansuje ;)

• Autor: tineczka Data: 2008-10-15 00:08:39

ewu  pieknie to przyjelas, zobaczylam jak juz dawno jestes na WZ i zrozumialam, ze nikogo nie chcialas obrazic. Chwala Tobie!  W Szwecji jest nie do pomyslenia takie zachowanie w stosunku do pracownika, to jest karalne. Podam Ci przyklad: mam znajomego, ktoremu zalatwilam prace u mojego znajomego. Wlasciciel firmy (moj znajomy)  zaprasza , placi za jego  lunch. Znajomy  Janek ( moj  znajomy ) nigdy nie doznal takiego przyjaznego traktowania pracownikow, a pracowal wiele lat w Niemczech, gdzie czul sie jak "smiec" - jego slowa. Moj znajomy Janek ma taka sama stawke jak kazdy inny w tym kraju, dodatek urlopowy i wszystko na "bialo" , czyli i do emerytury mu sie liczy. A wasze "bossy" to jakies nieporozumienie, jak dlugo beda mieli "wladze"???
    Przepraszam jak Cie urazilam w jaki kolwiek sposob, nie bylo to moim zamiarem! Pozdrowienia tineczka

• Autor: drakas Data: 2008-10-15 00:25:32

Wiesz co, Tineczko, nie lubię owijania w bawełnę, ale lubię jasne sytuacje, zauważyłam w Twoich wypowiedziach, że wielokrotnie sama sobie przeczysz, najpierw kogoś obrażasz, potem piszesz,że tego nie chcesz i obracasz całą sytuację, tak, że stawiasz się po stronie osoby obrażonej.
    Jednocześnie wielokrotnie piszesz, u nas w Szwecji jest lepiej, tego nie ma, tamtego nie ma; w takiej sytuacji nasuwa mi sie na myśl pytanie: w tej waszej wspaniałej Szwecji nie ma takiego fajnego portalu o gotowaniu? Czy tam juz wszystkich obraziłaś?
    Jednocześnie serdecznie Cię pozdrawiam i mam nadzieję, że te słowa dadzą Ci do myślenia, ale w pozytywny sposób.

• Autor: ewu Data: 2008-10-15 09:51:13

Tineczko wcale się nie poczułam urażona Twoją uwagą. Byłam tylko zaskoczona, że ktoś w ten sposób mógł ten dowcip zrozumieć.

Wielkie Żarcie to takie magiczne miejsce w sieci, nie dlatego tylko że są tu całe stada wspaniałych przepisów ale przede wszystkim to zasługa ludzi  którzy tworzą magię Tego miejsca. A jak powszechnie wiadomo spory i ciężka atmosfera popsują smak najlepszej potrawy to proszę któregoś z miłościwie nam panujących Adminów o zamknięcie tego wątku. Pozdrawiam ewa

• Autor: lajan Data: 2008-10-15 07:09:51

Tineczka, zaczynasz mnie w....ć z tymi uwagami. Nie odpowiada Ci to co piszemy to nie czytaj. Przestań komentować i pouczać.Zacznę chyba  prosić aby Cię zbanowano. Mam odruch wymiotny na Twoje uwagi.Odpusc sobie, chcesz to sie baw a nie moralizuj.

• Autor: tineczka Data: 2008-10-15 10:18:26

A niby za co? Przeciez ciagle sie pisze tutaj, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Nie uzywam ordynarnych slow jak niektorzy na forum, to za co ma byc banowanie. Zawsze bede miala wlasne zdanie i go bronila. Tak samo bede bronila ludzi o innej seksualnosci, innym kolorze skory, czy odmiennej wierze.

• Autor: Janek Data: 2008-10-15 11:12:52

Tak poważnie mówiąć Lajanku, o Pewnej Osobie,
    Szkoda raczej nerwów i odpuśćmy sobie,
    Wszak ta Osoba zawsze prawdomówna,
    Pisze teksty nie warte porównania do (...)
    Wciąż podaje przykłady ze swojego życia ,
    Zaprzeczając w innych postach, ...jakby pod wpływem (...)
    Raz podaje, że gdzieś studiowała,
    A z najprostszej geografii poziom ma (...)
    To pisze, że na dzieci w Polsce była za młoda,
    Wyjechała gdziesik tam (wcale nam nie szkoda).
    Tylko jak mi z obliczeń(wg jej postów wynika!).
    Wyjechała z Kraju w wieku baby "piernika"((!).
    Cała jej mądrość jaką na forum płodzi,
    Z, byle jak czytanych w necie, tekstów pochodzi.
    A , ze na dodatek dowcipów nie rozumie,
    Cóż dziwić sie, zawsze ktoś taki musi być w tłumie.
    Bo jak napisano kiedyś, tak i dzis się zdarza,
    W każdym stadzie akiś osioł, swym głosem, dysonanse stwarza.

• Autor: drakas Data: 2008-10-15 20:51:55

O, kurcze, Ty tak sam z siebie????

• Autor: Janek Data: 2008-10-16 00:38:48

Jakoś samo mi tak wychodzi,
    Bo czasem prozy zwykłe czytanie,
    Niektórym Paniom, na ..oczy szkodzi,
    I rzekomo rymkiem lżejsze jest lanie.
    Ja zaś wolną mam przez to rękę,
    Bo klepiąc z uśmiechem, ostrzej to robię,
    Nie skazując czytających na prozy udrękę,
    Większą przyjemność czynię nie tylko (jak widać), sobie...

• Autor: tineczka Data: 2008-10-16 00:54:36

Janek z siebie wychodzi

Poezja wywodzi

Rzuca oblegi na lewo i na prawo
    Probuje dosrac , zeby dostac brawo!

Dziwne teorie zaklada

Ona jako stara baba
    Za granice wyjechala

Madrosc z internetu czerpala
    I sie doczekala

Bo jak napisano kiedys, tak i dzisiaj sie zdarza
    W kazdym stadzie jakis osiol ciagle sie powtarza.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Agresja_(psychologia)

• Autor: drakas Data: 2008-10-16 01:24:04

A czemu założyłaś, że w Jego wierszu chodzi o Ciebie????

• Autor: bea39 Data: 2008-10-16 09:00:06

bo uderz w stół a nożyce sie odezwą :)

• Autor: tineczka Data: 2008-10-17 19:01:23

to juz stare :)

• Autor: bea39 Data: 2008-10-19 16:55:38

ale zawsze na czasie  i ponad czasem.....

• Autor: tineczka Data: 2008-10-17 19:00:50

Jak bys czytala, to bys wiedziala:)))))))))))))))

Przejdź do pełnej wersji serwisu