Forum

Gawędy o jedzeniu

reczuch

  • Autor: kamila258 Data: 2008-10-19 01:24:26

    Pomocy! Niedawno pieklam reczuch (placek bilgorajski), ale nie wyszedl mi w formie chleba, czyli tak jak powinien. Czy ktos moglby mi cos doradzic? To potrawa regionalna, juz dosc zapomniana, ale moze znajdzie sie ktos z odpowiednia wiedza... Z gory dziekuje za wiadomosc!!!

  • Autor: ekkore Data: 2008-10-19 07:39:55

    Podaj przepis, napisz co robiłaś - to może wtedy będziemy mogli pomóc. skoro ma mieć formę chleba, więc nawet nie wiedząc co to, na podstawie innych doświadczeń coś wymyślimy.

  • Autor: kamila258 Data: 2008-10-25 21:10:21

    Piecze sie go z ziemniakow, bialego sera i kaszy gryczanej. Daje sie rowniez smietane, cebule i jajka. I w przepisach to wychodzi jak chleb, ale mnie sie rozpadalo, nie trzymalo... Moze trzeba dodac maki? A

  • Autor: Iloria Data: 2008-10-25 21:34:55

    To brzmi jak wykonanie krupczaka. Podam ci link do mojego przepisu.
    http://wielkiezarcie.com/przepis36070.html
    Nie wiem czy o tym samym myślimy ale jeśli tak to dajesz za mało tłuszczu. Jest za suchy, powinnaś dać więcej śmietany, mleka lub masła.
    Pozdrawiam

  • Autor: kamila258 Data: 2008-10-26 19:51:45

    Dziekuje za przepis!!! To jest prawdopodobnie to, o co mi chodzilo. W najblizszym czasie wyprubuje recepture i dam znac, jaki byl efekt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu