Pomocy! Niedawno pieklam reczuch (placek bilgorajski), ale nie wyszedl mi w formie chleba, czyli tak jak powinien. Czy ktos moglby mi cos doradzic? To potrawa regionalna, juz dosc zapomniana, ale moze znajdzie sie ktos z odpowiednia wiedza... Z gory dziekuje za wiadomosc!!!
Podaj przepis, napisz co robiłaś - to może wtedy będziemy mogli pomóc. skoro ma mieć formę chleba, więc nawet nie wiedząc co to, na podstawie innych doświadczeń coś wymyślimy.
Piecze sie go z ziemniakow, bialego sera i kaszy gryczanej. Daje sie rowniez smietane, cebule i jajka. I w przepisach to wychodzi jak chleb, ale mnie sie rozpadalo, nie trzymalo... Moze trzeba dodac maki? A
To brzmi jak wykonanie krupczaka. Podam ci link do mojego przepisu. http://wielkiezarcie.com/przepis36070.html Nie wiem czy o tym samym myślimy ale jeśli tak to dajesz za mało tłuszczu. Jest za suchy, powinnaś dać więcej śmietany, mleka lub masła. Pozdrawiam
Podaj przepis, napisz co robiłaś - to może wtedy będziemy mogli pomóc. skoro ma mieć formę chleba, więc nawet nie wiedząc co to, na podstawie innych doświadczeń coś wymyślimy.
Piecze sie go z ziemniakow, bialego sera i kaszy gryczanej. Daje sie rowniez smietane, cebule i jajka. I w przepisach to wychodzi jak chleb, ale mnie sie rozpadalo, nie trzymalo... Moze trzeba dodac maki? A
To brzmi jak wykonanie krupczaka. Podam ci link do mojego przepisu.
http://wielkiezarcie.com/przepis36070.html
Nie wiem czy o tym samym myślimy ale jeśli tak to dajesz za mało tłuszczu. Jest za suchy, powinnaś dać więcej śmietany, mleka lub masła.
Pozdrawiam
Dziekuje za przepis!!! To jest prawdopodobnie to, o co mi chodzilo. W najblizszym czasie wyprubuje recepture i dam znac, jaki byl efekt.