Forum

Kuchenne porady

Posiłki regeneracyjne

  • Autor: dankarz Data: 2008-10-22 14:22:10

    Kochani pomóżcie mi, muszę na jutro ustalić menu na posiłki regeneracyjne a raczej profilaktyczne - posiłek taki powinien zawierać ok. 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną ok.1000 kcal, szczerze mówiąc mam tylko parę dań i to jest duuuużo za mało, mam nadzieję, że mi podpowiecie, za każdą podpowiedź będę bardzo wdzięczna, pzodrawiam wszystkich!!

  • Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-22 16:20:32

    Czy  maja to być zupy z wkładką miesną, czy drugie dania?

  • Autor: dankarz Data: 2008-10-22 17:02:12

    Reginko i jedno i drugie, tak sobie myślałam , że może - fasolka po bretońsku, flaki, żurek z kiełbasą, bigos.... i tu mi sie kończy lista, niestety, poradź coś bo sie zupełnie załamię.

  • Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-22 17:11:45

    Bitki w jarzynach z kasza lub ziemniaki lub kluski kladzione
    Bigos
    Gołabki  gulasz z jarzynami kluski
    klops pieczony kasza
    pieczen wieprzowa w jarzynach ziemniaki
     kaszazrazy sos smietanowy
    pulpety z ryby w jarzynach ziemniaki

  • Autor: dankarz Data: 2008-10-22 17:19:28

    Dzięki , jesteś kochana, już trochę lista się powiększyła

  • Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-22 17:19:34

    barszcz ukrainski z wkladka miesna
    kapusniak wkladka kielbasa
    fasolowa wkladka kielbasa
    grochowa  wkladka

  • Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-22 17:21:16

    pyzy z miesem surówka
    pampuchy z gulasz
    pierogi z miesem surowka

  • Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-22 17:22:51

    Wkladka : żeberka , kiełbasa , pieczen wieprzowa, wołowa.kaszanka

  • Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-22 17:26:43

    Sztuka miesa w jarzynach ziemniaki

  • Autor: Regina Florczak Data: 2008-10-22 18:27:44

    Jeżeli choć troche ci pomogłam, to bardzo sie cieszę

  • Autor: dankarz Data: 2008-10-22 19:25:27

    Dzięki Reginko, bardzo mi pomogłaś, jak coś trzeba szybko wymyślić to powstaje mętlik w głowie i pustka, jeszcze raz wielkie dzięki, teraz na pewno stworze menu, pozdrawiam Ciebie serdecznie

Przejdź do pełnej wersji serwisu