Dziękuję, ale to nie to ciasto.Piecze się je na blaszce i jak napisałam jest to murzynek z jabłkami i polewą czekoladową. Dlaczego się tak nazywa nie wiem.Może ktoś inny ma ten przepis
A to już wiem o jaki placek chodzi. Kiedyś widziałam go na WŻ ale teraz nie ma go już. Może taki http://wielkiezarcie.com/przepis29382.html upieczesz zamiast tamtego Pozdrawiam
Znalazłam u sibie przepis Inki21 po nazwą Baba Jaga składniki: 2 szkl. mąki pszennej, 5 jaj całych, kostka margaryny, 2 łyżki kakao, 1 szkl. cukru, łyżeczka kopiasta sody oczyszczonej (broń Boże proszku do pieczenia - wychodzi cydny zakalec), kopiasta łyżka cynamonu, 1 kg. jabłek przepis: cukier +jaja+margaryna, zmiksować na puszystą masę, dodać stopniowo wsypując przesianą mąkę, wymieszać, dodać kakao. cynamon i na końcu sodę, zmiksować. Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę i dodać do ciasta; wymieszać warzechą i przełożyć do dużej tortownicy ( na zdjęciu do przepisu jest blacha) Pi8ec 50 min. w 170* Po ostudzeniu polać polewą lub posypać pudrem
O rany nie doczytałam do końca postów, ale ze mnie gapa, wpisałam przepis nie myśląc wcale o tym, że rzeczywiście autorka mogłaby sobie tego nie życzyć, przepraszam i proszę o usunięcie jeśli to problem
Użytkownik alman napisał w wiadomości: > mam ten przepis, ale podaj jakieś namiary to Ci prześlę, tu niestety nie mogę > zamieścić, bo autorka chyba by sobie tego nie życzyła
dano 39 ponieważ mas zastrzezone namiary na siebie , to musze tutaj sie wypowiedziec; bardzo prosze aby nie podawac i nie rozpowszechniac moich przepisów, skoro juz go podałaś no to cóż, trudno, ale bardzo i Ciebie i wszystkich uzytkowników tej cudownej stronki prosze - jeśli kto posiada moej przepisy u siebie, niech je zachowa dla siebie. Wiecie czemu odeszlam i zablokowałam swoje przepisy na stronce - prosze uszanujcie moją decyzję, nie mam żalu do ciebie dano 39 chciałas pomóc i rozumiem to, a oprócz tego wydaje mi sie ,ze nie wiedziałaś ze sobie nie zycze przekazwania moich przepisów, ale teraz juz wiesz:).pozdraiwam inka21
może ktoś m a przepis na babę jagę,bo moja zniknęła z ulubionych,było to ciasto murzynek z jabłkami,
Pomocy bo to ulubione ciasto moich dzieci!!!
Proszę
http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=187
Dziękuję, ale to nie to ciasto.Piecze się je na blaszce i jak napisałam jest to murzynek z jabłkami i polewą czekoladową.
Dlaczego się tak nazywa nie wiem.Może ktoś inny ma ten przepis
A to już wiem o jaki placek chodzi. Kiedyś widziałam go na WŻ ale teraz nie ma go już. Może taki http://wielkiezarcie.com/przepis29382.html upieczesz zamiast tamtego Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/przepis29382.html Może to?
Znalazłam u sibie przepis Inki21 po nazwą Baba Jaga
składniki: 2 szkl. mąki pszennej, 5 jaj całych, kostka margaryny, 2 łyżki kakao, 1 szkl. cukru, łyżeczka kopiasta sody oczyszczonej (broń Boże proszku do pieczenia - wychodzi cydny zakalec), kopiasta łyżka cynamonu, 1 kg. jabłek
przepis: cukier +jaja+margaryna, zmiksować na puszystą masę, dodać stopniowo wsypując przesianą mąkę, wymieszać, dodać kakao. cynamon i na końcu sodę, zmiksować. Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę i dodać do ciasta; wymieszać warzechą i przełożyć do dużej tortownicy ( na zdjęciu do przepisu jest blacha) Pi8ec 50 min. w 170* Po ostudzeniu polać polewą lub posypać pudrem
Hmm... Może coś w ten deseń? TUTAJ Muszę przyznać, że bardzo ładnie wygląda. Polewę można zawsze dorobić, no nie? ^.- Ale, jak uważasz ^.-
mam ten przepis, ale podaj jakieś namiary to Ci prześlę, tu niestety nie mogę zamieścić, bo autorka chyba by sobie tego nie życzyła
Podaję mojego e-maila beabar7@poczta.fm,
mam nadzieję,że to ten przepis,dziękuję
no, już został wyżej podany.......mam ten sam przepis
O rany nie doczytałam do końca postów, ale ze mnie gapa, wpisałam przepis nie myśląc wcale o tym, że rzeczywiście autorka mogłaby sobie tego nie życzyć, przepraszam i proszę o usunięcie jeśli to problem
BABA JAGA?!W przekroju wygląda a la' czarny salceson i taka nazwa figuruje w moim kajeciku.Pozdrawiam!
Dziękuję za pomoc,baba jaga już się piecze,dziękuję
Użytkownik alman napisał w wiadomości:
> mam ten przepis, ale podaj jakieś namiary to Ci prześlę, tu niestety nie mogę
> zamieścić, bo autorka chyba by sobie tego nie życzyła
dano 39 ponieważ mas zastrzezone namiary na siebie , to musze tutaj sie wypowiedziec; bardzo prosze aby nie podawac i nie rozpowszechniac moich przepisów, skoro juz go podałaś no to cóż, trudno, ale bardzo i Ciebie i wszystkich uzytkowników tej cudownej stronki prosze - jeśli kto posiada moej przepisy u siebie, niech je zachowa dla siebie. Wiecie czemu odeszlam i zablokowałam swoje przepisy na stronce - prosze uszanujcie moją decyzję, nie mam żalu do ciebie dano 39 chciałas pomóc i rozumiem to, a oprócz tego wydaje mi sie ,ze nie wiedziałaś ze sobie nie zycze przekazwania moich przepisów, ale teraz juz wiesz:).pozdraiwam inka21