Wprawdzie mam na imię Ania,jestem tu od niedawna,ale za co tak nie lubicie tego Janka?Tak jak różne są kobiety,tak i mężczyźni. Mars-Wenus...,równouprawnienie,wolność słowa i tolerancja inności nade wszystko."Faceci to egoistyczne świnie"...to Twoja prowokacja,aczkolwiek z pewnością tak nie uważasz...?!
Użytkownik zielona70 napisał w wiadomości: > Wprawdzie mam na imię Ania,jestem tu od niedawna,ale za co tak nie lubicie > tego Janka?Tak jak różne są kobiety,tak i > mężczyźni.Mars-Wenus...,równouprawnienie,wolność słowa i tolerancja inności > nade wszystko."Faceci to egoistyczne świnie"...to Twoja > prowokacja,aczkolwiek z pewnością tak nie uważasz...?!
Zosia zaczekajmy na Janka ;) i chyba wlasnie nie bardzo rozumiesz oco tu biega
Droga Aniu, ... właśnie ta Wiedźma Pikowana należy do bandy, która mnie lubi(chyba). ...jednak nie powiem że należy do moich fanek, (grzyba) bo z bandy moich przeciwniczek znów jakaś "nie wiedźma" powie (czyli przygada) ...znów swój klub fanek zakłada (***) zwariowanyJanek, za co bym musiał znów dać komuś po głowie (czyli nawkłada)...
P.S. Chociaż już nawet nieco Cie polubiłem, Pychola nie prześlę,...dlaczego spytasz... W innym wątku już to tłumaczyłem, Jeśli chcesz wiedzieć ...do niego zawitasz.
Głodny'm cholera jest niesamowicie, Podjeść muszę nieco, chcę by głód znik(ł) ... Odpowiedź dam więc pełną ... wcześniej niż świcie Dostaniesz za swoje Ty Wiedźmio Pik...
Mnie się wydaje, że to tak chciałaś mi napisać swój list do mnie:
nie biegnij za mną proszę spotkałam cię gdy na spacer z psem wybiegłeś ja pospiechu nie znoszę by kroku jemu dorównać,...też biegłeś gonisz a ja uciekam jak zwykle, mylnie rozumiem męskie kroki zaczekaj to i ja zaczekam ... myślę , że jak my, skaczecie na boki nie biegnij bo nie złapiesz takim rozumowaniem mój Boże w mych marzeniach się nie połapiesz bo marząc tylko,...kobieta i ...nie możeI(?!) czy kochasz miłością prawdziwą dziwne jak widzisz miły zadałam pytanie i dlatego gonisz mnie choć ja ledwo żywą ? Czy gonisz mnie ...bym schudła i była szczęśliwą zatrzymaj się zajrzyj do mego serca które chociaż lekko otłuszczone a zobaczysz jak je z braku miłosci skręca chyba to z zazdrości o... żonę biegniesz by brać jedynie większy oddech w swe płuca faceci to egoistyczne świnie ! cóż, niejedna blondynka, ( po nieudanym podrywie) ... zwykle, wam to zarzuca...
...... ... może tak się zdarzy, że ktoś jeszcze się odważy... zyczenia mam egoistyczne może, i ktoś sam zechce, że mu przyłożę, z lekką ironią, może z ostrą kpiną ... tu wszystko (na WuŻecie!) moze być przyczyną ...
Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > Dorotka, wrzuć jakiś tekst, ...bo narodowi odwagi chyba brak, albo z nadmiaru > życiowego horroru, znika w Polakach poczucie humoru,lub zgnuśniał, cóż bywa i > tak ...
znizasz glos cieply ,mily ,dobry, mowisz~~ skarbie dzien dobry glos czuly ,wrazliwy, przenikajacy lecz dobrotliwy moje uszy chlona go lapczywie jakby baly sie ze straca go gdy beda zbyt natarczywe chce go zatrzymac w zakamrkach mych zmyslow umiescic je na piedestale ,napajac sie jego barwa stale znizasz glos a ja rozplywam sie pod jego tonem , tonem basowym lecz lekkim i ujarzmionym miekko mowisz muskajac me uszy mam wtedy wrazenie jakbys slowa pruszyl czuje niemal namacalnie dzwiek uczucia impulsy milosci ktora w mym ciele gosci zatrzymam te doznania i wspomniena bo swiat juz za mnie wszystko pozmienial zabral mi glosu twojego tony a co zostawil ? chyba tylko dzwony
tylko nie prozę ...!!!!!!!!!!!!!!!!!! no bo jak Ci przyłożę, ja nie umiem (prozaicznie) na wesoło, choć bardzo się staram, szczególnie gdy żąda tego ...sexiara, takie sprawy ja biore poważnie, bo przed sexem biorę ...łaźnię, szczególnie gdy w łoże , wejdzie dziewczę , jak ty hoże
No nie wiem jak mi się udało ale takiego tasiemca, do tego nasiąkniętego liryką przerobić w żartobliwy było mi naprawde ciężko. A czy się udało, ...sami ocenić musicie. Zachować nalezytą składnię ... nie wiem czy udało się. Dla ułatwienia sobie ..pominąłem wszelka interpunkcję oprócz tej którą Dama-Pik wstawiła...
Jak przystało na Nią pozostawiłem Jej kolor karciany, sam się ubrałem w błękit, mój kolor ukochany... I tylko Wiedźma Pikowana wybaczy mi może, że tytuł wierszyka sam dziś ułożę...
Przygoda z motylkiem
Dzień był piękny i wesoły dzieci poszły już do szkoły na mym oknie usiadł motyl kolorowy
taki lekki bysio zdrowy swe skrzydła rozłożył nieśmiale marzeń moich poruszył tym fale swój powab roztoczył niedbale nie speszył się wzrokiem mym wcale Czar jego mnie zauroczył jak gdyby w ciało me cały wkroczył patrzę i nie wierze własnymi oczy on idzie a przed nim coś jeszcze sie toczy Skrzydła motyla barwami krzyczą jak gdyby dziewczyna machała spódnicą kolory tęczy mą duszę zachwycą jak pole rolnika zasiane pszenicą Przewaga zieleni nadzieję przynosi i wiarę w męskość motyla podnosi nadzieje bym o miłość nie musiała już prosić i w szale erotycznym na wyżyny się wznosić Błękit romantyzm we mnie wyzwala wiele za szczyt uniesień dzisiaj bym dała na chwilę zadumy i marzeń pozwala że wszystko co mam za to bym wydała Czerwień pobudza i coś u niego gdzieś tam wzbudza me zmysły rozbudza myśli przygasłe wybudza czerwieni jednak wciąż mało by wstyd ukryć więcej by się zdało motylku przysiądź na mym ramieniu śmiało ! jak ja, myśl tylko o tym by się udało Od tej pory już nie będziesz sam chociaż stale byłeś wśród dam zabiorę Cie do domu przyjaciela mam któremu dla ciebie od dziś wolne dam polecimy heen wysoko na skrzydłach marzeń ukłonimy się obłokom by uniknąć niemiłych zdarzeń Pozdrowimy księżyc i słoneczko ja w twych ramionach jak dziecko by sprzyjało dwóm gwiazdeczkom i grzać kazały ciepłym promyczkom ehh ...motylku mój MILUTKI zejdź ramienia zacznij dzieło Ty rozpędzasz wszystkie smutki choć sie jeszcze nie zaczęło Świat mi pokolorowałeś smutne tym myśli przerwałeś chciałeś czy nie zamierzałeś dzieła jednak dokonałeś nasze światy choć tak różne a jak bliskie chociaż myśli często śliskie ale to jest jasne i oczywiste myśli moje są dla ciebie przejrzyste Motyl kocha wolność lekkość, piękno i błękitne niebo jak człowiek lata też za swoją sexpotrzebą i nie ma chyba na świecie człowieka którego radość większa czeka którego piękno skrzydeł motyla nie urzeka któremu jak mnie spełni się dziś marzeń rzeka Motylku chce Cie ubrać w słowa lecz od natłoku myśli pękami głowa przylatuj a ma tęsknota za pięknem wnet sie schowa i myślę tylko jak po wszystkim ,...motyl się zachowa
Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > No nie wiem jak mi się udało ale takiego tasiemca, do tego nasiąkniętego > liryką przerobić w żartobliwy było mi naprawde ciężko. A czy się udało, > ...sami ocenić musicie. Zachować nalezytą składnię ... nie wiem czy udało > się. Dla ułatwienia sobie ..pominąłem wszelka interpunkcję oprócz tej którą > Dama-Pik wstawiła...Jak przystało na Nią pozostawiłem Jej kolor > karciany, sam się ubrałem w błękit, mój kolor ukochany... I tylko > Wiedźma Pikowana wybaczy mi może, że tytuł wierszyka sam dziś > ułożę...Przygoda z motylkiemDzień był piękny i wesołydzieci poszły już do > szkołyna mym oknie usiadł motyl kolorowy taki lekki bysio zdrowyswe skrzydła > rozłożył nieśmialemarzeń moich poruszył tym faleswój powab roztoczył > niedbalenie speszył się wzrokiem mym wcaleCzar jego mnie zauroczył jak gdyby w > ciało me cały wkroczyłpatrzę i nie wierze własnymi oczyon idzie a przed nim > coś jeszcze sie toczySkrzydła motyla barwami krzycząjak gdyby dziewczyna > machała spódnicą kolory tęczy mą duszę zachwycąjak pole rolnika zasiane > pszenicąPrzewaga zieleni nadzieję przynosii wiarę w męskość motyla > podnosinadzieje bym o miłość nie musiała już prosići w szale erotycznym na > wyżyny się wznosićBłękit romantyzm we mnie wyzwalawiele za szczyt uniesień > dzisiaj bym dała na chwilę zadumy i marzeń pozwalaże wszystko co mam za > to bym wydałaCzerwień pobudzai coś u niego gdzieś tam wzbudzame zmysły > rozbudzamyśli przygasłe wybudzaczerwieni jednak wciąż małoby wstyd ukryć > więcej by się zdałomotylku przysiądź na mym ramieniu śmiało !jak ja, myśl > tylko o tym by się udało Od tej pory już nie będziesz samchociaż stale > byłeś wśród dam zabiorę Cie do domu przyjaciela mamktóremu dla ciebie od > dziś wolne dam polecimy heen wysokona skrzydłach marzeń ukłonimy się > obłokomby uniknąć niemiłych zdarzeń Pozdrowimy księżyc i słoneczkoja w > twych ramionach jak dziecko by sprzyjało dwóm gwiazdeczkomi grzać kazały > ciepłym promyczkom ehh ...motylku mój MILUTKIzejdź ramienia zacznij > dzieło Ty rozpędzasz wszystkie smutkichoć sie jeszcze nie > zaczęło Świat mi pokolorowałeśsmutne tym myśli przerwałeśchciałeś czy nie > zamierzałeśdzieła jednak dokonałeś nasze światy choć tak różne a jak > bliskiechociaż myśli często śliskie ale to jest jasne i oczywistemyśli > moje są dla ciebie przejrzyste Motyl kocha wolność lekkość, piękno i > błękitne niebojak człowiek lata też za swoją sexpotrzebą i nie ma chyba > na świecie człowiekaktórego radość większa czeka którego piękno skrzydeł > motyla nie urzekaktóremu jak mnie spełni się dziś marzeń rzeka Motylku > chce Cie ubrać w słowalecz od natłoku myśli pękami głowa przylatuj a ma > tęsknota za pięknem wnet sie schowai myślę tylko jak po wszystkim ,...motyl > się > zachowa > (fin)
Jednak nie wytrzymałem i ... podjąłem wyzwanie. Według (własnej!) zasady:nie mów że nie dasz rady, ... próbuj ... Czy udanie(?) ... Kolory oczywiście bez zmian, tylko z prozy próbowałem wiersz utworzyć...i chyba tak miało być...
tak lubię gdy ...
znizasz glos cieply ,mily ,dobry,
chociaż mówią że zwykle tak zaczynasz
mowisz~~ skarbie dzien dobry
a potem rózne cuda wyczyniasz
glos czuly ,wrazliwy, przenikajacy
jak dotyk ...bardziej niż podniecający
lecz dobrotliwy moje uszy chlona go lapczywie
gdy palce twe czuję we włosów mej grzywie
jakby baly sie ze straca go gdy beda zbyt natarczywe
lecz wiem, że nie tylko one dziś bedą szczęśliwe
chce go zatrzymac w zakamrkach mych zmyslow
pewna, że jak zwykle jest pełen pomysłów
umiescic je na piedestale ,napawajac sie jego barwa
gdy ja opleciona twoimi rękami jakby nićmi jedwabnika larwa
stale znizasz glos a ja rozplywam sie pod jego tonem,
znana czy nie znana, obiera jablka od rana. lubi przygotowywac nalewki swe, i napic kiedy tylko chce :)
pisac jak janek i pik nie potrafie, wiec nie mowcie ze nuda bo rymowanka i mnie sie czasami uda:):):):):):) zycze milego dnia, bodek -- czyli ja :):):):):)
nie biegnij za mna prosze
ja pospiechu nie znosze
gonisz a ja uciekam
zaczekaj to i ja zaczekam
nie biegnij bo nie zlapiesz
w mych marzeniach sie nie polapiesz
czy kochasz miloscia prawdziwa
i dlatego gonisz mnie choc ja ledwo zywa ?
zatrzymaj sie zajzyj do mego serca
a zobaczysz jak je z braku milosci skreca
biegniesz by brac jedynie
faceci to egoistyczne swinie !
Wprawdzie mam na imię Ania,jestem tu od niedawna,ale za co tak nie lubicie tego Janka?Tak jak różne są kobiety,tak i mężczyźni.
Mars-Wenus...,równouprawnienie,wolność słowa i tolerancja inności nade wszystko."Faceci to egoistyczne świnie"...to Twoja prowokacja,aczkolwiek z pewnością tak nie uważasz...?!
Zielona70 chyba nie zrozumiałaś o co tak naprawdę tu chodzi
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=199005&post=199624&offset=0 przeczytaj ten wątek to zrozumiesz.
mysha....dziekuje :)
Nie ma za co:)
Użytkownik zielona70 napisał w wiadomości:
> Wprawdzie mam na imię Ania,jestem tu od niedawna,ale za co tak nie lubicie
> tego Janka?Tak jak różne są kobiety,tak i
> mężczyźni.Mars-Wenus...,równouprawnienie,wolność słowa i tolerancja inności
> nade wszystko."Faceci to egoistyczne świnie"...to Twoja
> prowokacja,aczkolwiek z pewnością tak nie uważasz...?!
Droga Aniu, ...

właśnie ta Wiedźma Pikowana należy do bandy, która mnie lubi(chyba).
...jednak nie powiem że należy do moich fanek, (grzyba)
bo z bandy moich przeciwniczek znów jakaś "nie wiedźma" powie (czyli przygada)
...znów swój klub fanek zakłada (***) zwariowanyJanek,
za co bym musiał znów dać komuś po głowie (czyli nawkłada)...
P.S.
Chociaż już nawet nieco Cie polubiłem,
Pychola nie prześlę,...dlaczego spytasz...
W innym wątku już to tłumaczyłem,
Jeśli chcesz wiedzieć ...do niego zawitasz.
Głodny'm
cholerajest niesamowicie,Podjeść muszę nieco, chcę by głód znik(ł) ...
Odpowiedź dam więc pełną ... wcześniej niż świcie
Dostaniesz za swoje Ty Wiedźmio Pik...
Mnie się wydaje, że to tak chciałaś mi napisać swój list do mnie:
spotkałam cię gdy na spacer z psem wybiegłeś
ja pospiechu nie znoszę
by kroku jemu dorównać,...też biegłeś
gonisz a ja uciekam
jak zwykle, mylnie rozumiem męskie kroki
zaczekaj to i ja zaczekam ...
myślę , że jak my, skaczecie na boki
nie biegnij bo nie złapiesz
takim rozumowaniem mój Boże
w mych marzeniach się nie połapiesz
bo marząc tylko,...kobieta i ...nie możeI(?!)
czy kochasz miłością prawdziwą
dziwne jak widzisz miły zadałam pytanie
i dlatego gonisz mnie choć ja ledwo żywą ?
Czy gonisz mnie ...bym schudła i była szczęśliwą
zatrzymaj się zajrzyj do mego serca
które chociaż lekko otłuszczone
a zobaczysz jak je z braku miłosci skręca
chyba to z zazdrości o... żonę
biegniesz by brać jedynie
większy oddech w swe płuca
faceci to egoistyczne świnie !
cóż, niejedna blondynka,
( po nieudanym podrywie)
... zwykle, wam to zarzuca...
No nie! Ależ Wam to wychodzi!!! Jeszcze raz wielkie brawaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kibicuję Wam szczerze i liczę na więcej. (ja tak nie umie
)
SUPER!!!!!
cos kolo tego :)myslalam ze bedzie bardziej dobitnie
... może tak się zdarzy,
że ktoś jeszcze się odważy...
zyczenia mam egoistyczne może,
i ktoś sam zechce, że mu przyłożę,
z lekką ironią, może z ostrą kpiną ...
tu wszystko (na WuŻecie!) moze być przyczyną ...
tak na poważnie
to za ciężki temat wybrałaś
...zasapałem sie przy tym bieganiu
.
ruch to zdrowie :)
tak na powaznie
Dorotka, wrzuć jakiś tekst, ...
bo narodowi odwagi chyba brak,
albo z nadmiaru życiowego horroru,
znika w Polakach poczucie humoru,
lub zgnuśniał, cóż bywa i tak ...
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> Dorotka, wrzuć jakiś tekst, ...bo narodowi odwagi chyba brak, albo z nadmiaru
> życiowego horroru, znika w Polakach poczucie humoru,lub zgnuśniał, cóż bywa i
> tak ...
O kurcze! Aż mnie ciarki przeszły. Wspaniale...
tylko nie prozę ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no bo jak Ci przyłożę,
ja nie umiem (prozaicznie) na wesoło, choć bardzo się staram,
szczególnie gdy żąda tego ...sexiara,
takie sprawy ja biore poważnie,
bo przed sexem biorę ...łaźnię,
szczególnie gdy w łoże ,
wejdzie dziewczę , jak ty hoże
Dzień był piękny i wesoły na mym oknie usiadł motyl kolorowy
Dzień był piękny i wesoły
na mym oknie usiadł motyl kolorowy
swój powab roztoczył niedbale
patrzę i nie wierze własnymi oczy
kolory tęczy mą duszę zachwycą
nadzieje bym o miłość nie musiała już prosić
na chwilę zadumy i marzeń pozwala
me zmysły rozbudza
motylku przysiąć na mym ramieniu smialo !
zabiore Cie do domu przyjaciela mam
ukłonimy się obłokom
Pozdrowimy księżyc i słoneczko
by sprzyjało dwóm gwiazdeczkom
Ty rozpędzasz wszystkie smutki
ale to jest jasne i oczywiste
którego piękno skrzydeł motyla nie urzeka
przylatuj a ma tęsknota za pięknem wnet sie schowa
Czy ta wersja tego tasiemca, nie jest bliższa prawdy, w układzie wersów?
Swoją drogą już dłuższego nie mogłaś znaleźć ... Wiedźmo Pikowana..;-)))
Janek no nie dogodze Ci widze :(
No nie wiem jak mi się udało ale takiego tasiemca, do tego nasiąkniętego liryką przerobić w żartobliwy było mi naprawde ciężko.
A czy się udało, ...sami ocenić musicie. Zachować nalezytą składnię ... nie wiem czy udało się. Dla ułatwienia sobie ..pominąłem wszelka interpunkcję oprócz tej którą Dama-Pik wstawiła...
Jak przystało na Nią pozostawiłem Jej kolor karciany,
sam się ubrałem w błękit, mój kolor ukochany...
I tylko Wiedźma Pikowana wybaczy mi może,
że tytuł wierszyka sam dziś ułożę...
Przygoda z motylkiem
Dzień był piękny i wesoły
dzieci poszły już do szkoły
na mym oknie usiadł motyl kolorowy
swe skrzydła rozłożył nieśmiale
marzeń moich poruszył tym fale
swój powab roztoczył niedbale
nie speszył się wzrokiem mym wcale
Czar jego mnie zauroczył
jak gdyby w ciało me cały wkroczył
patrzę i nie wierze własnymi oczy
on idzie a przed nim coś jeszcze sie toczy
Skrzydła motyla barwami krzyczą
jak gdyby dziewczyna machała spódnicą
kolory tęczy mą duszę zachwycą
jak pole rolnika zasiane pszenicą
Przewaga zieleni nadzieję przynosi
i wiarę w męskość motyla podnosi
nadzieje bym o miłość nie musiała już prosić
i w szale erotycznym na wyżyny się wznosić
Błękit romantyzm we mnie wyzwala
wiele za szczyt uniesień dzisiaj bym dała
na chwilę zadumy i marzeń pozwala
że wszystko co mam za to bym wydała
Czerwień pobudza
i coś u niego gdzieś tam wzbudza
me zmysły rozbudza
myśli przygasłe wybudza
czerwieni jednak wciąż mało
by wstyd ukryć więcej by się zdało
motylku przysiądź na mym ramieniu śmiało !
jak ja, myśl tylko o tym by się udało
Od tej pory już nie będziesz sam
chociaż stale byłeś wśród dam
zabiorę Cie do domu przyjaciela mam
któremu dla ciebie od dziś wolne dam
polecimy heen wysoko
na skrzydłach marzeń
ukłonimy się obłokom
by uniknąć niemiłych zdarzeń
Pozdrowimy księżyc i słoneczko
ja w twych ramionach jak dziecko
by sprzyjało dwóm gwiazdeczkom
i grzać kazały ciepłym promyczkom
ehh ...motylku mój MILUTKI
zejdź ramienia zacznij dzieło
Ty rozpędzasz wszystkie smutki
choć sie jeszcze nie zaczęło
Świat mi pokolorowałeś
smutne tym myśli przerwałeś
chciałeś czy nie zamierzałeś
dzieła jednak dokonałeś
nasze światy choć tak różne a jak bliskie
chociaż myśli często śliskie
ale to jest jasne i oczywiste
myśli moje są dla ciebie przejrzyste
Motyl kocha wolność lekkość, piękno i błękitne niebo
jak człowiek lata też za swoją sexpotrzebą
i nie ma chyba na świecie człowieka
którego radość większa czeka
którego piękno skrzydeł motyla nie urzeka
któremu jak mnie spełni się dziś marzeń rzeka
Motylku chce Cie ubrać w słowa
lecz od natłoku myśli pękami głowa
przylatuj a ma tęsknota za pięknem wnet sie schowa
i myślę tylko jak po wszystkim ,...motyl się zachowa
(fin)
Super
jesteście niesamowici!! super.. ja tak nie umiem :((
Janku jesteś The Best!!!!! Masz na forum (a co sobie będę żałowała) mnóstwo pycholi i buziaków!!!!

Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> No nie wiem jak mi się udało ale takiego tasiemca, do tego nasiąkniętego
> liryką przerobić w żartobliwy było mi naprawde ciężko. A czy się udało,
> ...sami ocenić musicie. Zachować nalezytą składnię ... nie wiem czy udało
> się. Dla ułatwienia sobie ..pominąłem wszelka interpunkcję oprócz tej którą
> Dama-Pik wstawiła...Jak przystało na Nią pozostawiłem Jej kolor
> karciany, sam się ubrałem w błękit, mój kolor ukochany... I tylko
> Wiedźma Pikowana wybaczy mi może, że tytuł wierszyka sam dziś
> ułożę...Przygoda z motylkiemDzień był piękny i wesołydzieci poszły już do
> szkołyna mym oknie usiadł motyl kolorowy taki lekki bysio zdrowyswe skrzydła
> rozłożył nieśmialemarzeń moich poruszył tym faleswój powab roztoczył
> niedbalenie speszył się wzrokiem mym wcaleCzar jego mnie zauroczył jak gdyby w
> ciało me cały wkroczyłpatrzę i nie wierze własnymi oczyon idzie a przed nim
> coś jeszcze sie toczySkrzydła motyla barwami krzycząjak gdyby dziewczyna
> machała spódnicą kolory tęczy mą duszę zachwycąjak pole rolnika zasiane
> pszenicąPrzewaga zieleni nadzieję przynosii wiarę w męskość motyla
> podnosinadzieje bym o miłość nie musiała już prosići w szale erotycznym na
> wyżyny się wznosićBłękit romantyzm we mnie wyzwalawiele za szczyt uniesień
> dzisiaj bym dała na chwilę zadumy i marzeń pozwalaże wszystko co mam za
> to bym wydałaCzerwień pobudzai coś u niego gdzieś tam wzbudzame zmysły
> rozbudzamyśli przygasłe wybudzaczerwieni jednak wciąż małoby wstyd ukryć
> więcej by się zdałomotylku przysiądź na mym ramieniu śmiało !jak ja, myśl
> tylko o tym by się udało Od tej pory już nie będziesz samchociaż stale
> byłeś wśród dam zabiorę Cie do domu przyjaciela mamktóremu dla ciebie od
> dziś wolne dam polecimy heen wysokona skrzydłach marzeń ukłonimy się
> obłokomby uniknąć niemiłych zdarzeń Pozdrowimy księżyc i słoneczkoja w
> twych ramionach jak dziecko by sprzyjało dwóm gwiazdeczkomi grzać kazały
> ciepłym promyczkom ehh ...motylku mój MILUTKIzejdź ramienia zacznij
> dzieło Ty rozpędzasz wszystkie smutkichoć sie jeszcze nie
> zaczęło Świat mi pokolorowałeśsmutne tym myśli przerwałeśchciałeś czy nie
> zamierzałeśdzieła jednak dokonałeś nasze światy choć tak różne a jak
> bliskiechociaż myśli często śliskie ale to jest jasne i oczywistemyśli
> moje są dla ciebie przejrzyste Motyl kocha wolność lekkość, piękno i
> błękitne niebojak człowiek lata też za swoją sexpotrzebą i nie ma chyba
> na świecie człowiekaktórego radość większa czeka którego piękno skrzydeł
> motyla nie urzekaktóremu jak mnie spełni się dziś marzeń rzeka Motylku
> chce Cie ubrać w słowalecz od natłoku myśli pękami głowa przylatuj a ma
> tęsknota za pięknem wnet sie schowai myślę tylko jak po wszystkim ,...motyl
> się
> zachowa
> (fin)
Jednak nie wytrzymałem i ... podjąłem wyzwanie. Według (własnej!) zasady:nie mów że nie dasz rady, ... próbuj ...
Czy udanie(?) ... Kolory oczywiście bez zmian, tylko z prozy próbowałem wiersz utworzyć...i chyba tak miało być...
Janek gratuluje :)
Kurcze - jestem pod duuuuuuuużym wrażeniem. Jesteście niesamowici. A jacy zdolni. Czapki z głów.
Co za fantazja! Jakie pomysły! Jestem pełna uznania dla Was. Gratuluję.
AAAAAAAAAAAAllllllllle nuuuuuuuudno ...
Janek napisał:
AAAAAAAAAAAAllllllllle nuuuuuuuudno ...
mówi sie trudno,
mało tu piszących wierszem
Dama_pik, Janek i kto jeszcze?
Była Dama ...Wiedźma Pik'owana,
Moze treraz Baśka ,
...ta z nalewek znana?
znana czy nie znana,
obiera jablka od rana.
lubi przygotowywac nalewki swe,
i napic kiedy tylko chce :)
pisac jak janek i pik nie potrafie,
wiec nie mowcie ze nuda
bo rymowanka i mnie sie czasami uda:):):):):):)
zycze milego dnia,
bodek -- czyli ja :):):):):)