Forum

Kuchenne porady

tani thermomix

• Autor: Bilka Data: 2008-10-26 21:50:14

Kochani!!! Napaliłam się na ten robot ale jest dla mnie stanowczo za drogi... Szukam więc innego źródła niż sprzedaż bezpośrednia. Sprawdzałam na ebayu i thermomix21 kosztuje tu ok.1500zł a nawet taniej. Te roboty są do kupienia we Francji, Hiszpanii itp Koszty przesyłki-ok 100zł. Tak więc ogólnie duuużo taniej. Proszę więc niech mnie ktoś oświeci gdzie tkwi haczyk??? Czy to są może roboty używane ??? Sama nie wiem co o tym myśleć..

• Autor: makusia Data: 2008-10-26 22:21:52

a to ciekawe...

• Autor: anay Data: 2008-10-26 22:42:18

a to jakieś fiku miku, ze taka cena?
    co do różnic pomiędzy innymi krajami a Polską, to może się tak zdarzyć, jeśli dystrybutor, wiedząc, że jest jedyny narzuci sobie dużą marżę. 

• Autor: Glumanda Data: 2008-10-27 06:23:01

A moze to zwyczajnie, tania podrobka? z Chin?.... Ja kupilam kiedys zestaw mikserow ... opiewany w TV jako extra i super... nawet mial na opakowaniu wzmianki, ze jest to produkt znany z TV!! i co??? uzylam w domu dwa razy..i lozysko na dole miksera,  ktore zakladalo sie na blok z motorem .. bylo dokladnie wyrobione.. a naokolo wiorki z plastiku. Odnioslam do sklepu i zwrocono mi pieniadze. Od tej pory nie zauwazam nawet takich tanich ofert... Oj na tym swiecie jest jeszcze duzo czarnych owieczek. Mam nadzieje, ze znajdziesz jakis korzytsny Thermofix i nie bedzie to jakas podroba!

• Autor: ekkore Data: 2008-10-27 09:09:21

Przejrzałam niemiecką ofertę. Za 399 euro jest używany. Nowy kosztuje 945 euro. drugi tańszy (814) niby jest nowy - ale gwarancja do przedwczoraj - więc z nowością pic na wodę...

• Autor: ekkore Data: 2008-10-27 09:23:05

te ceny dotyczą wersji TM 31. TM 21 jest starsza. I nie wiem czy legalny dystrybutor, któremu zależy na sprzedaży najnowszej wersji będzie próbował sprzedawać starsze. Moim zdaniem większość z tych oferowanych to używane, na aukcjach jest napisane - nie wiem czy na wszystkich, bo przejrzałam wyrywkowo.

Przejdź do pełnej wersji serwisu