Forum

Gawędy o jedzeniu

Przepisy dla laików?

• Autor: ewaklaudia Data: 2008-10-28 15:26:38

Od kilku tygodni jestem skazana na samodzielne gotowanie, a niestety nie mam w pobliżu takiej osoby, która nauczyłaby mnie gotować :-(

Jestem więc samouczkiem.

Przeglądam tutaj wiele przepisów, ale strasznie dużo czasu mi schodzi z tym, żeby znaleźć coś co mogłabym przyrządzić.
    Tym bardziej, że nie wiem które dania wymagają wiele trudności, a które mniej.

Chciałabym skorzystać z przepisów łatwych, dokładnie opisanych i najlepiej ze zdjęciami (krok po kroku). Czy ktoś ma takie przepisy?
    Ewentualnie, może ktoś mi podpowie od jakich dań powinnam zacząć moją kulinarną przygodę? :-)

Liczę się z tym, że nie od razu mi wszystko wyjdzie, ale mam nadzieję że z czasem zostanę dobrą kucharką domową :-)

Bardzo proszę o pomoc :-)

• Autor: ewaklaudia Data: 2008-10-28 19:34:01

Zaglądałam na Szkołę Gotowania, ale tam jest bardzo malutko przepisów, i już je wypróbowałam :-)

Nie wiedziałam, że jest znaczek który oznacza skalę trudności. Teraz to mi ułatwi też sprawę.
    No i na pewno skorzystam tez z Waszych przepisów :-)  dziękuję.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2008-10-29 11:32:22

ewoklaudio o napisz prosze jakie przepisy Cie interesuja to zamiescimy wiecej. Nieskromnie powiem zajrzyj jeszcze do moich i koniecznie ave czy mariiteresy - maja bardzo dobrzeopisane przepisy. jest takich oczywiscie o wiele wecej ale tedwie osoby wpadly mina szybko do glowy.

• Autor: makusia Data: 2008-10-28 16:14:44

możesz skorzystać ze szkoły gotowania http://wielkiezarcie.com/artykuly_grupa.php?id=6

• Autor: Janek Data: 2008-10-28 16:35:01

Może spróbuj w moich coś poszukać, są w miarę (?) wg, mnie dokładnie opisane
    a znajdziesz je TUTAJ .....

• Autor: GosiaOln Data: 2008-10-28 20:28:40

Każdy przepis jest tutaj oznaczony, czy jest trudny, czy latwy to powinno Ci pomóc :). Jesli lubisz pikantne rzeczy polecam moje Skrzydełka Diabełka :) Rewelacyjnie szybkie i proste :)

• Autor: GosiaOln Data: 2008-10-28 20:33:04

a! i jeśli wpiszesz w wyszukiwarkę np. słowo PROSTE czy ŁATWE na pewno coś znajdziesz wśród przepisów :) Pozdrawiam!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu