Nie ma nikogo na czacie , wiec może tu ktoś mi pomoże. Może głupie mam pytanie ,ale wiem ,że mnie nikt tu nie wyśmieje. Chciałam upiec ciasto a nie mam już papieru do wyłożenia blaszki , czy folia aluminiowa może być_????.
Folia aluminiowa może być zastosowana jedynie do przykrycia tego co się piecze. Natomiast nie nadaje się do wyściełania nia formy, gdyż w tym wypadku metal będzie przylegać do metalu i powstaną "zwariowane" warunki termiczne. Jesli idzie o mnie - to serdecznie odradzam!
Zgadzam się z Tobą lubczyku. Sama raz tak zrobiłam z braku papieru do pieczenia. Umęczyłam się później z drapaniem folii . Człowiek uczy się na błędach .ASTI odradzam. Pozdrawiam Aga
Nie ma nikogo na czacie , wiec może tu ktoś mi pomoże. Może głupie mam pytanie ,ale wiem ,że mnie nikt tu nie wyśmieje. Chciałam upiec ciasto a nie mam już papieru do wyłożenia blaszki , czy folia aluminiowa może być_????.
Jasne, że folia aluminiowa się nadaje. Błyszcząca strona na zewnątrz zatrzymuje ciepło, a matowa przepuszcza i szybciej się piecze.
dziękuję bardzo
Folia aluminiowa może być zastosowana jedynie do przykrycia tego co się piecze. Natomiast nie nadaje się do wyściełania nia formy, gdyż w tym wypadku metal będzie przylegać do metalu i powstaną "zwariowane" warunki termiczne. Jesli idzie o mnie - to serdecznie odradzam!
Zgadzam się z Tobą lubczyku. Sama raz tak zrobiłam z braku papieru do pieczenia. Umęczyłam się później z drapaniem folii . Człowiek uczy się na błędach .ASTI odradzam.
Pozdrawiam Aga