U mnie nie bedzie salatek,tylko pomidory z cebula i mozarella,Bedzie za to surowka z kiszonej kapusty,z racji tego ze w sobote beda na obiad pstragi ktore kupilam dzisiaj w markecie,znow trafilam na promocje swiezutkich ! w niedziele bedzie mizeria, udka z warzywami wg Glumandy.
U mnie w sobotę Beef Strogonow / wg mojego przepisu /z bagietką , w niedzielę rosól z makaronem i pieczony kurczak oraz mizeria. Z sałatek przygotuje pyszną - chińską 2 / wg Anek D /, poza tym pieczeń nadziewaną pieczarkami i marchewką z mięsa mielonego / wg Anek D/, podam ja na zimno, bo spodziewam sie gosci. No i upieke mój sernik kalinowski. No i mam juz ugotowany mój bigos .
Powiem szczerze, że u mnie święta bez sałatek i to nie święta:) Ot taka tradycja, bo zjeżdza się rodzinka i będą chcieli się na pewno pogościć i pojeść.
Mam pytanko do Was kochani WŻ'etowi manniacy:)
bo dobra i w ostatnich czasach bardzo popularna.. Myślałam też o takiej zwykłej domowej wielowarzywnej.
.
i powiem szczerze że zgłupiałam!
A mianowicie jakie sałatki proponujecie na nadchodzący weekend?
Ja na pewno zrobię gyrosa:)
Co takiego naprawdę dobrego możecie polecić? Przepisów jest b dużo
cmentarz cmentarz i po świętach.
szkoda czasu na robienie sałatek :D
lepiej poleżeć bykiem.
U mnie nie bedzie salatek,tylko pomidory z cebula i mozarella,Bedzie za to surowka z kiszonej kapusty,z racji tego ze w sobote beda na obiad pstragi ktore kupilam dzisiaj w markecie,znow trafilam na promocje swiezutkich ! w niedziele bedzie mizeria, udka z warzywami wg Glumandy.
U mnie w sobotę Beef Strogonow / wg mojego przepisu /z bagietką , w niedzielę rosól z makaronem i pieczony kurczak oraz mizeria.
Z sałatek przygotuje pyszną - chińską 2 / wg Anek D /, poza tym pieczeń nadziewaną pieczarkami i marchewką z mięsa mielonego / wg Anek D/, podam ja na zimno, bo spodziewam sie gosci. No i upieke mój sernik kalinowski. No i mam juz ugotowany mój bigos .
Powiem szczerze, że u mnie święta bez sałatek i to nie święta:) Ot taka tradycja, bo zjeżdza się rodzinka i będą chcieli się na pewno pogościć i pojeść.
Ja robię po raz pierwszy taką sałatke wielkiezarcie.com/przepis11249.html
Mam nadzieje że będzie nam smakować.