Forum

Rozmowy wolne i frywolne

wyroby z dzianin wełnianych

• Autor: crystal Data: 2008-10-30 12:08:55

Zarłoczki! mam pytanie! mam mozliwosc zakupu zdrowotnej poscieli tzn. materaca ,poduszki i kołdry z owczej wełny(firmy REMES)Czy ktos z WAS jest posiadaczem takiej? jezeli tak proszę o opinie! jest to wydatek spory i dlatego chcę się upewnic czy warto!

• Autor: drakas Data: 2008-10-30 12:47:58

Witaj, ja śpię pod taką kołderką - kupiliśmy ją ze względu na rozmiar -potrzebna nam była baaardzo duża.
    Jest troszkę sztywniejsza i cięższa niż zwykła przeciętna kołdra i bardzo mocno grzeje.
    Pamiętam, przy zakupie mówili, że zimą będzie grzać, latem chłodzić - mnie zawsze grzeje:)
    Używam jej dopiero 10 m-cy, na razie się sprawdza:)

• Autor: rynia2 Data: 2008-10-30 13:45:34

Ja mam 2 duże komplety tej pościeli,na początku nie mogliśmy się do niej przyzwyczaić,bo trochę gryzła i grzała.Teraz śpi nam się pod nią super wygodnie i nie zamieniłabym się  na inną. Mam ją już dwa lata,nie za bardzo wieżę w lecznicze działanie,tej pościeli.Sama jej nie piorę,zanoszę do pralni.

• Autor: megi65 Data: 2008-10-30 12:48:53

Ha .. Crystal byłas na pokazie ?Do mnie to nie przemawia ..

• Autor: Beata500 Data: 2008-10-30 13:31:35

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie,czym się kierujesz,że chcesz w ogóle ją kupić.Ja używam przeszło 3 lata i powiem Ci,że z tego co nasłuchałam się na pokazie ,to sprawdziło się tylko jedno- nie jest nigdy wilgotna,czy zimna.Kupiłam ją ze względów zdrowotnych.Cudu nie ma,kręgosłup dalej chory-schorzenie postępuje.Miał się człowiek pod nią nie pocić-pocę się.No,może gdybym spała nago,tak jak zalecają producenci,ale nie umiem.Poduszki niby miały układać się do kręgosłupa szyjnego,ale się nie układają,bo są sztywne.Poza tym musisz wiedzieć,że prać., najlepiej ręcznie(ja nożnie-depczę w wannie),ale potem trzeba mieć miejsce ,żeby to wysuszyć.Raz dałam do czyszczenia chemicznego i miałam pecha,bo skurczyła się pościel o 10 cm.Nie powiem,że jestem tak całkiem na nie,ale też do końca nie jestem zadowolona.

• Autor: Izuś Data: 2008-10-30 13:59:46

Mam merynosy od kilku lat i sobie chwalę. Dla Młodego kołdra jest za ciężka, więc podkłada sobie ją pod d...w charakterze materaca. Tyż nie narzeka.

• Autor: wiewiura Data: 2008-11-04 14:24:47

Crystal,to wszystko prawda co piszą poprzednicy,ale do tego jeszcze ową pościel należy często wietrzyć w cieniu i trzepać bo cholera tyle kurzu z niej leci, że niech to....... wiesz co trafi. Też mam tą baraninę w wyrku!

• Autor: Beata500 Data: 2008-11-04 14:58:52

Z tym trzepaniem to fakt.A ja mam jeszcze chyba największy rozmiar jaki istnieje,więc sama tego nie wytrzepię,bo duże i ciężkie.

• Autor: makusia Data: 2008-11-05 17:16:06

Użytkownik wiewiura napisał w wiadomości:
    > Crystal,to wszystko prawda co piszą poprzednicy,ale do tego jeszcze ową
    > pościel należy często wietrzyć w cieniu i trzepać bo cholera tyle kurzu z niej
    > leci, że niech to....... wiesz co trafi. Też mam tą baraninę w wyrku!

mam tą kołdrę pół roku , i żadnego kurzu, wietrzyć tak .Po za tym jesteśmy bardzo zadowoleni;)

• Autor: makusia Data: 2008-11-05 17:18:49

no i piorę sama.. w paralce, na 30stopni, program wełna :)

• Autor: Beata500 Data: 2008-11-05 19:14:57

Zazdroszczę Ci,ja do pralki nie zmieszczę ,ani prześcieradła,ani dużej kołdry.Poduszki i jaski prałam,ale na programie wełna-zimna woda.Bałam się na 30 stopni.Dobrze wiedzieć,że można.

• Autor: crystal Data: 2008-11-09 14:56:18

kobitki! dzięki za rady! wyciągnę srednią z tych waszych rad! a jaką to jeszcze przemyslę!

Przejdź do pełnej wersji serwisu