Witaj Tortusiu. Na myśl do głowy tylko jeden sposób przyszedł. Jeżeli masz jagody to one farbują na niebiesko. (możesz je kupic suszone w aptece) Można też zafarbować barwnikiem spożywczym. Ktoś inny z dużym poczuciem humoru kto?............. na pewno doradziłby atrament lub denaturat. hihihihi Kiedyś mój mały synek zażyczył sobie tort w dwóch kolorach - niebieskim i zielonym. Barwiłam jagodami i zielonym żytem.
ja kupuje barwinki spozywcze na allegro. Mozna kupic tanio cale zestawy kolorow - te w plynie sa najlepsze bo dobrze sie rozprowadzaja w masie lub bitej smietanie. Kiedys barwilam barwnikiem spozywczym takim do farbowania jaj ale masa byla nierownomiernie zabarwiona a w dodatku po zjedzeniu usta i buzia byly tez zabarwione . Pozdrawiam.
Czesc.Czy moze ktos mi doradzic jak zrobic niebieską mase do tortu?
widziałam, jak mi się wydaje, barwniki do żywności w kolorze niebieskim.
o tutaj: http://www.tortownia.pl/produkt.php?kid=32&pid=237
Witaj Tortusiu. Na myśl do głowy tylko jeden sposób przyszedł.
i smacznego
Jeżeli masz jagody to one farbują na niebiesko. (możesz je kupic suszone w aptece)
Można też zafarbować barwnikiem spożywczym.
Ktoś inny z dużym poczuciem humoru kto?............. na pewno doradziłby atrament lub denaturat. hihihihi
Kiedyś mój mały synek zażyczył sobie tort w dwóch kolorach - niebieskim i zielonym.
Barwiłam jagodami i zielonym żytem.
Życzę powodzenia
ABA
ja kupuje barwinki spozywcze na allegro. Mozna kupic tanio cale zestawy kolorow - te w plynie sa najlepsze bo dobrze sie rozprowadzaja w masie lub bitej smietanie. Kiedys barwilam barwnikiem spozywczym takim do farbowania jaj ale masa byla nierownomiernie zabarwiona a w dodatku po zjedzeniu usta i buzia byly tez zabarwione
. Pozdrawiam.