Zamówiłam sobie dzisiaj czyste 100% masełko shea. Fascynuje mnie ostatnio temat kosmetyków naturalnych i bez konserwantów. Niestety na większość z nich mnie po prostu nie stać, a to masło jest w rozsądnej cenie. Dowiadywałam się u sprzedawcy czy będę mogła nim smarować mojego małego alergika(ma wysypkę po większości kosmetyków, nawet tych aptecznych) i odpisał że można, bo jest bardzo delikatne dla skóry i polecił kilka innych olejków. Czy któraś z Was miała do czynienia z tym ponoć cudownych kosmetykiem?
Ja zamówiłam 150gram za 16,30 z przesyłką. Ale nie wiem czy wolno mi podać stronę na której zrobiłam zamówienie. Jest tam też mnóstwo naturalnych olejków. Cuda po prostu! Ja to chciałabym wszystko mieć
Od dłuzszego czasu używam własnorobnych kremów i serum. Masło shea(albo karite) jest świetnym kosmetykiem, nie ma działania alergizującego, może być aplikowane bezpośrednio na wszystkie obszary skóry (topi się w temperaturze ciała), łącznie z okolicą oczu. Wykazuje duże powinowactwo do warstw lipidowych naskórka i wspomaga ich ochronne działanie oraz wzmacnia cement międzykomórkowy. Polecam:) i pozdrawiam ciepło
Miła Agnieszko, gdyby było drogo-pewnie bym nie "kręciła" tych kremów. Ostatnio używałam serum z zielona herbata i kremu z kwasem alfa liponowym.Nie wiem, czy mogę podac tu adres strony, wiec zapraszam do kontaktu -moj adres email i nr gg są w ustawieniach. Pozdrawiam. Basia
Zamówiłam sobie dzisiaj czyste 100% masełko shea. Fascynuje mnie ostatnio temat kosmetyków naturalnych i bez konserwantów. Niestety na większość z nich mnie po prostu nie stać, a to masło jest w rozsądnej cenie. Dowiadywałam się u sprzedawcy czy będę mogła nim smarować mojego małego alergika(ma wysypkę po większości kosmetyków, nawet tych aptecznych) i odpisał że można, bo jest bardzo delikatne dla skóry i polecił kilka innych olejków.
Czy któraś z Was miała do czynienia z tym ponoć cudownych kosmetykiem?
Ja miałam doczynienia z masłem karite w kremie firmy Floss.Wspaniały.
Dziewczyny możecie podać cenę i gdzie zamawiać , z góry bardzo dziekuje.
Ja zamówiłam 150gram za 16,30 z przesyłką. Ale nie wiem czy wolno mi podać stronę na której zrobiłam zamówienie. Jest tam też mnóstwo naturalnych olejków. Cuda po prostu! Ja to chciałabym wszystko mieć
Polecam:) i pozdrawiam ciepło
Witaj! A mogłabyś podać wg. jakich przepisów je robisz i z jakich składników? Czy takie własnej roboty kosmetyki wychodzą drogo?
Miła Agnieszko, gdyby było drogo-pewnie bym nie "kręciła" tych kremów. Ostatnio używałam serum z zielona herbata i kremu z kwasem alfa liponowym.Nie wiem, czy mogę podac tu adres strony, wiec zapraszam do kontaktu -moj adres email i nr gg są w ustawieniach. Pozdrawiam. Basia
Kurczę a ja pierwszy raz słyszę o takim czymś , podajcie jakąś strone gdzie mozna o tym poczytać , nie wiem kompletnie o co chodzi
http://www.naturalne-piekno.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=17&category_id=72&option=com_virtuemart&Itemid=100002
I ja już coś nie coś zamówiłam.