Moi Drodzy potrzebuję pomocy w sprawie zakupu kuchenki z plyta ceramiczna. Czy to prawda ze na rozgrzana plyte nie moze sie nic wylac lub rozsypac? Czy jesteście zadowoleni z takich kuchenek? Jakie są w uzytkowaniu? A moze ktos z Was posiada kuchenke z plyta i piekarnikiem na prąd i moze mi olecic dobry model lub marke z ktorej jest bardzo zadowolony/a? Z gory bardzo dziekuje za porady i pomoc.
Polecam Amica, są naprawdę doskonałe. Nic się nie stanie jak coś wykipi. W zestawie dołaczona jest specjalna szpachelka jak żyletka. Piekarnik doskonały, dokładnie piecze. Całość bardzo łatwa w utrzymaniu czystkości. Jest energooszczędna. Faktycznie, garnki muszą mieć grubsze spody i być równe.
Ja nam Amicę którą kupiłam 3lata temu mój piekarnik piecze kiepsko chciaż amica naprawiała mi 6 razy może to był taki jedyny egzemplasz który przytrafił się wlasnie mnie albo fachowiec w Łodzi z amici do d......może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinie
Ja mam płytę ceramiczną firmy TEKA i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest łatwa w utzymaniu czystości. Nic się nie dzieje, jak coś na nią wykipi. Gdy np. zaleje się panel sterujący, włacza się mały "alarm"i płyta sama się wyłacza.
Ja od 12 lat mam amice i nie zamienila bym jej.Piekarnik super piecze a plyta ,hmmm ma juz 12 lat,idealna nie jest tzn zmatowiala,gdzie niegdzie ryski po brutalnym traktowaniu.
Teresko ja mam juz od ponad 13-tu lat plyte AGD. Jestem bardzo zadowolona, latwa w utrzymaniu w czystosci - grubszy brud z wykipien zbieram najpierw skrobaczka, reszte czyszcze zwykla niedrapiaca gabka z plynem do naczyn. Czasem z odrobina mleczka do szorowania. Na koniec wycieram do sucha miekka sciereczka. Moja plyta jest procz paru malych zadrapan jak nowa a gotuje duzo. Troszke co prawda stracila blask ale nie jest matowa. Nie uzywalam reklamowanych plynow do takich plyt - raz sprobowalam ale nie bylam zadowolona jakos trudno bylo usunac resztki i powierzchnia ceramiczna byla taka mazista i pelna smug. Nigdy przenigdy nie powinno sie uzywac proszkow ani drapakow ani plastykowych ani tym bardziej metalowych. Skrobaczke tez uzywac z wyczuciem. Acha i nie boj sie, ze ci peknie jak cos spadnie - plyta jest bardzo wytrzymala na uderzenia.
Amicę kupiłam w grydniu2005r, zepsuła się pod koniec gwarancji a otatnią naprawę mialam 26 09 2008r, Poprostu zaparowywał się termostat i piekarnik się wyłanczał,Zgadzam się ze dziesięcioletnie Amici są dobre ,też miałam amicę wymieniłam na lepszy model i załuje chyba ja miałam pecha;Zyczę CI dobrego wyboru,zła kuchnia to koszmar!!! Pozdrawiam
Polecam Amica, są naprawdę doskonałe. Nic się nie stanie jak coś wykipi. W zestawie dołaczona jest specjalna szpachelka jak żyletka. Piekarnik doskonały, dokładnie piecze. Całość bardzo łatwa w utrzymaniu czystkości. Jest energooszczędna. Faktycznie, garnki muszą mieć grubsze spody i być równe.
Ja nam Amicę którą kupiłam 3lata temu mój piekarnik piecze kiepsko chciaż amica naprawiała mi 6 razy może to był taki
jedyny egzemplasz który przytrafił się wlasnie mnie albo fachowiec w Łodzi z amici do d......może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinie
Ja mam płytę ceramiczną firmy TEKA i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest łatwa w utzymaniu czystości. Nic się nie dzieje, jak coś na nią wykipi. Gdy np. zaleje się panel sterujący, włacza się mały "alarm"i płyta sama się wyłacza.
Ja od 12 lat mam amice i nie zamienila bym jej.Piekarnik super piecze a plyta ,hmmm ma juz 12 lat,idealna nie jest tzn zmatowiala,gdzie niegdzie ryski po brutalnym traktowaniu.
również mam Amice i jestem zadowolona piekarnik super piecze i płyta tez jest ok
Teresko ja mam juz od ponad 13-tu lat plyte AGD. Jestem bardzo zadowolona, latwa w utrzymaniu w czystosci - grubszy brud z wykipien zbieram najpierw skrobaczka, reszte czyszcze zwykla niedrapiaca gabka z plynem do naczyn. Czasem z odrobina mleczka do szorowania. Na koniec wycieram do sucha miekka sciereczka. Moja plyta jest procz paru malych zadrapan jak nowa a gotuje duzo. Troszke co prawda stracila blask ale nie jest matowa. Nie uzywalam reklamowanych plynow do takich plyt - raz sprobowalam ale nie bylam zadowolona jakos trudno bylo usunac resztki i powierzchnia ceramiczna byla taka mazista i pelna smug. Nigdy przenigdy nie powinno sie uzywac proszkow ani drapakow ani plastykowych ani tym bardziej metalowych. Skrobaczke tez uzywac z wyczuciem. Acha i nie boj sie, ze ci peknie jak cos spadnie - plyta jest bardzo wytrzymala na uderzenia.
Od ponad 10 lat mam Amikę.Jestem bardzo zadowolona.Nic ,a nic się psuło.Sama płyta,choć intensywnie używana,nie zmatowiała.
Amicę kupiłam w grydniu2005r, zepsuła się pod koniec gwarancji a otatnią naprawę mialam 26 09 2008r,
Poprostu zaparowywał się termostat i piekarnik się wyłanczał,Zgadzam się ze dziesięcioletnie Amici są dobre ,też miałam amicę
wymieniłam na lepszy model i załuje chyba ja miałam pecha;Zyczę CI dobrego wyboru,zła kuchnia to koszmar!!!
Pozdrawiam