Forum

Kuchenne porady

kuchenka z płytą ceramiczną- pomocy!

• Autor: Tereska* Data: 2008-11-05 22:34:13

Moi Drodzy potrzebuję pomocy w sprawie zakupu kuchenki z plyta ceramiczna. Czy to prawda ze na rozgrzana plyte nie moze sie nic wylac lub rozsypac? Czy jesteście zadowoleni z takich kuchenek? Jakie są w uzytkowaniu? A moze ktos z Was posiada kuchenke z plyta i piekarnikiem na prąd i moze mi olecic dobry model lub marke z ktorej jest bardzo zadowolony/a? Z gory bardzo dziekuje za porady i pomoc.

• Autor: lajan Data: 2008-11-06 05:58:28

Polecam Amica, są naprawdę doskonałe. Nic się nie stanie jak coś wykipi. W zestawie dołaczona jest specjalna szpachelka jak żyletka. Piekarnik doskonały, dokładnie piecze. Całość bardzo łatwa w utrzymaniu czystkości. Jest energooszczędna. Faktycznie, garnki muszą mieć grubsze spody i być równe.

• Autor: alinka Data: 2008-11-06 07:28:33

Ja nam Amicę którą kupiłam 3lata temu mój piekarnik piecze kiepsko chciaż amica naprawiała mi 6 razy może to był taki
    jedyny egzemplasz który przytrafił się  wlasnie mnie  albo fachowiec w Łodzi z amici  do d......może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinie

• Autor: aloiram Data: 2008-11-06 07:39:25

Ja mam płytę ceramiczną firmy TEKA  i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest łatwa w utzymaniu czystości. Nic się nie dzieje, jak coś na nią wykipi. Gdy np. zaleje się panel sterujący, włacza się mały "alarm"i płyta sama się wyłacza.

• Autor: nire Data: 2008-11-06 09:05:01

Ja od 12 lat mam amice i nie zamienila bym jej.Piekarnik super piecze a plyta ,hmmm ma juz 12 lat,idealna nie jest tzn zmatowiala,gdzie niegdzie ryski po brutalnym traktowaniu.

• Autor: Andajami Data: 2008-11-06 09:15:15

również mam Amice i jestem zadowolona piekarnik super piecze i płyta tez jest ok

• Autor: Dorota zza plota Data: 2008-11-06 09:19:00

Teresko ja mam juz od ponad 13-tu lat plyte AGD. Jestem bardzo zadowolona, latwa w utrzymaniu w czystosci - grubszy brud z wykipien zbieram najpierw skrobaczka, reszte czyszcze zwykla niedrapiaca gabka z plynem do naczyn. Czasem z odrobina mleczka do szorowania. Na koniec wycieram do sucha miekka sciereczka. Moja plyta jest procz paru malych zadrapan jak nowa a gotuje duzo. Troszke co prawda stracila blask ale nie jest matowa. Nie uzywalam reklamowanych plynow do takich plyt - raz sprobowalam ale nie bylam zadowolona jakos trudno bylo usunac resztki i powierzchnia ceramiczna byla taka mazista i pelna smug. Nigdy przenigdy nie powinno sie uzywac proszkow ani drapakow ani plastykowych ani tym bardziej metalowych. Skrobaczke tez uzywac z wyczuciem. Acha i nie boj sie, ze ci peknie jak cos spadnie - plyta jest bardzo wytrzymala na uderzenia.

• Autor: Beata500 Data: 2008-11-06 11:02:11

Od ponad 10 lat mam Amikę.Jestem bardzo zadowolona.Nic ,a nic się psuło.Sama płyta,choć intensywnie używana,nie zmatowiała.

• Autor: alinka Data: 2008-11-06 12:21:05

Amicę kupiłam w grydniu2005r,  zepsuła się pod koniec gwarancji a  otatnią naprawę mialam 26 09 2008r,
     Poprostu zaparowywał się termostat i piekarnik się wyłanczał,Zgadzam się ze dziesięcioletnie Amici są dobre ,też miałam amicę
    wymieniłam na lepszy model  i załuje chyba ja miałam pecha;Zyczę CI dobrego wyboru,zła kuchnia to koszmar!!!
     Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu