Moje dzieci i ja jesteśmy uczuleni na mleko krowie i nie tylko. Doradźcie mi jaka będzie najlepsze dieta. Może ktoś z was ma podobny problem jak ja, a może ktoś z waszych znajomych... Może macie jakieś przepisy na dietę bezglutenową??? Jak możecie to pomóżcie Z góry dziękuję
Witam:) Uczulenie na mleko krowie zaczyna byc nagminne, znaczy uczulenie na laktoze. Nie ma innego wyjscia : odrzucic wszystkie produkty mleczne z jadlospisu. Mozesz uzywac mleko, smietany sojowe albo ryzowe. U nas jest coraz wiecej produktow bez laktozy, nawet mleko, smietana od krowy jest bez laktozy. Nastepna sprawa to gluten, wystepujacy w makach, rowniez mozna zastapic specjalnymi produktami. Nie bardzo rozumiem o jaka alergie chodzi? Laktoza czy gluten? Podaj dokladniej, to cos pomozemy:) Pozdrowienia!
Ja jestem uczulona na nikiel i kobalt, podejrzewam, że moje maluchy mogą mieć to samo co ja. Z tego co czytałam w necie to jest bardzo dużo produktów, które zawierają biało. Moim głównym problemem jest to, że mieszkamy za granicą i nie mam zbytnio kontaktu z polskim lekarzem. Jedynie pozostaje mi kontakt przez internet. Alergia, którą mają moje maluchy to atopowe zapalenie skóry, inaczej skaza białkowa. Z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc!
Mylisz pojęcia. Uczulenie na nikiel i kobalt nie jest uczuleniem na mleko. Atopowe zapalenie skóry nie jest skazą białkową (nie tylko).
Specjalistką nie jestem. Ale całą rodziną jesteśmy alergikami - mamy za sobą (i na bieżąco) większość objawów alergii - poza astmą. Jeżeli będziesz chciała pogadać odezwij się na gg. podany jest w ustawieniach
Może i masz rację ekkore, ale jedno wiem, że ja i dzieci jesteśmy uczuleni na mleko, gdyż jak tylko dam im coś kolwiek z nabiału to od razu dostawały uczulenie. U moich dzieciaczków nie zdiagnozowano jeszcze że to jest nikiel i kobalt. Na pewno się odezwę ekkore.
Atopowe zapalenie skóry to zdecydowanie nie jest to samo co skaza białkowa. Mój synek miał atopowe od drugiego roku życia. W tej lekkiej postaci, na szczęście, ale i ta "lekka" była gehenną. Od lekarza - do lekarza, setki maści, tabletek, syropów itd., nic nie pomagało. Jeśli twoje maluchy mają rzeczywiście azs - sucha skóra, łuszcząca się, puchnąca wysypka, która sączy po rozdrapaniu, zaczerwienienie wokół oczu i uszu - postaraj się przede wszystkim o maść cholesterolową. Bardzo tłusta, w składzie praktycznie sam cholesterol. Smaruje się nią dwa razy dziennie całe dziecko. Plami straszliwie, ja małego po posmarowaniu zawijałam w ręcznik i czekałam aż wsiąknie. Pomogło. Od roku - żadnych objawów, chociaż było juz naprawdę fatalnie. Ponadto trzeba do minimum ograniczyć cukier w diecie malucha, dodatkowo podajesz kwas Omega3 (tran w tabletkach) - 2 razy dziennie i wyciąg z żurawiny - po jednej dziennie. Jeśli masz pewność, że to atopowe - to najlepsza możliwa kuracja. Gdybyś miała problem ze znalezieniem maści cholesterolowej tam, gdzie mieszkacie - odezwij się do mnie na maila - mgrzesin@gmail.com.
Wybierz sie do specjalisty w tej dziedzinie,tam was odpowiednio ustawia,powiedza co jesc i pic:) na podstawie badan Twoich i dzieci,dostaniesz odpowiednia diete.:)pozdrawiam
Mój syn jak był mały był uczulony na białko mleka krowiego. Musiałam mu wtedy robić mleko sojowe. Mniej więcej po pół roku mu przeszło i mógł już pić normalne mleko ale jeszcze przez długi czas nie mógł jeść za dużo nabiału bo dostawał wysypki. Najlepiej się udać do specjalisty.
Moje dzieci i ja jesteśmy uczuleni na mleko krowie i nie tylko. Doradźcie mi jaka będzie najlepsze dieta. Może ktoś z was ma podobny problem jak ja, a może ktoś z waszych znajomych... Może macie jakieś przepisy na dietę bezglutenową???
Jak możecie to pomóżcie
Z góry dziękuję
Nastepna sprawa to gluten, wystepujacy w makach, rowniez mozna zastapic specjalnymi produktami.
Nie bardzo rozumiem o jaka alergie chodzi? Laktoza czy gluten?
Podaj dokladniej, to cos pomozemy:)
Pozdrowienia!
Z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc!
Mylisz pojęcia.
Uczulenie na nikiel i kobalt nie jest uczuleniem na mleko.
Atopowe zapalenie skóry nie jest skazą białkową (nie tylko).
Specjalistką nie jestem. Ale całą rodziną jesteśmy alergikami - mamy za sobą (i na bieżąco) większość objawów alergii - poza astmą. Jeżeli będziesz chciała pogadać odezwij się na gg. podany jest w ustawieniach
Może i masz rację ekkore, ale jedno wiem, że ja i dzieci jesteśmy uczuleni na mleko, gdyż jak tylko dam im coś kolwiek z nabiału to od razu dostawały uczulenie. U moich dzieciaczków nie zdiagnozowano jeszcze że to jest nikiel i kobalt. Na pewno się odezwę ekkore.
Atopowe zapalenie skóry to zdecydowanie nie jest to samo co skaza białkowa. Mój synek miał atopowe od drugiego roku życia. W tej lekkiej postaci, na szczęście, ale i ta "lekka" była gehenną. Od lekarza - do lekarza, setki maści, tabletek, syropów itd., nic nie pomagało. Jeśli twoje maluchy mają rzeczywiście azs - sucha skóra, łuszcząca się, puchnąca wysypka, która sączy po rozdrapaniu, zaczerwienienie wokół oczu i uszu - postaraj się przede wszystkim o maść cholesterolową. Bardzo tłusta, w składzie praktycznie sam cholesterol. Smaruje się nią dwa razy dziennie całe dziecko. Plami straszliwie, ja małego po posmarowaniu zawijałam w ręcznik i czekałam aż wsiąknie. Pomogło. Od roku - żadnych objawów, chociaż było juz naprawdę fatalnie. Ponadto trzeba do minimum ograniczyć cukier w diecie malucha, dodatkowo podajesz kwas Omega3 (tran w tabletkach) - 2 razy dziennie i wyciąg z żurawiny - po jednej dziennie. Jeśli masz pewność, że to atopowe - to najlepsza możliwa kuracja. Gdybyś miała problem ze znalezieniem maści cholesterolowej tam, gdzie mieszkacie - odezwij się do mnie na maila - mgrzesin@gmail.com.
Wybierz sie do specjalisty w tej dziedzinie,tam was odpowiednio ustawia,powiedza co jesc i pic:) na podstawie badan Twoich i dzieci,dostaniesz odpowiednia diete.:)pozdrawiam
Mój syn jak był mały był uczulony na białko mleka krowiego. Musiałam mu wtedy robić mleko sojowe. Mniej więcej po pół roku mu przeszło i mógł już pić normalne mleko ale jeszcze przez długi czas nie mógł jeść za dużo nabiału bo dostawał wysypki. Najlepiej się udać do specjalisty.