Trochę mnie wstyd że codziennie zawracam Wam głowę i coś się dopytuję. Ale dzisiaj robiłm porządki w lodówce i gdzieś z tyłu zaplątały się dwie puszki mleka zagęszczonego niesłodzonego , nie pamiętam na co to było kupione a termin sie kończy .Podpowiedzcie do czego można je wykorzystać.
http://wielkiezarcie.com/przepis31709.html polecam pyszny, orzechowy krem, można przełożyć nim biszkpt tak jak tort, można napełnić babeczki, można wyłożyć na kruchy spód i na to śmietana itp., niedawno robiłam też rogaliki drożdżowe z tą masą i wyszły pyszne.
Ja używam mleka niesłodzonego do pianki. Ubijam połowę mleka i dodaje rozpuszczoną chłodna galaretkę i znów chwilkę ubijam. Z druga połową mleka robię to samo. Obie części wykładam kolejno do tortownicy wyłożonej np. biszkoptami i wkładam do lodówki. Można zalać galaretką a w piankę wcisnąć owoce. Szybkie, niedrogie i pyszne a smakuje jak ptasie mleczko. :D Pozdrawiam!
Iloria a czy mleko się ubije tak jak śmietana? Pytam bo już dawno miałam ochotę na taką masę ale nie mam odwagi gdyż nie wiem jak ma wyglądać ubite mleko.
Bardzo wszystkim dziękuje teraz czas zabrać się do roboty ( a tak swoją drogą nie myślałam że mleko można ubić- i znów coś nowego wiem ) Jeszcze raz dziękuję duża buźka dla wszystkich.
Trochę mnie wstyd że codziennie zawracam Wam głowę i coś się dopytuję. Ale dzisiaj robiłm porządki w lodówce i gdzieś z tyłu zaplątały się dwie puszki mleka zagęszczonego niesłodzonego , nie pamiętam na co to było kupione a termin sie kończy .Podpowiedzcie do czego można je wykorzystać.
Przyznam się bez bicia, że mleko niesłodzone wykorzystuję wyłącznie do produkcji likierów - np. ajerkoniaku lub jakiegoś likieru kawowego.
http://wielkiezarcie.com/przepis31709.html polecam pyszny, orzechowy krem, można przełożyć nim biszkpt tak jak tort, można napełnić babeczki, można wyłożyć na kruchy spód i na to śmietana itp., niedawno robiłam też rogaliki drożdżowe z tą masą i wyszły pyszne.
Ja używam mleka niesłodzonego do pianki. Ubijam połowę mleka i dodaje rozpuszczoną chłodna galaretkę i znów chwilkę ubijam. Z druga połową mleka robię to samo. Obie części wykładam kolejno do tortownicy wyłożonej np. biszkoptami i wkładam do lodówki. Można zalać galaretką a w piankę wcisnąć owoce. Szybkie, niedrogie i pyszne a smakuje jak ptasie mleczko. :D
Pozdrawiam!
Iloria a czy mleko się ubije tak jak śmietana? Pytam bo już dawno miałam ochotę na taką masę ale nie mam odwagi gdyż nie wiem jak ma wyglądać ubite mleko.
Możesz zrobić torcik: http://wielkiezarcie.com/przepis22231.html
Albo lekkość: http://wielkiezarcie.com/przepis19531.html
Pozdrawiam :)
http://wielkiezarcie.com/przepis13758.html
A może coś takiego. Bardzo szybko się ten torcik robi i jest bardzo smaczny
Bardzo wszystkim dziękuje teraz czas zabrać się do roboty ( a tak swoją drogą nie myślałam że mleko można ubić- i znów coś nowego wiem ) Jeszcze raz dziękuję duża buźka dla wszystkich.