Podobne pytanie zadałam kilku osobom w czerwcu w Opolu, a ponieważ zgodnie wskazali mi jedno miejsce, poszłam i sprawdziłam. "U Mnicha"- było smacznie, sympatycznie i gdybym miała okazję do powtórki, to bym tam wróciła. Tylko porcje takie przerośnięte...
Dobrze, smacznie i naprawdę orginalne dania serwuje HARISSA KEBAB na Kołątaja w Opolu. Jadłem kebaby, pidy i placki tureckie w krajach skąd te potrawy sie wywodzą i muszę stwierdzić, że te u HARISSA niczym im nie ustępują. Ceny przyzwoite i kameralny wystrój. A muzyczka arabska tworzy wyjątkowy klimat. W końcu w Opolu pojawił się lokal gdzie ważne jest nie tylko jedzenie. Polecam
Gorąco polecam restauracyjkę "HARISSA KEBAB" w Opolu na ul. Kołłątaja, Jedzonko oryginalne, pyszne i dużo, świetny wystrój oraz niezwykła atmosfera dzięki arabskiej myzyce i obsłudze, która jest bardzo miła i potrafi porozumieć się w paru językach. -U mnie "HARISSA KEBAB" zasługuje na dardzo dobrą ocenę i bez wachania polecam ją wszystkim, którzy chcą poczuć się jak na wakacjach jedząc świetne oryginalne potrawy. Restauracja "HARISSA KEBAB" wypieka na bieżąco wszystkie bółeczki i placki praktycznie na naszych oczach, co daję pewność co do jakości, świeżości i smaku. Byłem tam już parę razy i udało mi trafić na świetny pokaz kucharski, który polegał na podżucaniu ciastem przez kucharza. Przy wysokiej jakości, dużych porcjach, świetnym oryginalnym smaku i atmosferze musze przyznać, że restauracja ta ma niskie ceny i czynna jest do póżna przez 7dni w tygodniu.
-chyba zaraz pójdę tam coś zjeźć;))
Pozdrawiam, i jeszcze raz polecam restaurację "HARISSA KEBAB"
ewentualnie jeszcze piramida, inaczej steak house,pyszna shoarma tam jest:) lubie tez obiadki z intergratora, tanio a mozna pojesc naprawde pozadna porcje.i polecam goraca kanapke z panierowanym kotletem(lub grillowanym) pycha. kebab na rynku(kolo lukasa), mnicha(ale to juz pisali)w pizzeri oregano podaja tez pyszna pizze,dania obiadowe i lazanie.dobre zarełko jest tez w ali babie.
Podobne pytanie zadałam kilku osobom w czerwcu w Opolu, a ponieważ zgodnie wskazali mi jedno miejsce, poszłam i sprawdziłam.
"U Mnicha"- było smacznie, sympatycznie i gdybym miała okazję do powtórki, to bym tam wróciła.
Tylko porcje takie przerośnięte...
Smacznie również można zjeść "U ZAGŁOBY" podają wcześniej chlebek ze smalcem,pierożki , galaretkę
Ja osobiście polecam STARKĘ. najlepsze jedzenie w mieście. niestety również najdrożej chyba. Ale warto.
Dobrze, smacznie i naprawdę orginalne dania serwuje HARISSA KEBAB na Kołątaja w Opolu.
Jadłem kebaby, pidy i placki tureckie w krajach skąd te potrawy sie wywodzą i muszę stwierdzić, że te u HARISSA niczym im nie ustępują.
Ceny przyzwoite i kameralny wystrój.
A muzyczka arabska tworzy wyjątkowy klimat.
W końcu w Opolu pojawił się lokal gdzie ważne jest nie tylko jedzenie.
Polecam
Gorąco polecam restauracyjkę "HARISSA KEBAB" w Opolu na ul. Kołłątaja,
Jedzonko oryginalne, pyszne i dużo, świetny wystrój oraz niezwykła atmosfera dzięki arabskiej myzyce i obsłudze, która jest bardzo miła i potrafi porozumieć się w paru językach.
-U mnie "HARISSA KEBAB" zasługuje na dardzo dobrą ocenę i bez wachania polecam ją wszystkim, którzy chcą poczuć się jak na wakacjach jedząc świetne oryginalne potrawy.
Restauracja "HARISSA KEBAB" wypieka na bieżąco wszystkie bółeczki i placki praktycznie na naszych oczach, co daję pewność co do jakości, świeżości i smaku.
Byłem tam już parę razy i udało mi trafić na świetny pokaz kucharski, który polegał na podżucaniu ciastem przez kucharza.
Przy wysokiej jakości, dużych porcjach, świetnym oryginalnym smaku i atmosferze musze przyznać, że restauracja ta ma niskie ceny i czynna jest do póżna przez 7dni w tygodniu.
-chyba zaraz pójdę tam coś zjeźć;))
Pozdrawiam, i jeszcze raz polecam restaurację "HARISSA KEBAB"
pizzeria maestro, polecam pyszna pizza i dania obiadowe
ewentualnie jeszcze piramida, inaczej steak house,pyszna shoarma tam jest:)
lubie tez obiadki z intergratora, tanio a mozna pojesc naprawde pozadna porcje.i polecam goraca kanapke z panierowanym kotletem(lub grillowanym) pycha.
kebab na rynku(kolo lukasa), mnicha(ale to juz pisali)w pizzeri oregano podaja tez pyszna pizze,dania obiadowe i lazanie.dobre zarełko jest tez w ali babie.