U mnie zawsze sniadania sa ubogie, nie lubie jesc sniadania i w sumie wcale nie musze, nie jestem glodna, jem zeby nie schudnac haha W tygodniu zawsze przed praca jem platki z mlekiem a w pracy dopiero kanapeczki, przewaznie 4. W dniu wolnym najpierw pije herbatke a potem gdzies w biegu przy szykowaniu obiadku zjadam jedna kanapke. Bardziej przykładam sie do obiadu i kolacji :) Dzisiaj na sniadanko kanapeczka ze schabem pieczonym i herbatka :)
a śniadanko powinno być obfite , jest takie powiedzenia" śniadanie zjedz sam , obiadem podziel sie z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi" a tutaj można poczytać dobre rady :))
Makusiu chyba jestem dziwadłem ale u mnie jest odwrotnie :) Wagi idealnej to ja nie mam, przynajmniej ja tak uwazam poniewaz jestem szczuplutka, moim marzeniem zawsze bylo zgrubnac, miec szerokie biodra i grube nogi HAHA Jak juz wiesz z innych watkow jestem spiochem i zawsze wolalam pospac niz zjesc porzadne sniadanie, dopiero pozniej zaczynam "obzarstwo" przy obiedzie, nie mowiac o kolacji :)
Kawka.Śniadań nigdy nie jadam,jakoś nie jestem głodna.Dobrze,ze o tym nie wie moja mama..............oj dała by mi w skórę za to.Zawsze mówi,ze śniadanie to podstawa całego dnia.
podpisuję się pod tym obiema rękami- kawka to podstawa dobrego śniadania! Można się powolutku rozbudzić i podumać nad marnością bytu hihi! A co do obfitych śniadań - mam swoje przemyślenia. Pełny brzuszek rozleniwia i "krewka odpływa z głowy do jelitek", no i z jasności umysłu nici!
ja jestem w takim razie zaprzeczeniem tych naukowych teorii , nie jem w ogóle śniadań ( chyba , że kubek kawy jest śniadaniem to w takim razie wróć ) jedzenie zaczynam od obiadu, później słodycze, później owoce, kolacja itp i zasypiam z pełnym żołądkiem. Jestem i byłam szczupła, nigdy nie stosowałam żadnych diet odchudzających no i co na to naukowcy.
Jatez s adze ze ztym sniadaniem to tak troche nie pasuje do kazdego. Jesli ktos jest rano glodny powinien jesc jesli ciezko pracuje na pewno ale ja zaczynam byc glodna okolo 11-12 wtedy jem. Wedlug mnie ne owinno sie jesc nie bedac glodnym bo ktos powiedzial ze tak trzeba. No chyba ze ktos nie jada normalnie jak anorektyk naprzyklad. On sie musi nauczyc czuc glod. Obiad jemy pozno raczej jest to obiadokolacja. Rano sniadanie mi nie wchodzi chyba ze wyjatkowo chce mi sie jesc.
Czarna kawa, bron Boze ani kropli mleka, bo rano mleka nie trawie, dwa sucharki Vasa lekka maslem przetarte. Ja jedyna z mojej rodziny lubie na slono, wiec na sucharki skromny kawaleczek szynki, milimetrowy kawaleczek sera zoltego, pomidor, pol bialej swiezej cebulki, ze dwie rzodkiewki.I na tym konczy sie uczta poranna. Reszta domownikow wystawia na stol konfitury, miody, serki slodkie,jogurciki, ale tylko ja w ramach otwartosci na swiat zostaje obdarowana jajkiem po wiedensku, niestety na codzien nikt nie ma na to czasu. Wiec ubostwiam niedzielne sniadania do lozka, czuje sie lepiej od krolowej Saby. Czego i Wam zycze.
Dziś na śniadanko podjadamy po wczorajszej imprezie, czyli : sałatka gyros z czosnkiem, sałatka jarzynowa, śledzie w musztardzie, sałatka z krabów, pieczony karczek, boczek i szyneczka własnej (no mamusi) roboty.... sporo tego hehehe prawda? ale normalnie to z rana lubie się napić miętowej herbatki (tak zaczynam dzień od 7 rano w pracy) a kanapeczki gdzieś koło 9, a koło 11 kawusia, oczywiście parzona mielona z mleczkiem. No ale dziś święto to troche się zmienił tryb dnia
Oooo tez bym zjadlam rogaliczka z maselkiem mniam :) Dzisiaj nie zdazylam zjesc mleczka z platkami i w drodze do pracy zjadlam tylko jedna kanapeczke z pasztetem, kawy tez nie zdazylam wypic ani w domu ani w pracy i dopiero teraz pije ziewajac co sekunde
U mnie była olbrzymia piętka świeżego - jeszcze ciepłego i chrupiącego chleba wiejskiego z masłem oraz świeżo zastygniętym i schłodzonym dżemem jabłko-kiwi
Dzisiaj mam pozniej do pracy wiec zdazyłam zjesc juz platki z mlekiem a teraz zajadam sie kanapka z pasta z tunczyka ktora mi zostala jeszcze z wczorajszej kolacji :)
roznosci czyli wszastkiego po trochu: Buleczki, maslo, wedzony pstrag, szynka, sery, dzem, surowka z rzodkwi bialej...O jak ja lubie sniadania weekendowe. Czarna kawa i herbata co kto woli do popicia...
dwa pomidory, owczy ser i oliwki(od Glumandow pycha!) i kromeczka chleba-Kubek kawy a potem litr herbaty. Ostatnio mi herbatka , przez chlody, lepiej smakuje jak woda mineralna.
A ja bardzo lubię takie kanapki, pamiętam z dzieciństwa kiedy pomidory nie były dostępne cały okrągły rok, to właśnie była namiastka pomidorka. Jeszcze jadałam z masłem i musztardą (też pycha) Użytkownik Wkn napisał w wiadomości: > Musiałabym chyba przegrać jakiś zakład, żeby wcisnąć w siebie chleb z > koncentratem pomidorowym i cebulą hihihiAle masz zachciewajki :)
Dzisiaj chyba po raz ostatni jadlam mleko z platkami bo jakos mnie w polowie odrzucilo po nich, pozniej zjadlam za to 2 kanapeczki z boczkiem rolowanym i cielecinka z pieca, popijajac oczywiscie herbatka :-)))
Ja dzisiaj jadłam potrawę z papryki z grzybami i fasolką szparagową, staranie wydłubując wędliny... ( potrawa ta powstała w wyniku czyszczenia lodówki, miało być leczo, ale różnych wędlin było tak dużo, ze musiałam dołożyć jeszcze inne składniki i tak ją "męczę już któryś dzień, luby jadł jajecznicę na boczku) Ale jutro! będzie seksi śniadanko ( tylko muszę wygrzebać skądś ładną koszulkę do spania, hi Jajak na miękko ( albo może po wiedeńsku?), twarożek, pomidorek, miód, dżemik gruszkowy i pigwy... pasztet, coś się tam jeszcze znajdzie...Biały krupniok- luby zrobił, wymieszał rózne rodzaje kaszy- jęczmienną, mannę i gryczaną, dodał do tego pasztet taki sklepowy, co mu nie smakował solo, cebulę zeszkloną i czosnek, jakieś swoje tajemne przyprawy ( nie dał ani szczypty vegety, hi... wychodzi mi luby na ludzi)i przesmażoną posiekaną wątróbkę i teraz się tym zajadają z tatą... Do picia herbata z cytryną i lemonką i kawa- dla mnie parzocha, dla lubego rozpuszczalna z mlekiem i cukrem...
Kolację też zrobię jakąś fajną- może w końcu krewetki w śmietanie kokosowej... mam wszystkie składniki... Luby ma stresa związanego z autem, to chciałabym być dla niego miła.
Gdy pojawil sie watek pisalam ze sniadania jem malo, a tu zaczelam jesc coraz wiecej haha Dzisiaj bułeczka z pasztecikiem drobiowym i ogórkiem kiszonym oraz herbatka :)
Tak mnie nauczyła mamusia jak byłam dzieckiem, nie lubię jajka z solą więc na łyżeczkę nabieram odrobinę musztardy i dopiero jajko. Polecam, pycha, aha i moje dzieci też tak nauczyłam
Czyzby nikt nie jadl juz sniadania? ;) Dzisiaj nowa zachcianka, nigdy w zyciu nie przepadalam za serkiem topionym a dzisiaj zjadlam ze smakiem chlebek z smietankowym serkiem :) oczywiscie do tego herbatka, bardzo duza ilosc
dziś miałam paskudne śniadanie w pracy, kupiłam jakaś pieczeń z pieczarkami, pachniało fajnie, do tego wzięłam sobie kiszonego ogórka (tez kupny) i klapa.... pieczeń była słona jak diabli więc nie muszę dodać jak smakowały kanapki z jeszcze na to kiszonym ogórkiem... bleeee chyba wypije 3 litry... herbaty
Ja dzisiaj na sniadanie zjadlam 2 kromeczki z serkiem topionym i herbatka i pobieglam do lekarza bo mialam wizyte, wychodzac zauwazylam budke z hamburgerami i co...... oczywiscie zamowilam :)
Dzisiaj postanowiłam z Synkiem zrobić kanapeczki serduszka z serkiem :) Wycinalismy kanapeczki z foremek do ciasta (pomysl oczywsicie zaczerpniety z forum WŻ :)
Ja jak zwykle kromka z wedlina, moj Synus jadl platki czekoladowe z mlekiem, na drugie sniadanie nalesniki z nutella. Mąż kanapki z serem zoltym, ogorkiem i papryka konserwowa :)
U mnie chlebek razowy z masłem i twarogiem takim swojskim od pani co ma swoją krówkę i do tego dżemik domowy. I oczywiście słodka i mocna herbata z cytryną.
Ostatnio coraz czesciej jadam dwa sniadania :) Dzisiaj na pierwsze chlebek z pasztecikiem + herbatka. Na drugie sniadanie paluszki alpejskie z chlebkiem i musztarda + herbatka :)
Nie chcę sie mądrzyc, ale moim zdaniem większośc z was nie jada prawidłowych sniadań. Za mało nabiału i witamin, szczególne z owoców czy soków. No i nie popijajcie śniadania kawą czy herbartą, raczej pijcie kubek herbaty owocowej czy ziołowej przed jedzeniem. Ale nie myślcie, że ja zawsze stosuje się do tych "mądrości". Czasami wybiegam z domu wogóle bez sniadania, chocia.ż stram sie zawsze rano zjeśc coś pożywnego, np. musli z mlekiem i jakimś owocem, albo serek biały ze szczypiorkiem, i chlebek razowy.
Wczoraj nic, po nieprzespanej nocy z synem nie mialam ochoty na jezdenie. Dzisiaj jest na szczescie lepiej wiec byly bułeczki z białym serkiem i szczypiorkiem, szynka i herbata. Synuś zjadl nawet chetnie parówke :)
Aniu nie jem pracuje od 7 rano a do pracy mam 5 minut drogi więc dopiero w pracy wypijam pierwszą herbatkę a potem śniadanie, przed wyjściem to za wcześnie żebym mogła cos zjeść, głodnieję za zwyczaj koło 9 dopiero:) Pozdrówka
Z powodu opisanej w innym wątku "burczenie w brzuchu" muszę przypisać sobie dietkę lekkostrawną i dziś była bułeczka z masełkiem i plasterek sera żółtego i plasterek drobiowej polędwicy
Jako że dziś piątek i mamy post to na pewno rybkę a że rybka lubi pływać to i szklankę herbatki hahaha aha i mam przepyszną pastę z makreli i do tego świeżutka bułeczka mniam mniam.
Bułeczki sniadaniowe, potem chleb ze smalcem i duza iloscia soli, herbata. Moj synus oczywiscie bułeczki sniadaniowe z nutella a maz chleb z wedlina i sałatka z tunczyka
jest wątek o obiadach , a co na śniadanie?
u nas dzisiaj jajka na miękko i grzanki , do tego kubek kawy zbożowej :)
U mnie zawsze sniadania sa ubogie, nie lubie jesc sniadania i w sumie wcale nie musze, nie jestem glodna, jem zeby nie schudnac haha W tygodniu zawsze przed praca jem platki z mlekiem a w pracy dopiero kanapeczki, przewaznie 4.
W dniu wolnym najpierw pije herbatke a potem gdzies w biegu przy szykowaniu obiadku zjadam jedna kanapke.
Bardziej przykładam sie do obiadu i kolacji :)
Dzisiaj na sniadanko kanapeczka ze schabem pieczonym i herbatka :)
a śniadanko powinno być obfite , jest takie powiedzenia" śniadanie zjedz sam , obiadem podziel sie z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi"
a tutaj można poczytać dobre rady :))
Sucharek z białym serem i dżemem wiśniowym. Plus herbata.
Dzisiaj sałatka z kurczakiem wędzonym, pomidorki, szczypiorek , mix salat i grahamka :)
Grzanki z pastą jajeczno-czosnkową i kawusia.
Kawka.Śniadań nigdy nie jadam,jakoś nie jestem głodna.Dobrze,ze o tym nie wie moja mama..............oj dała by mi w skórę za to.Zawsze mówi,ze śniadanie to podstawa całego dnia.
podpisuję się pod tym obiema rękami- kawka to podstawa dobrego śniadania! Można się powolutku rozbudzić i podumać nad marnością bytu hihi! A co do obfitych śniadań - mam swoje przemyślenia. Pełny brzuszek rozleniwia i "krewka odpływa z głowy do jelitek", no i z jasności umysłu nici!
kromka chlebka ryżowego z serem białym i dżemem z cukinii i galaretki plus kawka obowiązkowo :-)
Sałatka gyros plus kanapki z twarożkiem.
ja jestem w takim razie zaprzeczeniem tych naukowych teorii , nie jem w ogóle śniadań ( chyba , że kubek kawy jest śniadaniem to w takim razie wróć ) jedzenie zaczynam od obiadu, później słodycze, później owoce, kolacja itp i zasypiam z pełnym żołądkiem.
Jestem i byłam szczupła, nigdy nie stosowałam żadnych diet odchudzających no i co na to naukowcy.
Wiesz, owi naukowcy też potrzebują czasem masełka do chlebka. Za coś trzeba też nakarmić rodziny.
Czarna kawa, bron Boze ani kropli mleka, bo rano mleka nie trawie, dwa sucharki Vasa lekka maslem przetarte. Ja jedyna z mojej rodziny lubie na slono, wiec na sucharki skromny kawaleczek szynki, milimetrowy kawaleczek sera zoltego, pomidor, pol bialej swiezej cebulki, ze dwie rzodkiewki.I na tym konczy sie uczta poranna. Reszta domownikow wystawia na stol konfitury, miody, serki slodkie,jogurciki, ale tylko ja w ramach otwartosci na swiat zostaje obdarowana jajkiem po wiedensku, niestety na codzien nikt nie ma na to czasu.
Wiec ubostwiam niedzielne sniadania do lozka, czuje sie lepiej od krolowej Saby. Czego i Wam zycze.
Rogale świętomarcińskie....
Bahus
Och, Panie okrutny! to żeś zamieszał! Też bym tak chciała...
Dziś na śniadanko podjadamy po wczorajszej imprezie, czyli : sałatka gyros z czosnkiem, sałatka jarzynowa, śledzie w musztardzie, sałatka z krabów, pieczony karczek, boczek i szyneczka własnej (no mamusi) roboty.... sporo tego hehehe prawda? ale normalnie to z rana lubie się napić miętowej herbatki (tak zaczynam dzień od 7 rano w pracy) a kanapeczki gdzieś koło 9, a koło 11 kawusia, oczywiście parzona mielona z mleczkiem. No ale dziś święto to troche się zmienił tryb dnia
Rano obowiązkowo kawka i do tego jogurcik. Potem w pracy ok 10 jem kanapki. Dziś z topionym serkiem i czerwoną papryką, banan i herbatka owocowa.
dzisiaj czarna kawa , jakoś nie mam apetytu........ale grzankę zjem bo muszę wziąć insuline ;/
W domu zjadlam mleko z płatkami a w pracy kanapki z konserwa, niezbyt to bylo dobre ale nic nie mialam innego w lodowce :/
Kanapka z serem + kawa + "WZ"!!! (prace zaczynam dzisiaj o 13.00)
Herbatka owocowa pomarańczowa i prosto z piekarni rogalik z posypką makową.... pycha
Oh, ja tez chce rogalik, az mi zapachnialo.Uwielbiam mak, chyba upieke w sobote jakis makowiec, tak mi tu pachnie tym rogalikiem makowym!
chyba upieke rogaliki dzisiaj :)) mniam aż mi slinka leci;))
dzisiaj jaka na miękko i bułeczka razowa , oczywiscie czarna kawa :)
U mnie była olbrzymia piętka świeżego - jeszcze ciepłego i chrupiącego chleba wiejskiego z masłem oraz świeżo zastygniętym i schłodzonym dżemem jabłko-kiwi
mniam mniam
Dzisiaj mam pozniej do pracy wiec zdazyłam zjesc juz platki z mlekiem a teraz zajadam sie kanapka z pasta z tunczyka ktora mi zostala jeszcze z wczorajszej kolacji :)
też były płatki , tyle że z jogurtem truskawkowym
kanapki z ciemnego chleba z serkiem topionym szczypiorkowym i pomidorkiem
czarna kawa i kajzerka z szynka
roznosci czyli wszastkiego po trochu: Buleczki, maslo, wedzony pstrag, szynka, sery, dzem, surowka z rzodkwi bialej...O jak ja lubie sniadania weekendowe. Czarna kawa i herbata co kto woli do popicia...
Szybka kromka chleba z serkiem morelowym :)
U mnie dzisiaj kawusia i kawałek babki cytrynowej. Na drugie kubek witaminy C 1000 + 5 tabletek Rutinacei.
kuruj sie Agniesiu, ja juz po na szczescie
sałatka porowa i grzanki z szynką
dzisiaj była kawa i placek ;)
Kawałek chleba z masłem i duza ilość herbaty
bułka grahamka z masłem i białym serem
dwa pomidory, owczy ser i oliwki(od Glumandow pycha!) i kromeczka chleba-Kubek kawy a potem litr herbaty. Ostatnio mi herbatka , przez chlody, lepiej smakuje jak woda mineralna.
Płatki kukurydziane z mlekiem, na drugie sniadanko chlebek z miodem :)
Dziś mam urlop więc rano były zakupy i mam bułeczkę z ziarnami i na gorąco biała kiełbaska z musztardką
Płatki kukurydziane z mlekiem , kanapka z szynka i herbatka :)
a ja dzis pochlonelam porcje bigosu z chlebkiem - tak tak - na sniadanie ;)
na śniadanko mieliśmy grzanki , ser żółty , szynka , pomidory i ogórki
Kanapki z pasztetową, ogórkiem i pomidorkiem
Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb z koncentratem pomidorowym i cebulka oraz duza ilosc herbaty :)
Musiałabym chyba przegrać jakiś zakład, żeby wcisnąć w siebie chleb z koncentratem pomidorowym i cebulą hihihi
Ale masz zachciewajki :)
A ja bardzo lubie taki zestaw :)
A ja bardzo lubię takie kanapki, pamiętam z dzieciństwa kiedy pomidory nie były dostępne cały okrągły rok, to właśnie była namiastka pomidorka. Jeszcze jadałam z masłem i musztardą (też pycha)
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Musiałabym chyba przegrać jakiś zakład, żeby wcisnąć w siebie chleb z
> koncentratem pomidorowym i cebulą hihihiAle masz zachciewajki :)
parówki z musztardą i bułki
twarożek ze szczypiorkiem ,pieczywo chrupkie , i kubek kawy
Zupkę z proszku :(
W pracy kanapki z gotowanym boczkiem i korniszonem do tego
jak na razie kawa , ale za chwilkę coś trza zjeść, chyba parówki zagrzeję , z musztardą
Chlebek z boczkiem rolowanym i duza ilosc herbaty :) Płatków z mlekiem juz nie lubie :/
Ja dzisiaj jadłam potrawę z papryki z grzybami i fasolką szparagową, staranie wydłubując wędliny... ( potrawa ta powstała w wyniku czyszczenia lodówki, miało być leczo, ale różnych wędlin było tak dużo, ze musiałam dołożyć jeszcze inne składniki i tak ją "męczę już któryś dzień, luby jadł jajecznicę na boczku)
Ale jutro! będzie seksi śniadanko ( tylko muszę wygrzebać skądś ładną koszulkę do spania, hi
Jajak na miękko ( albo może po wiedeńsku?), twarożek, pomidorek, miód, dżemik gruszkowy i pigwy... pasztet, coś się tam jeszcze znajdzie...Biały krupniok- luby zrobił, wymieszał rózne rodzaje kaszy- jęczmienną, mannę i gryczaną, dodał do tego pasztet taki sklepowy, co mu nie smakował solo, cebulę zeszkloną i czosnek, jakieś swoje tajemne przyprawy ( nie dał ani szczypty vegety, hi... wychodzi mi luby na ludzi)i przesmażoną posiekaną wątróbkę i teraz się tym zajadają z tatą...
Do picia herbata z cytryną i lemonką i kawa- dla mnie parzocha, dla lubego rozpuszczalna z mlekiem i cukrem...
Kolację też zrobię jakąś fajną- może w końcu krewetki w śmietanie kokosowej... mam wszystkie składniki...
Luby ma stresa związanego z autem, to chciałabym być dla niego miła.
Dziś wolna sobota więc rano było świerze bułeczki z masełkiem wędlinką albo z miodem, do picia kakao :)
Dziś była duszona cebulka z kiełbaską, mniam.... trochę ciężkostrawne ale cóż tam, za to jakie pyszne
Kanapki z róznymi wędlinami i herbatka
barszczyk czerwony
Jajecznica z chlebkiem, masełkiem i herbatka :)
Kawa z kawałkiem drożdżówki co została cudem z niedzieli oraz jabłuszko.
kaszanka i herbata z cypitryną :P
Chlebek z szynka i herbatka, na drugie sniadanie kupilam sobie wlasnie kielbaske drobiowa i usmaze z duza iloscia cebulki :)
Dziś wypróbowuje płatki owsiane NESVITA z mlekiem i wiśniami, właśnie jestem w trakcie śniadanka, Nawet toto zjadlwe:) ładnie pachnie wiśniami
jajecznica z kiełbaską i chlebek
Gdy pojawil sie watek pisalam ze sniadania jem malo, a tu zaczelam jesc coraz wiecej haha Dzisiaj bułeczka z pasztecikiem drobiowym i ogórkiem kiszonym oraz herbatka :)
też jadłam pasztecik z pysznym chlebkiem z włąsnego wypieku, i obowiazkowo kawa:)
Piszczałko śniadanko to podstawa:) dziś chlebe, śledziki z ogórkiem kiszonym, cebulką i majonezem oraz herbatka
Płatki owsiane z truskawkami NESVITA a potem poprawię mortadelą w cieście bo została z obiadku a jest pyszna
bułka z pasztetówką, i herbata z cytryną
Jajecznica z bułeczka i herbatka :)
omlet z dżemem
dziś jadłam kanapki z roladą z boczku i pomidorkiem
A ja chlebek z szynka i herbatka
ja dzisiaj nakroiłam pomidorów , ogórów i cebulów do tego łyżka majonezu i pałaszowanie:))
bułeczka z ziarnami z masełkiem i miodem, do picia kakao
kromeczka z szyneczka i herbatka
Dzisiaj kanapeczki z szyneczka, pomidorkiem i cebulka oraz herbatka
Z musztarda? :) Taka jak do kiełbaski? :)
Tak mnie nauczyła mamusia jak byłam dzieckiem, nie lubię jajka z solą więc na łyżeczkę nabieram odrobinę musztardy i dopiero jajko. Polecam, pycha, aha i moje dzieci też tak nauczyłam
No to sprobuje :)
kanapki z masełkiem i karczkiem pieczonym, do tego... colesław (a co:) zbyt duża porcja mi wyszła) hehehe
Tradycyjnie chlebek z szynka i herbata :)
To samo, jakos nie mam natchnienia do sniadania
Czyzby nikt nie jadl juz sniadania? ;)
Dzisiaj nowa zachcianka, nigdy w zyciu nie przepadalam za serkiem topionym a dzisiaj zjadlam ze smakiem chlebek z smietankowym serkiem :) oczywiscie do tego herbatka, bardzo duza ilosc
Jadłam jadłam najpierw płatki NESVITA z jabłkiem i cynamonem, a potem kanapki z szynką i pomidorek, i herbatka oczywiście
kanapki z szynką , pomidorem i ogórkiem
dziś miałam paskudne śniadanie w pracy, kupiłam jakaś pieczeń z pieczarkami, pachniało fajnie, do tego wzięłam sobie kiszonego ogórka (tez kupny) i klapa.... pieczeń była słona jak diabli więc nie muszę dodać jak smakowały kanapki z jeszcze na to kiszonym ogórkiem... bleeee chyba wypije 3 litry... herbaty
Ja dzisiaj na sniadanie zjadlam 2 kromeczki z serkiem topionym i herbatka i pobieglam do lekarza bo mialam wizyte, wychodzac zauwazylam budke z hamburgerami i co...... oczywiscie zamowilam :)
ja dzisiaj w biegu sniadanko , więc kromeczki "wasy" i papaa
Dziś mam na śniadanie nową sałatkę, którą zrobiłam wieczorem, jak zjem napiszę o wrażeniach http://wielkiezarcie.com/przepis37116.html a tu przepis
Proszę aktywnie http://wielkiezarcie.com/przepis37116.html
Chleb z boczkiem i herbata :)
Kawa z mlekiem , potem kanapki z szynką i serem pleśniowym i herbata:)
płatki owsiane na mleku
Bułeczka z dżemem i kakao
sucharki i kawa ( żołądek nawalił) (((
Kawusia i chudy twarożek z cebulką, kiszonym ogórkiem i przyprawami + chlebek.
jajecznica na czosnku i pieczarkach
tosty z dżemem i mleko
Wczoraj i dzisiaj kanapki z szynka i ogórkiem kiszonym, do tego herbata z jakiegos fujj automatu bo byłam na zajeciach :/
Dzisiaj z ledwościa wcisnelam w siebie kromke z serkiem topionym i litry herbaty
Kanapka z serkiem białym ze szczypiorkiem i do tego czerwona papryka, herbatka i jabłko
Dziś kaszanka na ciepło z chlebkiem i herbatką
bułka z szynką i kawa..oczywiście:))
kanapki z pasztetową i ogórkiem do picia barszczyk czerwony
parówki , chleb i herbata
Chleb z sałata i szynka oraz herbata
Dziś w pracy białe szaleństwo z papryką czerwoną, cebulką i pieprzem i herbatka owocowa
kanapki z serem żółtym i pomidorkiem plus herbatka
identycznie hahhaaa
jajecznica i chlebek razowy
jajecznica na boczku wędzonym, bułeczka i kawa zbożowa z mlekiem
Chleb z pasztetowa i herbata
herbatniki i herbata:)
Kanapki z sałatka zielona i szynka
Bułka kajzerka i parówki na gorąco plus herbatka z cytryną
u nas też parówki:)
kanapka z białym serem i pomidorem
Jako że jestem na urlopie to dziś bułeczka z polędwicą i pomidorek z cebulą oraz herbatka z cytryną
Wczoraj kanapki z sałata zielona, wedlina i papryka czerwona.
Dzisiaj chleb z serkiem zoltym.
grzanki z szynką i pomidorem
Kończę od wczoraj karpie.
jajka sadzone i grzanki
Chleb z kielbasa i pomidorem, herbata
Chleb z boczkiem i musztarda, herbatka :)
śledzie w oleju z przyprawami,chlebek i herbata z cytryną
chlebek z roladą ze schabu
Pozostała z kolacji drobiowa wątróbka i herbatka
Dzisiaj i wczoraj bylam na uczelni wiec kanapki z szynka i ogorkiem kiszonym i termos herbaty
Jajko na miekko, chleb z maslem i herbatka
Dzisiaj postanowiłam z Synkiem zrobić kanapeczki serduszka z serkiem :) Wycinalismy kanapeczki z foremek do ciasta (pomysl oczywsicie zaczerpniety z forum WŻ :)
długo mnie tu nie było , ale z wiadomych wzgledów:))
dzisiaj na sniadanko bułka z masłem i szynką , i herbata z cytryną
Makusiu uwzględniamy "wiadome względy" :) Pozdrówka dla nowej teściowej.
Śniadanko w pracy, więc kanapki z szynką i herbata owocowa
Wczoraj ugotowałam boczuś wiec dzisiaj kanapeczki z nimi ze musztarda, do tego oczywiscie herbata
kanapki z drobiową pasztetową i morze herbaty gorącej :)
chlebek z jajkiem , herbata z cytryną
owsianka na mleku
twarożek, chleb z masełkiem i do tego kakao.
jajka na miękko i grzanki
Kasza jaglana gotowana z owocami... polecenie pani bioenergoterapeutki, u której byłam ostatnio:)
musli z mlekiem
sałatka z pomidorów i cebulki , do tego wasa z masłem
cleb z dzemem truskawkowym i herbata
też chleb z dżemem, ale wiśniowym (własnym) + kawa z mlekiem
galaretka drobiowa
grahamka z pasztetem
co to tylko ja jej śniadania???
dzisiaj były jajka na miękko , i tosty
Ja jak zwykle kromka z wedlina, moj Synus jadl platki czekoladowe z mlekiem, na drugie sniadanie nalesniki z nutella. Mąż kanapki z serem zoltym, ogorkiem i papryka konserwowa :)
Chleb z serkiem almette i sałatka bo zostala z wczorajszej kolacji :)
chlebek z białym serem i mleko
A u mnie mąż dziś zrobił śniadanie i była chłopska kiełbasa na gorąco z musztardą i bułeczki świeże i herbata z cytryną.
mniam mniam :))
Chlebek z serkiem almette ziołowym i szynka, herbatka z sokiem malinowym
pomidory ogórki grzanki + herbata z cytryną
CHleb z wedlina i salatka gyros, herbata
U mnie na śniadanko biały serek ze szczypiorkiem i ogórkiem, do tego chlebek i herbata z cytryna, jak zwykle mocna i słodka.
bułka z serem żółtym i pomidorem + herbata malinowa
chleb z wedlina, salatka z tunczyka, herbata
sałatka z wędzonej makreli, syn wczoraj zrobił i zostało, no i morze herbaty, kurcze wirusów pełno w pracy, jak tu się obronić?:)
śledzie marynowane w smietance i bułka
chleb razowy , szynka , ser żółty , pomidory i ogórki + herbata z cytryną
Bułeczka z masłem i dżemem produkcji prawie własnej (bo babci) hehe
Chleb z dzemem i herbata z polowa cytryny :-)))
jejku aż tyle? to ile cukru?? :) u mnie dziś kanapki z mielonką i korniszonem o gorzka herbatka
hmm jakoś nie dbam o ilość cukru w potrawach i napojach, na razie nie dbam :)
grahamka z pasztetem + kubek herbaty malinowej
Dzisiaj tez chleb z dzemem i litry herbaty z cytryna
Bułeczki z serkiem topionym i korniszonkiem
Dorośli jedli jajko na miękko i bułka z margaryną i herbata. Dzieci bułka z serem białym i tuńczykiem i sok malinowy domowy z wodą.
Dziś kakao bułeczka z polędwicą i pomidorki z cebulką
Dziś na śniadanko jajecznica na skwareczkach, z pieczarkami i gorzka herbatka
Dzisiaj i wczoraj sniadanie na uczelni wiec byl chlebek z szynka i ogorkiem kiszony oraz wielki termos herbaty z duza iloscia cytryny
Ja dziś miałam bułki z masłem i białym serkiem z cebulką i ogórkiem, a do picia duuuuuuużo herbaty z cytryną i miodem.
U mnie płatki z jogurtem i herbata z sokiem malinowym.
Bułka z serkiem do smarowania z papryką i herbatka gorzka
Chlebek z krakowska sucha i korniszonkami oraz litry herbaty z cytryna
ciemny chlebek z masłem, mielonką i chrzanem, do picia czerwony barszczyk z torebki
Chlebek z krakowska sucha i herbata z cytryna
twarożek ze szczypiorkiem + bagietka razowa+ herbata z cytryną
Małe paróweczki na ciepło z ketchupem, musztarda i chrzanem, kazda z czym innym, do tego oczywiscie chlebek i duzo herbaty z cytryna :)
chlebek z Pysznym Duetem do smarowania, na to pomidorek i oczywiście gorąca herbata
A u mnie dzisiaj płatki owsiane+musli+jogurt jogobella pieczone jabłko, jak ja to lubię, pyszności.
sok z 2 wycisnietych pomaranczy, duzy kubek kawy z mlekiem, platki owsiane gotowane w mleku
kanapki z serem żółtym + mleko
Bułka z pasztetową i kiszonym ogórkiem, do tego kubek gorącego kakao
musli z mlekiem
Jajecznica z chlebkiem i herbata z cytryną
1 kiwi, sok z 2 wykreconych pomaranczy, 4 razowe suchary z jogurtem i powidlami wegierkowymi, kawa z mlekiem
Wczoraj i dzisiaj chlebek z boczkiem gotowanym i musztarda, herbata zcytryna
chlebek razowy , pomidor , papryka , ogórek + herbata
kiwi, sok z 2 pomaranczy, suchary z maslem, kawa z mlekiem
CHlebek zpasztecikiem drobiowym, herbata z cytryna
kanapki z roladą z boczku mniam
U mnie chlebek razowy z masłem i twarogiem takim swojskim od pani co ma swoją krówkę i do tego dżemik domowy. I oczywiście słodka i mocna herbata z cytryną.
grahamka + serdelki + musztarda + herbata z cytryna
chleb z pomidorem i cebulka + kawa
jajecznica z grzybami
sok z 2 pomaranczy, kawa z mlekiem i otrebami
Chleb z boczkiem gotowanym i musztarda, herbata z cytryna
Bułeczka z serkiem almette chrzanowym i herbata
u mnie dzisiaj kawa + rogalik z masłem
kromka razowego chleba z dzemem, kawa z mlekiem
Chlebek z pasztecikiem i papryka konserwowa, termos herbaty a cytryna
Bułeczki z ziarnami szyneczką i papryką oraz kakao
Bułeczka z szynka i herbata
Chlebek z masełkiem i opiekane śledzie w occie
CHlebek z serkiem almete chrzanowym, herbata z cytryna
Chlebek z masełkiem, mielonką i kiszonym ogórkiem, herbatka z cytryną
jajecznica + bagietka+ herbata z cytryną
kawa z mlekiem, otreby, razowe suchary z dzemem truskawkowym domowym
Użytkownik anna702 napisał w wiadomości:
> kawa z mlekiem, otreby, razowe suchary z dzemem truskawkowym domowym
otręby same , czy jak?
otreby wrzucam do kawy z mlekiem
Chlebek z pasztetem i herbata
sałatka z tuńczyka + herbata malinowa
Dziś kanapki z szyneczką i ogórkiem kiszony, oraz herbatka z cytryną
sałatka z pomidorów , ogórków kiszonych i cebulki + grzanki z masłem + kawa inka
kawa z mlekiem i otrebami, owsianka na mleku
dobre rady zawsze w cenie :)
chlebek orkiszowy + szynka + kawa
kawa ... i jakoś nie mam apetytu ,
Chleb z dzemem i herbata
ciemny chlebek i śledzie po góralsku (sklepowe) i herbata z cytrynką
U mnie kanapki z roladą schabową i pomidorkiem a do tego zielona herbata.
kawa z mlekiem + otreby, kromka chleba z dzemem
Chlebek z serkiem białym i rzodkiewka, herbata z miodem
płatki owsiane +mleko
Kanapka z masełkiem i dżemem truskawkowym + kawa zbożowa
bułeczka z masłem i dżemem i gorzka herbata
CHlebek z serkiem waniliowym bakus i herbata
chleb z pasztetem + herbata
Bułka z szynka i herbata z cytryna
chlebek z pastą z makreli (lisnera) a teraz boli mnie brzuch hmm a datę miała dobrą
kaszanka swojska z chlebkiem ( własnym) + herbata
2 kanapki z masłem i kawa zbożowa
Paróweczka drobiowa z ketchupem i majonezem i cebulka, bułeczki i termos herbaty z cytryna
Chlebek z topionym serem a potem pączki, pączki, pączki.... juz sie nie moge doczekać zamówienia:)
Pączek, pączek, faworki i całuski. I chyba do marca już nic nie zjem.
Kanapki z pieczenią kiszonym ogórkiem i herbata z cytryną gorąca, bo coś mnie "bierze" :)
nie daj sie Reniu :)) i wciskaj mnóstwo cytrynki:)
rogalik z masłem i kawa zbożowa
Wczoraj nic, po nieprzespanej nocy z synem nie mialam ochoty na jezdenie.
Dzisiaj jest na szczescie lepiej wiec byly bułeczki z białym serkiem i szczypiorkiem, szynka i herbata. Synuś zjadl nawet chetnie parówke :)
Dziś bułeczka z masłem i miodem i kakao
ciasteczka z tego przepisu i kawa z mlekiem http://wielkiezarcie.com/przepis35512.html
Sałatka gyros i chleb z masełkiem popijany gorącą herbatką z cytryną:)
Chleb z wedlina i sałatka warstwowa nowa, herbata
kawa zmlekiem i ciasteczka owsiane
Chlebek z szynka, herbata
2 wycisniete pomarancze, kawa z mlekiem i musli
Jajecznica z chlebkiem i herbata
Miałam okropny dzień w pracy, szefowa "wstała lewą nogą" .... i nie miałam ochoty jeśc śniadania
to nie jesz w domu przed wyjsciem? bardzo zle.... ;)
u mnie sok z 2 pomaranczy, kawa z mlekiem 4 suchary z dzemem pozeczkowym
Aniu nie jem pracuje od 7 rano a do pracy mam 5 minut drogi więc dopiero w pracy wypijam pierwszą herbatkę a potem śniadanie, przed wyjściem to za wcześnie żebym mogła cos zjeść, głodnieję za zwyczaj koło 9 dopiero:) Pozdrówka
wybaczam ;)
grzanki , szynka , pomidor , ogórek zielony
grzanka razowa z masłem
Bułka posmarowana pastellą - bułka świetna, pastella obrzydliwa - ot, trafiło mi się wyrzeczenie i asceza dla kubków smakowych :/
Wczoraj caly dzien poscilam i bylam przymusowo na chrupkach kukurydzianych.
Dzisiaj kromeczka chleba z masłem i herbata.
Dzisiaj barszczyk czerwony gorący kubek i ala pizza taka z pobliskiej piekarni, u nich zwana cebulakiem
kanapki z zieloną sałata ogórkiem i pomidorem + herbata malinowa
Chlebek z szyneczka i herbatka
bułeczka baleronik i kakao
Chlebek z szyneczka, herbatka i deser monte :D
Watróbka drobiowa podsmażona na margarynce,do tego chlebek i dużo herbatki
sałatka warstwowa + ogórki + pomidory + chlebek własnego wypieku + herbata z cytryna
Chlebek z szyneczka i sałatka warstwowa z wczorajszej kolacji, herbata
pieczywo ciemne z jakas mieszanka ziarenek, szynka konserwowa, herbata
właśnie skończyłam , wędzony łosoś + chlebek orkiszowy z masłem + herbata z cytryną ;)
Serek biały ze szczypiorkiem oraz wedlinka, chlebek i herbata :)
bułeczka z roladą z boczku, niestety kupioną ale też jest naprawde dobra i oczywiście kakao
Wczoraj jajka na miekko, chlebek i herbata.
Dzisiaj resztki z wczorajszej imprezy :)
Chleb z szynka, herbata
Na pierwsze sniadanie chleb z serem zółtym i herbata, na drugie parówka na gorąco z chlebem i sok jablkowo-brzoskwiniowy
Ja dziś ponieważ 2 dni miałam problemy żołądkowe zajadałam na śniadanko kaszę jaglaną ze swoich przepisów.
Dla zdrowotności :)
Kanapki z serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem, majonezem i krakowską. Do tego słodka herbata z cytyną.:)
Dziś kanapki z chudziutkim boczkiem wędzonym i barszczyk czerwony z torebki
Chleb z szynka, herbata z cytryna i jogurt biszkoptowy
Na pierwsze sniadanie chleb z zoltym serem na drugie jajecznica do tego byla herbata i chleb
a ja dziś kanapeczki z pyszną swojską pasztetową, do tego korniszonki i herbata
rogalik z masłem i dżemem + kawa
Dziś kanapeczki z "najlepszym paprykarzem" z naszje stronki, dla mnie pycha
Dziś kanapeczki z "najlepszym paprykarzem" z naszej stronki, dla mnie pycha
Chleb z zółtym serem, herbata
kawa z mlekiem i otreby
Chleb z szynka i zielonym ogorkiem, herbata
kawa zmlekiem, suchary z maslem i dzemem z czarnej pozeczki
Dziś biała kiełbaska na gorąco z chlebkiem i herbatką
Kanapki z szynka i ogorkiem kiszonym, herbata
kawa z mlekiem i mazurek orzechowy mojej roboty
Chleb z szynka i herbata oraz jogurt biszkoptowy
sok z 2 pomaranczy, kawa z mlekiem, otreby
chleb z szynka i joghurt
Bułka z szynka, herbata, potem serek homogenizowany
Z powodu opisanej w innym wątku "burczenie w brzuchu" muszę przypisać sobie dietkę lekkostrawną i dziś była bułeczka z masełkiem i plasterek sera żółtego i plasterek drobiowej polędwicy
Ja miałam dziś kanapki z "chleba młodości" z serkiem topionym szynkowym i pomidorem, a do picia oczywiście herbata z cytrynką.
Na pierwsze sniadanie bułeczki sniadaniowe z biedronki, na drugie chleb ze smalcem i duza iloscia soli, herbata
kanapki z sałatką pikantną z makreli (kupna) potem jogurt z płatkami
Bułeczki sniadaniowe z biedronki z herbata, potem chleb z wedlinka
Jako że dziś piątek i mamy post to na pewno rybkę a że rybka lubi pływać to i szklankę herbatki hahaha aha i mam przepyszną pastę z makreli i do tego świeżutka bułeczka mniam mniam.
Bułeczki sniadaniowe, potem chleb ze smalcem i duza iloscia soli, herbata. Moj synus oczywiscie bułeczki sniadaniowe z nutella a maz chleb z wedlina i sałatka z tunczyka
CHleb z wedlina i keptchupem, herbata z cytryna
Jajka na miękko z musztardką i chlebek z masełkiem, herbata z cytryną
kawa z mlekiem, suchary z dzemem pozeczkowym
kawa z mlekiem ciasteczka wlasnej roboty
Bułeczka, masełko i plasterek swojskiej szyneczki, mniam
Buleczki sniadaniowe, potem chleb ze smalcem i duza iloscia soli
Ostatnio tradycyjnie buleczki sniadaniowe a potem bułki z serkiem homogenizowanym, herbata
Dzisiaj pieczony wczoraj późnym wieczorem wieniec szafranowy z rodzynkami i startą skórką cytrynową :) i kawa
Na pierwsze sniadanie chleb z szyna a na drugie chleb z pasztetowa, herbata
o...jak wyszedl ten wieniec? widzialam jak bieglas do kuchni...wczoraj ;)
Wielki i zjedzony :)
kawa z mlekiem i owsianka
Na pierwsze sniadanie buleczki sniadaniowe, na drugie paróweczki na goraco z ketchupem, herbata
Tosty szynką i serem żółtym posmarowane majonezem i ketchupem.
bułeczka z masełkiem, cielęcina pieczona i plasterek pomidorka
Jajecznica na kiełbasce z czosnkiem i herbata z cytryną
Wczoraj i dzisiaj mialam zajecia na uczelni wiec mialam kanapki z szynka i ogorkiem kiszonym oraz termos herbaty
Chleb z pasztetem, herbata
bułeczka z białym serem i dżemem truskawkowym
CHlebek z zółtym serkiem, herbata
chlebek z masełkiem, drobiową polędiwczką i korniszonkiem
wiosenny twarozek z cebulka, szczypiorkiem, rzodkiewka do tego chleb pelnoziarnisty kawa i herbata
Owsianka,jogurt i gorzka herbata + cytrynka
Chlebek z zoltym serem i herbata, na drugie pieczywo czosnkowe z serem z pizza chat :D
salatka z jajek ze szczypiorkiem i kawa.
dzisiaj zjadłam musli z jogurtem
Chlebek z pasztecikiem, herbata
Bułeczka i "dziury serowe" hehe tak mówi mój syn na ser żółty z dużymi dziurami
proszę kogoś z moderatorów o zamknięcie tego wątka , zakładam nowy , ten jest za długi:) makusia